Tucson NX4
Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło - rezonans podczas zmiany biegów
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6Tgdi manual 2022
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło
Hipoxy napisałem produkcja Marzec 2022 bo z wiedzy jaką posiadam to numer VIN został przypisany do auta w połowie marca 2022 czyli auto zostało w pełni wyprodukowane a auto zostało zamówione w listopadzie 2021 i od tego czasu zaczął się proces produkcji który zakończono w marcu 2022 więc tą datę przyjmuję jako datę produkcji
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Ale, jak pisałem wcześniej - przejechałem się testowym manualem Tucson 4wraz z mistrzem serwisu i ów testowy pojazd NIE MIAŁ HAŁASU wtedy dopiero oznajmił, że jest to do zrobienia
Jak to jest, że mu mamy qrva się bujać z hałasem, a inni jeżdżą w ciszy
Jak będą bagatelizować to pozew robimy zbiorowy
Jak to jest, że mu mamy qrva się bujać z hałasem, a inni jeżdżą w ciszy
Jak będą bagatelizować to pozew robimy zbiorowy
-
- Nowicjusz
Daniel Tucson 4 ja jestem za pozwem zbiorowym do HMP myślę że wszyscy razem jesteśmy więcej osiągnąć niż w pojedynkę Ja po Świętach planuje pojechać drugi raz do ASO ale innego miasta umówię się na jazdę testową innym Tucsonem i zobaczę czy słychać grzechotanie i zobaczę czy potwierdzi się teza z ASO z mojego miasta że wszystkie tak mają i tak poprostu jest. Zastanawiam się tylko że skoro już wiemy że wymiana sprzęgła u Hipoxy nie pomogła to co to może być. Czy ty u Siebie miałeś coś już wymieniane.
- daniel.tucson4
- Autor
Dokręcili tylko osłonę turbiny. Grzęzną po omacku...
Jestem skłonny odmówić odbioru auta, napisać do banku, że kupili felerne auto i zobaczymy jak bank zareaguje...
Filip, podaj VIN jak możesz przez priv'a na forum?
Koniecznie przejedź się autem testowym - o ile będziesz miał tyle szczęścia, że będzie manual powodzenia i koniecznie proszę dawaj tu znać, po to to forum
P. S.
Przygotuję pismo, będzie krótkie. Podam Wam na priv...może w święta się uda.
Jestem skłonny odmówić odbioru auta, napisać do banku, że kupili felerne auto i zobaczymy jak bank zareaguje...
Filip, podaj VIN jak możesz przez priv'a na forum?
Koniecznie przejedź się autem testowym - o ile będziesz miał tyle szczęścia, że będzie manual powodzenia i koniecznie proszę dawaj tu znać, po to to forum
P. S.
Przygotuję pismo, będzie krótkie. Podam Wam na priv...może w święta się uda.
-
- Nowicjusz
Daniel Tucson4 oczywiście że dam znać jak będę po jeździe testowej i również proszę wszystkich o dawanie znać jak ktoś coś się dowie lub wyjaśni bo jest to nasza wspólna sprawa nie po to się ciężko pracuje i kupuje nowe auto żeby coś w nim grzechotało bo jest to żadna przyjemność a VIN przesłałem na Priv daj znać czy doleciało
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 TGDI
- Paliwo: Benzyna/LPG
- Kolor: Teal
mój adwokat wysłał list z prośbą o identyczny pojazd BEZ wadliwego działania. list został wysłany w piątek 8 kwietnia. Jeszcze nikt nie dzwoni, nikt nie dzwoni ze stacji serwisowej gdzie po wymianie sprzęgła i koła zamachowego ponownie zgłosili usterkę. naprawdę są jak gęsi we mgle
-
- Nowicjusz
Hipoxy a czy serwis po wymianie sprzęgła i koła zamachowego gdzie to nie pomogło jakoś się do tego odnieśli co to może być i co dalej z tym robić czy olali temat rozumiem z tego co piszesz że narazie cisza i się nie odzywają
- daniel.tucson4
- Autor
@ Filip, mam VIN, dzięki. Hyundai powinien nam dziękować, że diagnozujemy i poświęcamy nasze auta i czas, żeby oni - jak będą łaskawi - naprawią swoje niedoróbki, swoje partactwo!
Suma summarum, już się zawiodłem na marce, także nigdy więcej Hyundai - nawet nie wiecie, ile satysfakcji zabrał ten defekt, nowe auto, kupa pieniędzy, a tu od nowości takie kwiatki - PADACZKA, koniec końców Czesi dali doopy!
Suma summarum, już się zawiodłem na marce, także nigdy więcej Hyundai - nawet nie wiecie, ile satysfakcji zabrał ten defekt, nowe auto, kupa pieniędzy, a tu od nowości takie kwiatki - PADACZKA, koniec końców Czesi dali doopy!
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 TGDI
- Paliwo: Benzyna/LPG
- Kolor: Teal
jeśli dobrze rozumiem twoją wiadomość, tłumacz google mi pomaga, na razie MILIĘ, ponieważ napisałem do generalnego importera hyundai i proszę o nowy samochód. tak masz rację teraz milczą nie odpowiadają ale chyba nie odpowiadają z dwóch powodów: 1. bo szukałem auta zastępczego i 2. bo nie wiedzą co jeszcze robićFilipTucson4 pisze: ↑15 kwie 2022, 17:35Hipoxy a czy serwis po wymianie sprzęgła i koła zamachowego gdzie to nie pomogło jakoś się do tego odnieśli co to może być i co dalej z tym robić czy olali temat rozumiem z tego co piszesz że narazie cisza i się nie odzywają
-
- Nowicjusz
Daniel masz rację jest niesmak i najbardziej przykre jest to że wydajesz dużo pieniędzy a tu takie sytuacje zastanawiam się że skoro to nie sprzęgło bo jeden kolega z forum jest już po wymianie i bez efektu to co to jest silnik raczej nie bo było by to ciągle jakaś głupota wibracja czy coś źle spasowane czy bardziej coś poważnego. Myślę że prawdopodobnie żadne ASO w Polsce nie będzie wiedziało co to jest i trzeba uderzyć gdzieś do HMP o zaistniałym problemie bo tak to jest szukanie na ślepo i jesteśmy w tym sami a przepychanie z ASO jest bez sensu. Tak sobie myślę że może spróbować zadzwonić do generalnego HMP i spróbować zorganizować spotkanie nas wszystkich i przedstawić problem przecież to są nowe auta i nie powinno tak być