daniel.tucson4 pisze: ↑16 mar 2023, 18:26
Sup by było gdybyś dał znać
Tak, wątek jest przeszło rok dalej my doopye jesteśmy z tematem... jak się wykręciłem od ASO z tym rozrządem, bo wykonkludowałeś wiele ciekawych przyczyn - jak regulator powrotu spalin...
A, jak u Ciebie, rezonuje jeszcze coś
No jasne , że dam znać
Właśnie odebrałem kostkę i kupiłem apkę , tak też nie miałem już czasu żeby zgłębić temat więc tylko wstępny setup naszedł.
Ale widzę, że to co piszą na forum Sportage jest prawdą , tam jest mega dużo różnych czujników które ta apka czyta, no i co ważne NX4 i NQ5 mają w niej już profile
Na razie plan mam taki , że dzisiaj i jutro postaram się poczytać jak najwięcej w necie jak tej apki używać , a w weekend się pobawić
Bo nie ukrywam i nie ukrywałem nigdy swojej miernej wiedzy mechanicznej , a i apka rozbudowana , no i mająca masę odczytów z czujników do wyboru.
A Ja nigdy wcześniej nie robiłem ( bo nie musiałem , bo żaden wcześniejszy samochód który miałem nie był tak wspaniały jak Tucson i nie potrzebował taki zagrań ) diagnostyki
auta samodzielnie . Więc będzie nowe doświadczenie
No tak jak już pisałem w 90% problem zniknął , ale czasem jeszcze na mocno rozgrzanym silniku , choć nie ma to charakteru regularnego , coś przy rezonuje. Więc może to jest
jakiś zaworek ... a że przysiągłbym iż to dobiega z tyłu to może LP EGR .... nie wiem , zobaczymy może coś się uda odkryć na odczycie ....