Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Jaki ma sens liczenie średniej z 2 dni? to nie jest miarodajna metryka
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: Phantom Black
Moje T-GDI pali przy dynamicznej jeździe po Warszawie 10-12. Średnia z ostatnich 700km spadła u mnie z początkowych 12,5 do 11L. Także 8,2L w wolnossącym 1.6 jak najbardziej do zrobienia moim zdaniem.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Ja wziąłem diesla ze względu na automat - benzyna drożej wychodziła.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Teraz w wersji Comfort diesel z DCT jest 2tys.zł droższy od T-GDI DCT/ 118400zł do 120400zł /
W Style też 2 tys.zł droższy.
Katalogowo.
Napewno bym wybrał diesla mając do wyboru obydwa silniki.
W Style też 2 tys.zł droższy.
Katalogowo.
Napewno bym wybrał diesla mając do wyboru obydwa silniki.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2WD Comfort
- Kolor: White sand
Nie wiem skąd te raporty ze spalania t-gdi. Ja użytkuję ten model w manualu już dwa lata i spalanie 8.2- 8.5 jazda głównie mieszana. Jeżeli jeździ się spokojnie bez wyciskania gazu w podłogę to naprawdę uzyskanie 8 l/100 nie jest żadnym wyczynem, a w razie potrzeby jest zapas mocy. Przy zakupie też wahałem się czy kupić bez turbo ze względu na spalanie. Teraz bym nie zamienił na inny.
1.6 t-gdi 2wd comfort white sand
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 2WD
- Kolor: moon rock
Mam T-GDI w manual od 2 lat.
Leję benzynę i jeżdżę - zero problemów.
Poniżej 10 litrów w mieście nie da się zejść no chyba że, wszędzie jest z górki .
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Leję benzynę i jeżdżę - zero problemów.
Poniżej 10 litrów w mieście nie da się zejść no chyba że, wszędzie jest z górki .
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Jeżeli z automatem to mamy tylko 1.6 T-GDi lub 1.6 CDTi no chyba że 2.0 ale to już inna kasa. GDi to tylko manual. Różnica w wersji Style to 2 tyś.zł. Byłem nastawiony na benzynę ale jak czytam ile one palą skłaniam się do diesla. Jeżdzę od 8 lat dieslami i nie narzekam. Muszę jeszcze raz umówić się na jazdę z tym i tym silnikiem. Mam raczej ciężką nogę a spalanie około 13 litrów benzyny nie jest chyba do przyjęcia.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
@Goral10 wysłałem Ci coś ciekawego na priv, daj znać
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Jeszcze brak
- Kolor: Biały
Witamy użytkowników Tucsonkow, mam dylemat, przeczytałem już ok 50 stron, jest to czasochłonne, a wiele się nie dowiedziałem.
Urodziło mi się dziecko, mieszkam w Holandii i chce kupić samochód.
Więc tak koniecznie musi być benzyna bo w Holandii placi się bardzo duży podatek od deasla.
Auto będziesz głównie na miasto, jakieś krótkie dystansy, raz na dwa tygodnie niedaleka wycieczka z żoną i córcią. Noi raz na 4-5 mscy przyjazd do Polski ok 1300km. Noi mozliwe też wakacje raz na rok. Waham się między Toyota rav4, avensis, Mazda CX-5 (problemy z lakierem mnie odpychaja) noi Tucsonem (top 1 pod względem wyglądu). Aha myślałem jescze nad nowym aurisem. Nie zależy mi jakoś bardzo na dynamice, w Holandii jest dużo autostrad, ale są ograniczenia do 100-120 i wysokie mandaty, więc ekonomiczna jazda jest wymuszona. Oczywiście kuoiwalbym auto z drugiej ręki, zapewne z rynku niemieckiego coś do 17tys euro. Na czym mi zależy? Najbardziej na niezawodności, komforcie i bezpieczeństwie.
Urodziło mi się dziecko, mieszkam w Holandii i chce kupić samochód.
Więc tak koniecznie musi być benzyna bo w Holandii placi się bardzo duży podatek od deasla.
Auto będziesz głównie na miasto, jakieś krótkie dystansy, raz na dwa tygodnie niedaleka wycieczka z żoną i córcią. Noi raz na 4-5 mscy przyjazd do Polski ok 1300km. Noi mozliwe też wakacje raz na rok. Waham się między Toyota rav4, avensis, Mazda CX-5 (problemy z lakierem mnie odpychaja) noi Tucsonem (top 1 pod względem wyglądu). Aha myślałem jescze nad nowym aurisem. Nie zależy mi jakoś bardzo na dynamice, w Holandii jest dużo autostrad, ale są ograniczenia do 100-120 i wysokie mandaty, więc ekonomiczna jazda jest wymuszona. Oczywiście kuoiwalbym auto z drugiej ręki, zapewne z rynku niemieckiego coś do 17tys euro. Na czym mi zależy? Najbardziej na niezawodności, komforcie i bezpieczeństwie.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
1.6 benzyna w zupełności wystarczy do warunków eksploatacji o jakich piszesz. Emocji nie będzie a do spokojnego przemieszczania się wystarczy