Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson TL 2015-2020?
Julek

Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać

Post autor: Julek » 24 cze 2017, 22:55

A Ty @krisman znawco motoryzacji nic nie napiszesz ? Wyjechałeś na wakacje, że taka cisza

Wysłane przy użyciu Tapatalka

PJ22
Twórca
Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
Kolor: Fiery Red

Post autor: PJ22 » 24 cze 2017, 22:57

Raczej nie absurd, a różnica w rozumieniu motoryzacji, światopoglądu, oczekiwań i pewnie stylu jazdy. Wiekszość wybierających turbo, jeździla GDI na jeździe testowej, bo większość salonów takie prezentowała i postanowila doplacić, bo nie akceptowała charakterystyki. Ten kto woli spokojnie uznał, że jest ok, ten kto lubi dynamicznie, uznal że nie wytrzyma takiego wymuszonago stylu jazdy.

Julek

Post autor: Julek » 24 cze 2017, 23:01

No ale Ty masz turbo więc w czym rzecz ?

PJ22
Twórca

Post autor: PJ22 » 24 cze 2017, 23:13

W tym samym dlaczego wlasciciele GDI wciskają wspaniałość swojego rozwiązania.
Co do łykania mojego starego złoma, to byś się zdziwił, nawet na papierze ma lepsze osiągi. Oczywiście porównuje silnik, a nie głośność, wygodę, prowadzenie, zawieszenie, bo tu wszystkie Tucsony są bardzo dobre.

Julek

Post autor: Julek » 24 cze 2017, 23:20

@PJ22 myślę dalej, że dyskusja nie ma sensu. Ty jesteś zadowolony i nigdy byś nie kupił gdi, ja i (kilku innych) jestem zadowolony i osobiście nigdy JUZ bym nie kupil turbo. Więc w czym rzecz skoro wszyscy jesteśmy zadowoleni ? Co chcesz nam szczęśliwcom przekazać, że źle zrobiliśmy? Kurcze, ja znowu nie rozumiem.

PJ22
Twórca

Post autor: PJ22 » 24 cze 2017, 23:33

Wy szczęśliwcy, próbujecie mi udowodnić, swoje racje, to dyskutuję, choć nie wiem po co. Nawet nigdzie nie napisalem, że jestem sczególnie zadowolony, bo jest z nim problem techniczny. Mimo to dla mnie wybór między gdi oraz t-gdi nie jest żadnym wyborem. Jak już mialbym coś rozważać to diesla 2.0 Pytanie co niektórzy chcą udowodnić rozpisując się o dynamice, co jest śmiechu warte. GDI ma wielkie zalety, co podkreślam, ale jeden minus i to wystarczy.

Julek

Post autor: Julek » 24 cze 2017, 23:41

I znowu to samo... to co zaczynamy od początku? Hehe. A ja sobie myślę, że Kolega żałuje że kupił kłopotliwe turbo i dlatego tak się aktywnie włącza w dyskusje. :roll:

PJ22
Twórca

Post autor: PJ22 » 24 cze 2017, 23:50

I vice versa, kręci się to w kółko. Wyboru nie żałuję, bo tego słabszego bym nie brał wcale, tylko kupił coś innego, ale podnerwiony awarią jestem. Dobranoc i przyjemnej jazdy.

Julek

Post autor: Julek » 25 cze 2017, 0:01

@PJ22, będzie dobrze. Coś muszą z tym zrobić. Szerokości...

krisman

Post autor: krisman » 25 cze 2017, 9:44

Julek pisze:A Ty @krisman znawco motoryzacji nic nie napiszesz ? Wyjechałeś na wakacje, że taka cisza Obrazek

Co będę się powielał i bił pianę. Swoje już napisałem, to auto służy mi w mieście w 90% i jest git. Ale nic nie mam do innych, ani do turbin. Sam ją rozważałem ale wygrał pragmatyzm. Każdy musi sobie odpowiedzieć do czego... i wybór staje się bardzo prosty.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu