Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson TL 2015-2020?
Dareek
Forumowicz
Twój samochód: Giulietta
Kolor:

Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać

Post autor: Dareek » 10 wrz 2017, 19:25

Julek pisze:
10 wrz 2017, 11:40
Widzę, że temat się powtarza co jakiś czas i nigdy nie zostanie wyczerpany bo zawsze znajdzie się jakiś król szos ktory pogardzi wszystkim tym co mu nie leży po drodze. Zapewne za 2-3 miesiące znajdzie się kolejny przybysz na forum który porówna gdi do osiągów fiata 126 albo wózka akumulatorowego, jednocześnie twierdząc, że kupiłbym t-gdi tylko dlaczego jest taki drogi. Nie wiem skąd u niektórych tyle jadu i braku poszanowania decyzji o zakupie słabszego silnika wśród społeczeństwa naszego forum. Przecież wystarczy napisać tylko "jak na moje potrzeby jest za słaby", a nie muł do potęgi, prawie jak cinquecento, hulajnoga itp. Myślę, że nikt z kolegow i koleżanek posiadając gdi i uzytkujac go z radością nie byl wczesniej niespełna rozumu i za 80-100 tyś nie kupił kupy zelastwa tylko po to, aby teraz żałować decyzji, tylko zrobił to po wcześniejszych wnikliwych testach, przemyśleniach do czego auto ma służyć, jakie ma priorytety i z pełną świadomością. I nie spotkałem się TU z opinią że ktoś decyzji pożałował, bo to muł czy jeszcze coś tam, coś tam... Gdybym myślał w taki sposób jak niektórzy to głupi nie jestem i kupilbym sobie osła za kilka setek i na nim jeździł a nie wydawał 95 tys na gdi w wersji style z metalikiem. @Daarek, trochę pokory !

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Tak Julek trochę pokory- jak pisałem na tym forum to nie wiedziałeś ze takie istnieje wiec wypraszam sobie pisanie w tonie "przybysza" czy "króla szos". Wyraziłem swoje zdanie w wygodny mi sposób i mam gdzieś czy się z nim zgadzasz czy nie . Znam wiele osób które coś kupują a potem wiedząc że nie do końca jest to to dorabiają do tego ideologię. Nie pisze ze jest tak z wyborem tego konkretnego samochodu.
Nie wiem czy wiesz - forum jest do wymiany poglądów, a nie do klepania jednej słusznej linii. Sami hejtowaliście właścicieli T-GDI a piszesz o "konieczności poszanowania decyzji zakupu GDI"- paranoja i hipokryzja w czystym wydaniu.
Może ktoś ma problem ze zrozumieniem - wyraziłem swoje zdanie i w żadnym wypadku jak to inni tu robili nie wyśmiewałem wyboru innych bo MNIE WYBÓR INNYCH NIE INTERESUJE!!!
Trochę Panowie opamiętania - to tylko samochód a nie kapliczka do odprawiania kultu.
Alfa Romeo Giulietta TB :mrgreen:

Dareek
Forumowicz
Kolor:

Post autor: Dareek » 10 wrz 2017, 19:26

PJ22 pisze:
10 wrz 2017, 15:52
Jak bym wiedział, że będzie problem ze skrzynia nie kupiłbym z tym silnikiem, ale togo nikt nie wiedział. Zastanawiałem się nad automatem i to by rozwiązało sprawę, bo tu problemu nie ma. Gdybym miał do wyboru tylko GDI (po 20km jeździe testowej), nie kupiłbym wcale tego samochodu.
Co do eko świrów, myślę że w tym przypadku winą są źle pojęte oszczędności. Pewnie koncern oszczędził na materiale z 10E na sztuce, bo komputer wyliczył, że da radę, a rzeczywistość pokazała co innego. Na ich naprawę przestaję powoli liczyć, ale może przyjdzie -20 i rozwali się całkiem, wtedy będę musieli sprawę załatwić. Jedno jest pewne, to mój drugi i ostatni pojazd tej marki, chyba że wymienią dzwońca na nowy (mało prawdopodobne).
Uważaj co piszesz - tu można pisać dobrze albo wcale bo zaraz Cie zjedzą!!

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 10 wrz 2017, 19:55

Dareek, proszę Cię... nie jesteś w swojej kanibalskiej :-) wiosce, tu nikt nikogo jeszcze nie zjadł. Za powyższy post należy Ci się ostrzeżenie, ale mam nadzieje że się opamiętasz. A to że posługujesz się językiem nienawiści (wygodnym dla Ciebie) nie oznacza że innych nie obrażasz.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

PJ22
Twórca
Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
Kolor: Fiery Red

Post autor: PJ22 » 10 wrz 2017, 20:08

Już mnie próbowali zjeść, jak napisałem że dla mnie nieakceptowalny muł i porównałem papierowe osiągi i odczucia z jazdy Tucson GDI vs Opel Astra 1.4 98KM (odpowiedź była że taki złom to oni łykają - oczywiście porównywałem wyłącznie osiągi, nie resztę samochodu). Jak jadą po właścicielach TGDI (że szpanerzy, kupują nic nie warty złom tylko dla mocy, że wszystkich pozabijamy jak chce się trochę pocisnąć, dzieciaki itp.) to super, jak napiszesz cokolwiek o braku poparcia ich wyboru, to źle. Taka typowa mentalność Kalego. To dorabianie teorii, że jak coś kupiłem to musi być super, też bardzo lubię i znam takich wiele, mam i takiego w rodzinie. Nawet jak coś kupi i dziadostwo takie, że nie używa, to zachwala, że najlepsze na świecie i inny wybór byłby bez sensu. Ja nie zachwalam mojego dzwońca, oceniam go obiektywnie. Wprawdzie jeździ super i wygląda, ale jego wada, dyskwalifikuje go od nazwania mojego wyboru słusznym. To nie zmienia faktu, że tego 132 KM, nie wybrałbym dobrowolnie nigdy.

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 10 wrz 2017, 20:29

PJ22 jeśli kiedykolwiek zaakceptujesz to, że inni mają inne potrzeby i za co innego cenią coś, czym Ty gardzisz, to wrócimy do dyskusji. W obecnej sytuacji nie ma to sensu.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

Dareek
Forumowicz
Kolor:

Post autor: Dareek » 10 wrz 2017, 20:34

Tucson pisze:
10 wrz 2017, 19:55
Dareek, proszę Cię... nie jesteś w swojej kanibalskiej :-) wiosce, tu nikt nikogo jeszcze nie zjadł. Za powyższy post należy Ci się ostrzeżenie, ale mam nadzieje że się opamiętasz. A to że posługujesz się językiem nienawiści (wygodnym dla Ciebie) nie oznacza że innych nie obrażasz.
Język nienawiści? proszę Cię -w którym miejscu? wskażmy choć jeden post OBRAŹLIWY jakiegokolwiek USERa na tym forum ,a jestem prawie od jego początku - napisałem swoje odczucie i NIKOGO NIE OBRAZIŁEM w przeciwieństwie do paru tu osób które nie tylko ubliżają innym ale do tego zaglądają do kieszeni.

PJ22
Twórca
Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
Kolor: Fiery Red

Post autor: PJ22 » 10 wrz 2017, 21:05

Wielokrotnie pisałem, że ja wyboru nie rozumiem, a nie że gardzę potrzebami innych, czy ich nie akceptuję, za to wielokrotnie otrzymałem odpowiedzi gardzące moim wyborem. Jako administrator tego forum powinieneś starać się zachowywać obiektywizm, a tego nie robisz. Nie wiem o co Ci się rozchodzi z językiem nienawiści. Jak Julek jedzie po użytkownikach TGDI to jest OK, bo jest to zgodne z twoim wyborem, jak napisze ktokolwiek coś niezgodnego z waszymi odczuciami, to język nienawiści, pogarda, bieda itp. Gardzę to ja pedofilem, a nie kimś z kogo wyboru nie rozumiem. Wniosek z całej tej rozmowy: TGDI dla gnojka ze zbyt wysokim testosteronem, nie liczących się z ryzykiem, GDI dla wszystkich rozsądnych i mądrze wybierających.
PS wskaż proszę choć jedno słowo w którym wyraziłem pogardę, a nie opinię lub odmienne wnioskowanie, lub gdzie wychwalam mój wybór jako jedyny słuszny (co użytkownicy GDI piszą prawie w każdym wpisie).

MaciekGLE
Twórca
Twój samochód: Tucson Premium 2017 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM)
Kolor: Stargazing Blue

Post autor: MaciekGLE » 11 wrz 2017, 5:24

Panowie, ten temat ewidentnie wprowadza złe emocje do naszej Tucsonowej braci. Proponuję zamknąć wątek i zająć się wspieraniem się pozytywnymi postami w innych tematach. Tutaj jak widać już nic dobrego się nie dowiemy.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, bez znaczenia, jaki silnik wybrali lub wybiora

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Tucson Premium 2017 1.7 CRDi 7AT 2WD
Stargazing Blue

krisman

Post autor: krisman » 11 wrz 2017, 5:52

We mnie tam nic nie budzi, każdy kupuje co chce, na co go stać i z silnikiem jaki mu odpowiada i tyle. Źle emocje kompletnie niezrozumiałe.

MarekB
Weteran
Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
Kolor: white sand

Post autor: MarekB » 11 wrz 2017, 6:57

Zgadzam się z krismanem. Sugeruje nabrać dystansu do siebie wtedy łatwiej się rozmawia :) Mozna się wsciekac z powodu nowej rysy albo awarii, ale z powodu tego co ktoś napisał?
Wrzuccie na luz ;)

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu