Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Dlatego napisałem, że tego nie rozumiem, bo silnik już wcześniej popularny i chętnie kupowany jest najlepiej promowany. Za to dość nowy w stajni Hyundaia 1.6 t-gdi odstrasza zaporową ceną w stosunku do podstawy. kiedyś tak było w Hondzie civic (22000zł różnicy) ale tam benzyna kontra diesel, a tu? Przecież to tylko 1.6 z "wiatrakiem" a cena jak za co najmniej V6.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: phantom black
1,6 z wiatrakiem ale już jaka inna konfiguracja, i szyber i klapa i automat. W zwykłym 1,6 można tylko pomarzyć o takich dodatkach.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI comfort
- Kolor: Czarny
Silnik 1.6 GDi jak większość tu pisze jest bardzo rozsądnym rozwiązaniem. Wszelakie ograniczenia na drogach i korki nie pozwalają na agresywna jazdę. Kupiłem Tucsona z takim silnikiem i wiadomo że przecież lepiej żeby był mocniejszy bo lepiej mieć zapas pod pedałem gazu, ale z.perspktywy wieku i rozsądku samochód służy do przemieszczania się. Czy zrobię 100 km w 5 minut szybciej czy wolniej raczej nic nie zmieni. Polecam 1.6gdi - silnik dla rozsądnych.
-
- Świeżak
- Twój samochód: opel
- Kolor: Biały
Witam. Czy są jakieś informacje dot. silnika 1.6 T-GDI? Awarie? Usterki?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Oj tak, cała masa trochę w tym właśnie temacie i trochę w innych na przykład buczenie-halas-po-wcisnieciu-sprzegla-ciszej-t120.html
TL;DR
TGdi w manualu kilka osób ma problem, który dopiero może ewentualnie niebawem zostanie przez Hyundai rozwiązany. Automat bez problemów.
TL;DR
TGdi w manualu kilka osób ma problem, który dopiero może ewentualnie niebawem zostanie przez Hyundai rozwiązany. Automat bez problemów.
-
- Świeżak
- Twój samochód: opel
- Kolor: Biały
Zapomniałem dopisać że w automacie A coś poza sprzęgłem i skrzynią się dzieje?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
To jeszcze zbyt nowa jednostka napędowa i za małe przebiegi aby stwierdzić jednoznacznie czy coś z tym silnikiem, jako takim się dzieje. Póki co nic na to nie wskazuje.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CRDI 4WD Style
- Kolor: Phantom Black
Witam serdecznie. Pierwszy post na forum. Pisze poniewaz sporo sie naczytalem zanim zakupilem swojego Tucsona. Mało było opini o moim silniku wiec krótka zajawka.
Hyundai Tucson 2.0 CRDI 4WD kolor Phantom Black wersja Style + pakiet bezpieczeństwa. A wiec tak autko ma 3 miesiace i przejechane 11 tyś km. Sprawuje sie idealnie. Spalanie na poziomie 6.5 - 6.6 l/100 km. 70% trasa i 30 % miasto. Maksymalna prędkość 190 km/h (może pojwdzie szybciej ale autostrady brakło). Nie jest to demon prędkości ale śmiało można sobie pozwolić na wymijanie. 4WD świetna sprawa testowane w górach gdzie napadało z 20 cm śniegu, nie atanowi to dla niego problemu. Polecam polecam polecam! Jak ktoś ma pytania zapraszam. Na rzie to rozgrzewka bo będzie jeździł jeszcze więcej ale już teraz wiem że da rade.
Hyundai Tucson 2.0 CRDI 4WD kolor Phantom Black wersja Style + pakiet bezpieczeństwa. A wiec tak autko ma 3 miesiace i przejechane 11 tyś km. Sprawuje sie idealnie. Spalanie na poziomie 6.5 - 6.6 l/100 km. 70% trasa i 30 % miasto. Maksymalna prędkość 190 km/h (może pojwdzie szybciej ale autostrady brakło). Nie jest to demon prędkości ale śmiało można sobie pozwolić na wymijanie. 4WD świetna sprawa testowane w górach gdzie napadało z 20 cm śniegu, nie atanowi to dla niego problemu. Polecam polecam polecam! Jak ktoś ma pytania zapraszam. Na rzie to rozgrzewka bo będzie jeździł jeszcze więcej ale już teraz wiem że da rade.
-
- Weteran
- Twój samochód: ---
- Kolor: ---
Ciekawe jak wyglądać będzie sytuacja od kiedy koncerny samochodowe będą montować GPF w silnikach benzynowych
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
W silnikach benzynowych nie będzie chyba takiego problemu jak w dieslach. Mniej jest cząstek stałych w spalinach.
1.6 T-GDI 4WD Comfort