Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson TL 2015-2020?
prodarek

Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać

Post autor: prodarek » 09 wrz 2017, 19:23

@Makumba co znaczy fizyki nie oszukasz? chodzi o wielkość? że stawia duży opór powietrzu? bo raczej nie o wagę bo Tucson to wydmuszka i waży tylko 1400kg w wersji 1.6GDI.

Makumba
Twórca
Twój samochód: Tucson
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: szary

Post autor: Makumba » 09 wrz 2017, 20:04

Moj niestety waży 1545kg wedlug dowodu a miał ważyc 1470 kg według katalogu co przeklada sie na gorsze osiągi I wieksze spalanie. A miedzy innymi chodzi mi o wage ze te 132 km troche malo jak na 1400kg katalogowej wagi , dlatego wybrałem 141km z dużym momentem.

losiek
Weteran
Twój samochód: nieważne
Kolor: nieważne

Post autor: losiek » 09 wrz 2017, 20:18

Kolega Dareek jak zwykle w swoim żywiole prowokuje do sprzeczki :D Tak jakby nie można było napisać kulturalnie: "jeździłem silnikiem 1.6 GDI, jak dla mnie jest zdecydowanie za słaby, nie potrafiłem tym wyprzedzać, na pewno nie kupię auta z tym silnikiem". Lepiej podgrzać atmosferę słowami "kupa", "nieporozumienie", "Cinquecento 700". Szanujmy się.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 09 wrz 2017, 20:32

Chyba zacznę rzucać warningi na forum dla userów hejtujących użytkowników którzy wybrali ten właśnie silnik 8-)

Losiek - masz sto procent racji!
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

MarekB
Weteran
Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
Kolor: white sand

Post autor: MarekB » 09 wrz 2017, 21:14

Dobre Tucson :) Gdyby wszyscy stracili nagle dystans do siebie to trzeba by było pewnie zrobić 2 osobne fora :)
i +1 dla Łosiek - Wszystkie opcje są dobre, każdy musi poszukać opcji dla siebie zgodnie z oczekiwaniami :)

Dareek
Forumowicz
Twój samochód: Giulietta
Kolor:

Post autor: Dareek » 09 wrz 2017, 22:04

losiek pisze:
09 wrz 2017, 20:18
Kolega Dareek jak zwykle w swoim żywiole prowokuje do sprzeczki :D Tak jakby nie można było napisać kulturalnie: "jeździłem silnikiem 1.6 GDI, jak dla mnie jest zdecydowanie za słaby, nie potrafiłem tym wyprzedzać, na pewno nie kupię auta z tym silnikiem". Lepiej podgrzać atmosferę słowami "kupa", "nieporozumienie", "Cinquecento 700". Szanujmy się.
Właśnie - szanujmy się !! szanuj zadnie innych- po prostu opisałem odczucia i wrażenia jazy jazdy z tym silnikiem i przykro mi że nie pasuje moje zdanie do wypracowanego Twojego poglądu. I polecam czytanie ze zrozumieniem do czego konkretnie odnoszą się konkretne słowa. od razu podkreśliłem - Auto fajnie ale silnik to porażka- przykro mi.
Alfa Romeo Giulietta TB :mrgreen:

Dareek
Forumowicz
Kolor:

Post autor: Dareek » 09 wrz 2017, 22:06

MarekB pisze:
09 wrz 2017, 21:14
Dobre Tucson :) Gdyby wszyscy stracili nagle dystans do siebie to trzeba by było pewnie zrobić 2 osobne fora :)
i +1 dla Łosiek - Wszystkie opcje są dobre, każdy musi poszukać opcji dla siebie zgodnie z oczekiwaniami :)
Oczywiście- i zgadzam się z Twoim zdaniem- silnik T-Gdi to jedyny jaki powinien być w tym aucie. ale niestety polityka cenowa importera powoduje że końcowa cena po jakimikolwiek doposażeniu to w mojej opinii nieporozumienie.

Dareek
Forumowicz
Kolor:

Post autor: Dareek » 09 wrz 2017, 22:09

Tucson pisze:
09 wrz 2017, 20:32
Chyba zacznę rzucać warningi na forum dla userów hejtujących użytkowników którzy wybrali ten właśnie silnik 8-)

Losiek - masz sto procent racji!
Nikogo nie hejtuje i nie zamierzam- wyrażam swoje zdanie -masz z tym silnikiem samochód- Twój wybór. Tylko nie zabraniaj mieć odmiennego zdania. No chyba że tu można mieć tylko "jedno jedyne słuszne".

MarekB
Weteran
Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
Kolor: white sand

Post autor: MarekB » 09 wrz 2017, 22:16

Dareek jeśli Twoim zdaniem wszystkie silniki są złe a jedyny dobry to TGDI ale za drogi to trzeba rozejrzeć się za innym autem. Uprzedzając jednak - jeśli wszystkie auta są brzydkie i tylko Tucson jest fajny (co jest oczywiście zrozumiałe :D ) to pozostaje czekać na nową gamę silników lub jakieś przeceny na TGDI :)

A w kwestii forum to akurat społeczność tego forum jest bardzo pomocna, przynajmniej jeśli chodzi o Hyundai Tucson. Twój post rzeczywiście ma wydźwięk raczej prowokujący do wklepania kolejnej setki bezsensownych postów mówiących że akurat 1,6GDI czy 1,6TGDI jest najlepsiejszy i najmojszy a ten drugi to dno i metr mułu. Jeśli masz pytanie to pytaj chętnie odpowiemy, ale hejt któregoś z silników zdaje się został zakończony kilka tuzinów postów temu :)

kik

Post autor: kik » 09 wrz 2017, 22:57

Powoli a właściwie bardzo szybko dyskusja przybrała postać "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy".
To jak dla mnie bez sensu :lol:
pozdrawiam

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu