Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
@Tucson - w centrum teraz obowiązują zupelnie6inne zasady. Sztuczne rondo na Kościuszki a Niezlomnych nadaje się do telewizji. Przejedz sie tam a założę sie o skrzynke piwa, ze wiecej tam nie wrocisz.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
rysi3k miałem taki sam dylemat jak ty sumie ja założyłem tego posta ,4-miesiące kupowałem samochód zastanawiałem się co kupić gdy już byłem zdecydowany to wchodząc na forum zawsze ktoś mi zamącił w głowie i cały czas zmieniałem zdanie wiec wybierz to co ci sprawi przyjemność z jady a każda wersja silnikowa może się popsuć
padło jednak umie na 1.7 141 7dct , samochód użytkuje na krótkich odcinkach i mam nadzieję że nie będzie z nim problemów, przekonała mnie do zakupu radość z jazdy po mieście i okolicach automat naprawdę robi dobrą robotę z przeniesieniem i mocą a to jednak też jest ważne, odczucia mam że o wiele szybciej przyspiesza do 100km/h niż piszą w katalogu a spalanie wcale nie duże jak na 1,5 tony, średnia 7 - 7,5 litra. Wydaje mi się że na obecna chwile diesle są dopracowanymi i sprawdzonymi silnikami, a u-turbine benzyniaki 

-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
@rysik3k jeżeli upierasz się przy dieslu, to bierz 1.7 141KM 7dct. Z samochodu na pewno będziesz zadowolony, nie będziesz musiał kombinować z chipowaniem, a z odsprzedażą to się okaże... nie wiadomo jaki los nam zgotują nasi ekolodzy.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Twórca
Za pare lat tak sie traci połowe kasy na samochodzie wiec niech ta strata przynajmniej przynosi radość z jazdy a moment obrotowy w dieslu robi banana na buzi
-
- Świeżak
- Twój samochód: -
- Kolor: -
No własnie nie upieram się jakoś bardzo. Tylko podoba mi się automat, ale z drugiej strony nie chcę mieć za 3 lata problemów z powodu dpf/dwumasy/wheteva, z kolejnej - czy faktycznie w codziennym miejskim użytkowaniu odczuję różnicę między benzyną a dieslem w mocy...
Tak czy siak, przejadę się wersją 132KM koniecznie po mieście i zobaczę czy to dla mnie jak nie, to będę gdybał dalej, bo jakbym miał wybierać między benzyną 1.6 TGDi a CRDi z automatem to automat ma więcej plusów
No chyba że rozważę mniejszego diesla.
Tak czy siak, przejadę się wersją 132KM koniecznie po mieście i zobaczę czy to dla mnie jak nie, to będę gdybał dalej, bo jakbym miał wybierać między benzyną 1.6 TGDi a CRDi z automatem to automat ma więcej plusów

-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Wydaje mi się, że najlepiej zrobisz jak sam przetestujesz wszystkie możliwe wersje i wybierzesz najodpowiedniejszą dla siebie. Różnicę w jeździe na pewno odczujesz, ale czy w mieście, przy dzisiejszym natężeniu ruchu, w korkach, będziesz miał możliwość to wykorzystać? (automat na pewno na plus)
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Twórca
Jak kolega rysi3k jeździł dieslem przez parę lat to benzyna 132ps nie sprawi mu radości
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Rysi3k automat masz i w 1.6 tgdi ten sam co w 141km dieslu.
-
- Weteran
- Twój samochód: ---
- Kolor: ---
Widzieliście VW?
Silnik 150 km , auto wcale nie takie małe
Cena zapewne niższa od Tiguana
W salonach pojawi się w październiku więc lada chwila
http://www.radiozet.pl/Motoryzacja/Tak- ... gena-T-Roc
Silnik 150 km , auto wcale nie takie małe
Cena zapewne niższa od Tiguana