Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
Dyskusja się toczy...hehe. Nareszcie coś się dzieje.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 25 cze 2017, 21:27 przez Julek, łącznie zmieniany 3 razy.
Hej Miras jak masz Comforta to wcale takiego golasa bo przecież od tej wersji już jest całkiem dobrze Tucson wyposażony- wiem bo mam i ja:)
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Podsumowując: silnik GDI to gówno bez papierka, zero dynamiki, kompletny muł dla biedoty (aktualnie bardzo nieszczęśliwej ze swojego wyboru), której nie stać było na T-GDI. Jest już bardzo zabawnie i czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wątku 

2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Losiek mówisz i masz:
Dobra źle ująłem w słowa. Cofam g....ko w papierku. Napiszę inaczej: przesłodzony cukierek czyli taki który sam w sobie wielu osobom smakuje i jest wg oryginalnej receptury ale na potrzeby niektórych dodano mu jeszcze więcej słodyczy co sprawia, że łakomczuchy ponoszą z tego powodu koszty.
Zęby im się bardziej psują niż tym co jedli normalną wersję:p
To pojechałem z fantazją:p
A nawiązując też do Twoich słów Losiek to faktycznie bieda zagląda mi w oczy bo taki hebel mi stoi na podjeździe, że idę go zakryć zaraz jakimiś gazetami bo wstyd przed sąsiadami
Wysłane z Tapatalk
Dobra źle ująłem w słowa. Cofam g....ko w papierku. Napiszę inaczej: przesłodzony cukierek czyli taki który sam w sobie wielu osobom smakuje i jest wg oryginalnej receptury ale na potrzeby niektórych dodano mu jeszcze więcej słodyczy co sprawia, że łakomczuchy ponoszą z tego powodu koszty.
Zęby im się bardziej psują niż tym co jedli normalną wersję:p
To pojechałem z fantazją:p
A nawiązując też do Twoich słów Losiek to faktycznie bieda zagląda mi w oczy bo taki hebel mi stoi na podjeździe, że idę go zakryć zaraz jakimiś gazetami bo wstyd przed sąsiadami

Wysłane z Tapatalk
Ostatnio zmieniony 25 cze 2017, 21:16 przez rav, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Masz rację, ale tych wszystkich bajerów co ma wersja style nie mam, a gdybym miał te "luźne" 11 tysiaków, nie zawahałbym się ich użyć

Kolego losiek trochę przejaskrawiasz! Nikt nigdzie nie napisał, że to gówno! Ale realia są takie, że zakup samochodu o wartości 80-90 tysięcy, to w Polsce niestety sfera marzeń dla większości społeczeństwa, a co dopiero droższego...
1.6 T-GDI 4WD Comfort
To bardziej była odpowiedź na moje odważne porównanie:)
Drugie o słodyczy jest już bardziej wyrafinowane#p
Wysłane z Tapatalk
Drugie o słodyczy jest już bardziej wyrafinowane#p
Wysłane z Tapatalk
No i o to właśnie chodzi ! Każdy wybiera to co dla niego uważa, że jest najlepsze. Nie każdy niestety przyjmuje to do wiadomości i wydaje mi się, że mimo, że ja i inni jesteśmy z gdi zadowoleni to są tacy którzy jakby żałują za nas wyboru. I tego właśnie nie kumam, tak jak nie kumam wyboru tgdi.
Życzę sobie i innym użytkownikom gdi satysfakcji czerpanej z jazdy tym autem, a użytkownikom t-gdi, z całego serca, aby wakacje "nie stanęły" gdzieś na autostradzie z powodu niewyjaśnionych do chwili obecnej problemów ze skrzyniami biegów (bo ja kiedyś niestety w turbo tego doświadczyłem) a Wy widać sprawę bagatylizujecie (pewnie, dla Was koniki są wazniejsze).
Jedyne czego od początku żałowałem, to fakt, że zaprzestano w UE sprzedaży gdi 2.0 z powodów ekologicznych, co niestety nie dotyczy jeszcze kanadyjczyków którzy do końca nie przejmują się rygorystycznymi przepisami eko inżynierów.
Wbrew pozorom stać by mnie było na ten silnik tak jak na każdy inni, ale inni widać sądzą i osadzają...
Adie!
Życzę sobie i innym użytkownikom gdi satysfakcji czerpanej z jazdy tym autem, a użytkownikom t-gdi, z całego serca, aby wakacje "nie stanęły" gdzieś na autostradzie z powodu niewyjaśnionych do chwili obecnej problemów ze skrzyniami biegów (bo ja kiedyś niestety w turbo tego doświadczyłem) a Wy widać sprawę bagatylizujecie (pewnie, dla Was koniki są wazniejsze).
Jedyne czego od początku żałowałem, to fakt, że zaprzestano w UE sprzedaży gdi 2.0 z powodów ekologicznych, co niestety nie dotyczy jeszcze kanadyjczyków którzy do końca nie przejmują się rygorystycznymi przepisami eko inżynierów.
Wbrew pozorom stać by mnie było na ten silnik tak jak na każdy inni, ale inni widać sądzą i osadzają...
Adie!
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Julek wydaje mi się, że Ty sobie wmawiasz, że ktoś żałuje Twojego wyboru! Każdy wyraża opinię do czego ma prawo. Popatrz na ankietę odnośnie kolorów, czy ktoś uważa, że ma najpiękniejszy? Kupił taki jaki mu się podoba i tyle.
1.6 T-GDI 4WD Comfort