nie piszę że wszystkie są złe -dla każdego coś miłego ale każdy ma troszkę inne potrzeby- dla mnie diesel odpada, wiec zostały 2 beny- jedna nie daje rady - w moim odczuciu- druga naprawdę zapewnia więcej niż przyzwoite osiągi i nie pali jakoś okropnie wiecej ale jest zdecydowanie za droga. Samochód już rok temu prześwietliłem od a do z - znam jego zalety czy bolączki ale ciągle czekałem na nową gamę silnikową bo takie słuchy chodziły, że ma być 1.4 T. Niestety cisza.MarekB pisze: ↑09 wrz 2017, 22:16Dareek jeśli Twoim zdaniem wszystkie silniki są złe a jedyny dobry to TGDI ale za drogi to trzeba rozejrzeć się za innym autem. Uprzedzając jednak - jeśli wszystkie auta są brzydkie i tylko Tucson jest fajny (co jest oczywiście zrozumiałe) to pozostaje czekać na nową gamę silników lub jakieś przeceny na TGDI
A w kwestii forum to akurat społeczność tego forum jest bardzo pomocna, przynajmniej jeśli chodzi o Hyundai Tucson. Twój post rzeczywiście ma wydźwięk raczej prowokujący do wklepania kolejnej setki bezsensownych postów mówiących że akurat 1,6GDI czy 1,6TGDI jest najlepsiejszy i najmojszy a ten drugi to dno i metr mułu. Jeśli masz pytanie to pytaj chętnie odpowiemy, ale hejt któregoś z silników zdaje się został zakończony kilka tuzinów postów temu![]()
Co do czekania- przez zupełny przypadek sprzedałem w ub tygodniu GIuliettę i muszę coś poszukać. Pewnie się będziecie śmiać ale chyba na razie wrócę do tego samego modelu ponieważ dla mnie na rynku SUV-ów dla Tucsona nie ma konkurencji w kwestii przede wszystkim wyglądu czy ogólnej technologii samochodu. Tiguan odpada Nissany Toyoty także.