Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
@Makumba co znaczy fizyki nie oszukasz? chodzi o wielkość? że stawia duży opór powietrzu? bo raczej nie o wagę bo Tucson to wydmuszka i waży tylko 1400kg w wersji 1.6GDI.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Moj niestety waży 1545kg wedlug dowodu a miał ważyc 1470 kg według katalogu co przeklada sie na gorsze osiągi I wieksze spalanie. A miedzy innymi chodzi mi o wage ze te 132 km troche malo jak na 1400kg katalogowej wagi , dlatego wybrałem 141km z dużym momentem.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Kolega Dareek jak zwykle w swoim żywiole prowokuje do sprzeczki
Tak jakby nie można było napisać kulturalnie: "jeździłem silnikiem 1.6 GDI, jak dla mnie jest zdecydowanie za słaby, nie potrafiłem tym wyprzedzać, na pewno nie kupię auta z tym silnikiem". Lepiej podgrzać atmosferę słowami "kupa", "nieporozumienie", "Cinquecento 700". Szanujmy się.

2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Chyba zacznę rzucać warningi na forum dla userów hejtujących użytkowników którzy wybrali ten właśnie silnik
Losiek - masz sto procent racji!

Losiek - masz sto procent racji!
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Dobre Tucson
Gdyby wszyscy stracili nagle dystans do siebie to trzeba by było pewnie zrobić 2 osobne fora 
i +1 dla Łosiek - Wszystkie opcje są dobre, każdy musi poszukać opcji dla siebie zgodnie z oczekiwaniami

i +1 dla Łosiek - Wszystkie opcje są dobre, każdy musi poszukać opcji dla siebie zgodnie z oczekiwaniami

-
- Forumowicz
- Twój samochód: Giulietta
- Kolor:
Właśnie - szanujmy się !! szanuj zadnie innych- po prostu opisałem odczucia i wrażenia jazy jazdy z tym silnikiem i przykro mi że nie pasuje moje zdanie do wypracowanego Twojego poglądu. I polecam czytanie ze zrozumieniem do czego konkretnie odnoszą się konkretne słowa. od razu podkreśliłem - Auto fajnie ale silnik to porażka- przykro mi.losiek pisze: ↑09 wrz 2017, 20:18Kolega Dareek jak zwykle w swoim żywiole prowokuje do sprzeczkiTak jakby nie można było napisać kulturalnie: "jeździłem silnikiem 1.6 GDI, jak dla mnie jest zdecydowanie za słaby, nie potrafiłem tym wyprzedzać, na pewno nie kupię auta z tym silnikiem". Lepiej podgrzać atmosferę słowami "kupa", "nieporozumienie", "Cinquecento 700". Szanujmy się.
Alfa Romeo Giulietta TB 

-
- Forumowicz
- Kolor:
Oczywiście- i zgadzam się z Twoim zdaniem- silnik T-Gdi to jedyny jaki powinien być w tym aucie. ale niestety polityka cenowa importera powoduje że końcowa cena po jakimikolwiek doposażeniu to w mojej opinii nieporozumienie.
Alfa Romeo Giulietta TB 

-
- Forumowicz
- Kolor:
Nikogo nie hejtuje i nie zamierzam- wyrażam swoje zdanie -masz z tym silnikiem samochód- Twój wybór. Tylko nie zabraniaj mieć odmiennego zdania. No chyba że tu można mieć tylko "jedno jedyne słuszne".
Alfa Romeo Giulietta TB 

-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Dareek jeśli Twoim zdaniem wszystkie silniki są złe a jedyny dobry to TGDI ale za drogi to trzeba rozejrzeć się za innym autem. Uprzedzając jednak - jeśli wszystkie auta są brzydkie i tylko Tucson jest fajny (co jest oczywiście zrozumiałe
) to pozostaje czekać na nową gamę silników lub jakieś przeceny na TGDI 
A w kwestii forum to akurat społeczność tego forum jest bardzo pomocna, przynajmniej jeśli chodzi o Hyundai Tucson. Twój post rzeczywiście ma wydźwięk raczej prowokujący do wklepania kolejnej setki bezsensownych postów mówiących że akurat 1,6GDI czy 1,6TGDI jest najlepsiejszy i najmojszy a ten drugi to dno i metr mułu. Jeśli masz pytanie to pytaj chętnie odpowiemy, ale hejt któregoś z silników zdaje się został zakończony kilka tuzinów postów temu

A w kwestii forum to akurat społeczność tego forum jest bardzo pomocna, przynajmniej jeśli chodzi o Hyundai Tucson. Twój post rzeczywiście ma wydźwięk raczej prowokujący do wklepania kolejnej setki bezsensownych postów mówiących że akurat 1,6GDI czy 1,6TGDI jest najlepsiejszy i najmojszy a ten drugi to dno i metr mułu. Jeśli masz pytanie to pytaj chętnie odpowiemy, ale hejt któregoś z silników zdaje się został zakończony kilka tuzinów postów temu

Powoli a właściwie bardzo szybko dyskusja przybrała postać "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy".
To jak dla mnie bez sensu
pozdrawiam
To jak dla mnie bez sensu

pozdrawiam