Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
Zmartwie Cię ale coraz trudniej sprzedać diesla. Coraz więcej miast wprowadza ograniczenia i zakazy wjazdu dla ropniakow. Coraz więcej producentów rezygnuje z tych silników całkowicie (np. toyota lider wydatków na badania) inni zapowiedzieli ze nie beda rozwijac tych silnikow a przez jakiś czas będą jeszcze oferować to co do tej pory wymyślili.
Diesel mało pali i ma fajny moment ale nie ma przyszłości więc moim zdaniem wartość rezydualna będzie takiego samochodu znacznie niższa za, powiedzmy, 5 lat.
Diesel mało pali i ma fajny moment ale nie ma przyszłości więc moim zdaniem wartość rezydualna będzie takiego samochodu znacznie niższa za, powiedzmy, 5 lat.
Potwierdzam to co napisal @MarekB. Bedac we Wloszech sam widziałem jak tylko taksówki hybrydy mogly sie poruszać po starym miescie. Dla diesli stanowczy zakaz wjazdu.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Za chwilę zakaz dla diesli będzie dotyczyć naszych miast. Sam obserwuję co się dzieje np.w Poznaniu ! O zgrozo ! Władze miasta chyba nie wiedzą co czynią. Ogólnie sprzedaż diesli spada z roku na rok. Za 5 - 6 lat kiedy diesli nie będzie w ofercie sprzedać uzywanego będzie bardzo trudno.
-
- Weteran
- Twój samochód: ---
- Kolor: ---
A co się dzieje w Poznaniu? Zastępca burmistrza posiada 3 diesle
W Niemczech zastanawiają się nad zakazem diesli w dużych miastach , ale to w starych autach które nie spełniają norm , czyli EURO 6 .
http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... Id,2378394
W Niemczech zastanawiają się nad zakazem diesli w dużych miastach , ale to w starych autach które nie spełniają norm , czyli EURO 6 .
http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... Id,2378394
Zapraszam na przejażdżkę po centrum Poznania... Sztuczne ronda, polikwidowane sygnalizacje świetlne na wszystkich skrzyżowaniach, mozna by wymieniac... Nasz prezydent miasta jezdzi rowerem i nie uznaje samochodow. Za to rowery mają teraz raj tylko jakim kosztem. Centrum miasta umiera powolna śmiercią.
-
- Weteran
Wyłączono sygnalizację ze względów bezpieczeństwa a nie z ograniczenia samochodów
A co do wątku . Kiedy planujesz zakup auta ? Niebawem planowany jest zlot naszych Tucsonow. Wpadnij i zobacz , który silnik będzie Ci odpowiadał
A co do wątku . Kiedy planujesz zakup auta ? Niebawem planowany jest zlot naszych Tucsonow. Wpadnij i zobacz , który silnik będzie Ci odpowiadał
Bezpieczeństwa, sorry ale piszesz bzdury. Tak twierdzą władze miasta i ogląda się w telewizji publucznej
. Inaczej twierdzą mieszkańcy i przyjezdni. Jesteś z Poznania @samsung19 ? Jak nie to zapraszam, a przejeżdżając przez centrum głowa ciebie rozboli.

-
- Weteran
Nie jestem z Poznania.
Sorka, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że Polskie miasta wprowadzą zakaz wjazdu autom z silnikiem Diesla.
Sorka, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że Polskie miasta wprowadzą zakaz wjazdu autom z silnikiem Diesla.
I ja nie jestem z Poznania ale słyszałem o tym, że takie cyrki tam są. Nawet w wiadomościach jakiś czas o tym było. A to nie tylko to miasto bo już jakiś czas się mówi o zakazie wjazdu do centrum w kilku innych miastach. Zakazie dla Diesli.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja mieszkam pod Poznaniem. Ostatni raz w centrum miasta używając samochodu byłem rok temu. Gdy po 2h stania w korku na Grunwaldzkiej w końcu udało mi się dojechać, to stwierdziłem że będzie to ostatni raz - teraz omijam te miejsca szerokim łukiem. Brawo Panie Prezydencie Jaśkowiak - udało się Panu ograniczyć ruch w centrum - bo takich jak ja jest zapewne więcej. Współczuję tym, którzy są spoza Poznania i pracują w centrum.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum