Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
T-Roc będzie mniejszy od Tiguana jak i Tucsona a cene będzie miał raczej wyższą lub na tym samym poziomie co nasz Koreańczyk.
Zaliczany ma być do kompaktowych SUV-ów choć ok. 430cm na to nie wskazuje.
Wysłane z Tapatalk
Zaliczany ma być do kompaktowych SUV-ów choć ok. 430cm na to nie wskazuje.
Wysłane z Tapatalk
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja mimo braku mocy w 1.6 GDI nadal bym go wybrał. 90% w mieście to wystarczający powód aby nie mieć problemów w przyszłości 

Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
Ja również. Jestem zadowolony z jazdy miejskiej oraz z wyjazdu wakacyjnego po dlugich jazdach na autostradach w 100% wybralbym ten sam gdi. Podczas dlugich jazd po Toskani bylem z niego bardzo zadowolony. Nic więcej mi nie potrzeba.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Micron Grey
Ja również przesiadam się z diesla na benzynę i to najsłabsza, a wiec 1.6 GDI 132 km. Tez jeżdżę głównie bo mieście ale zadecydował rozsądek. Na pewno podczas wypadów za miasto będzie brakowało mocy, ale to kwestia przestawienia się na inna jazdę, a łatwo nie będzie bo przesiadam się z 2.0dci 150KM - Megane ze 2006 roku. Żałuje rozstania się z tym silnikiem, ale miejsca już brakowało wiec stad Tucson.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
No, to łatwo nie będzie. Najlepiej zmieniać na porównywalną moc, albo większą. Nie lepiej było zdecydować się na 1.7 CRDI 141KM. Doznania z jazdy miałbyś podobne, a prestiżowo i komfortowo dwie półki wyżej 

1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Twórca
- Kolor: Micron Grey
To już nie ten zakres cenowy, łatwo nie będzie ale do przyzwyczajenia

-
- Forumowicz
- Kolor: Fiery Red
Mamy na fotelu ministra od Eco super fachowca
. Na początek zaczął od usunięcia połowy drzewek w Polsce
. Teraz zabiera się by wybić to co biega po lasach
. W sumie to logiczne bo jak nie będzie lasów to po co nam w nich zwierzyna?
. Spokojnie nasz główny ecolog na pewno wspomoże właścicieli ropniaków i nakaże usunąć tak niekochane filtry dpf ze wszystkich diesli. Elektorat "dpf +" będzie szczęśliwy a to chyba kilka milionów kupionych głosów. Pozostali niech wdychają i ...
P.s Dziś wróciłem z urlopu i tych parę aut z obłokiem czarnego dymu jakie spotkałem na drodze popsuły mi humor, a taki dobry był z udanego urlopu i jazdy moim Tucsem

P.s Dziś wróciłem z urlopu i tych parę aut z obłokiem czarnego dymu jakie spotkałem na drodze popsuły mi humor, a taki dobry był z udanego urlopu i jazdy moim Tucsem
Łosie warto chronić, bo są to piękne zwierzęta, których populację udało się calkiem niedawno odbudować i które są dziś ozdobą naszych bagien i pól. Ministrowie kolejny raz działają bez mózgownicy.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2.0crdi
- Kolor: White Sand (Y3Y)
Wielu z was wybiera panoramiczny dach, ja miałem okazję jeździć z jak i bez panoramy i powiem że szkło na dachu to dużo głośniej w aucie.
Jeśli ktoś ceni cisze to polecam pełny dach bez panoramy.
Tyle ode mnie
Pozdrawiam
Jeśli ktoś ceni cisze to polecam pełny dach bez panoramy.
Tyle ode mnie
Pozdrawiam
Spalanie w trybie mieszanym 7,4L/100km
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Byłem przeciw dachowi, a może tylko był mi całkowicie obojętny, w każdym razie w wersji którą wybrałem dach jest w standardzie. Ostatecznie jestem bardzo zadowolony. Zupełnie inaczej jeździ się z otwartą przesłoną. Wystarczyłby mi nawet taki nieotwierany byleby był szklany.
Przyznać jednak muszę że da się zauważyć że jest troszkę ciszej po zamknięciu przesłony dachu.
Przyznać jednak muszę że da się zauważyć że jest troszkę ciszej po zamknięciu przesłony dachu.