Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
właśnie bo nic nie kupię 

- _ET_
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.7 CRDi 7DCT 2WD
- Kolor:
Nie zwracaj na moje odpowiedzi uwagi
cofam wszystko 

Tylko samochody na "H"
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.7 crdi comfort
- Kolor:
1,7 crdi 115 km 32000 przejechane kupilem, pazdziernik 2015 jezdze po wa-wie i raz na jakis czas cos na trasie zadnych klopotów, stukan pukan itp poza wymianami akcji a byly juz 3, nie sluchaj nikogo kup to co lubisz ja preferuje diesla a ten choc 115 km to naprawde rakieta.
1,7 crdi 2015, 115KM
Moim zdaniem najlepszy wybór na dzień dzisiejszy to silnik 1.6 GDI bo w 1.6T-GDI skrzynia 7 DCT też potrafi sprawiać niestety problemy a manualna przy tym silniku to już prawdziwe wyzwanie 

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2017, 12:22 przez barber, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
A potem pakuj toczkami w serwis

Jestem przezadowolony ze swojego 1.6 GDI

Gdyby każdy mógł sobie pozwolić na kupienie tego co lubi, to wszyscy jeździliby Maybachami... jak Rydzyk

Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.7 crdi comfort
- Kolor:
jezdze 4 dieslem w tym trzeci z doładowaniem samochody od nowosci serwisowane i nigdy nie "pakowalem toczkami" chociaz nie znam okreslenia, a jesli ktos woli benzyne bez doładowania niech kupuje i potem wciska pedal na maxa.
1,7 crdi 2015, 115KM
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Kura :)
- Kolor: jasny
Plus użytkowania słabszego silnika jest taka, że pedał gazu pracuje cały czas w pełnym zakresie
.

- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Od wyciskania pedału gazu na maxa to jest tor wyścigowy a nie drogi publiczne.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
No to koledzy pytanie do Was tym razem w kwestii spalania czy samego wskazania komputera.
Tajsona odebrałem w środę i przejechane raptem dopiero ok. 150km więc wiem, że dopiero spalanie średnie faktyczne poznam za jakiś czas. Jednak z tego co aktualnie widzę to komputer pokazuje mi 7,3- 7,5l/100km. Jednak wskazania zasięgu nijak się do tego mają bo wg. informacji ile mi zostało do tankowania to musiałbym spalać dyszkę.
Zalane po wyjeździe od Dealera 44l i pokazał 450km zasięgu, Po przejechaniu właśnie ok. 150km pokazuje zasięg ok. 300 przy jednoczesnym wskazaniu średniego spalania właśnie ok. 7,3l. Więc którym danym mam wierzyć? Średnie nie pokrywa się z zasięgiem.
Drugie pytanie o samo docieranie silnika- wg. informacji z instrukcji przez pierwsze 2000km obroty utrzymywać w zakresie 2000-4000. To, że nie należy zbyt przekraczać 4tys mogę zrozumieć ale czemu nie należy schodzić poniżej 2tys. Jadąc 70-90 śmiało mogę jechać na 5tym biegu, ale wg. instrukcji powinienem jednak lecieć na 4rce bo przy tej prędkości mam na 5tym poniżej 2tys. Czy ja coś źle interpretuję, czy może akurat przy tym aucie zbyt ufam temu co piszę się w instrukcji, czy może jednak zbyt delikatnie operuje gazem i te 2tysie lepiej trzymać?
Kurde nie pierwsze auto, nie pierwsze też nowe, a pytanie mam jakbym chyba wczoraj prawko zdał. Sory ale jednak z chęcią poznam Wasze zdania na moje dwie powyższe zagwózdki:P
Tajsona odebrałem w środę i przejechane raptem dopiero ok. 150km więc wiem, że dopiero spalanie średnie faktyczne poznam za jakiś czas. Jednak z tego co aktualnie widzę to komputer pokazuje mi 7,3- 7,5l/100km. Jednak wskazania zasięgu nijak się do tego mają bo wg. informacji ile mi zostało do tankowania to musiałbym spalać dyszkę.
Zalane po wyjeździe od Dealera 44l i pokazał 450km zasięgu, Po przejechaniu właśnie ok. 150km pokazuje zasięg ok. 300 przy jednoczesnym wskazaniu średniego spalania właśnie ok. 7,3l. Więc którym danym mam wierzyć? Średnie nie pokrywa się z zasięgiem.
Drugie pytanie o samo docieranie silnika- wg. informacji z instrukcji przez pierwsze 2000km obroty utrzymywać w zakresie 2000-4000. To, że nie należy zbyt przekraczać 4tys mogę zrozumieć ale czemu nie należy schodzić poniżej 2tys. Jadąc 70-90 śmiało mogę jechać na 5tym biegu, ale wg. instrukcji powinienem jednak lecieć na 4rce bo przy tej prędkości mam na 5tym poniżej 2tys. Czy ja coś źle interpretuję, czy może akurat przy tym aucie zbyt ufam temu co piszę się w instrukcji, czy może jednak zbyt delikatnie operuje gazem i te 2tysie lepiej trzymać?
Kurde nie pierwsze auto, nie pierwsze też nowe, a pytanie mam jakbym chyba wczoraj prawko zdał. Sory ale jednak z chęcią poznam Wasze zdania na moje dwie powyższe zagwózdki:P