Tu słychać furkot na 8:42:
https://www.youtube.com/watch?v=WDKzLllXK1Y&t=500s
Wczoraj w moim zauważyłem, że przy zimnym silniku z biegu 1 na 2, przy małym obciążeniu silnika ok. 1900 obr. furkotnął tak typowo- ale bardzo krótko

Jakieś nowe wnioski

Tak, dobry trop. Dodam, że u mnie dziś na zimnym po paruset metrach dałem na półsprzęgle w gaz i furkot był, także na ZIMNYM silniku JEST FURKOTDreaminalist pisze: ↑17 sie 2022, 16:49...
Ale nie możemy też zapomnieć o docisku sprzęgła , bo to objawy też
mogące wskazywać na problem z tym. No więc czemu po wymianie u Gorana , to nie rozwiązało problemu ?
Okazuje się , że hipoteza o tym , że nowa częśc może też być wadliwa jest całkiem prawdopodobna
...
Mój też się dławi.. Denerwuje mnie to niemiłosiernie. Wiadomo coś w temacie?Zibi70 pisze: ↑14 sie 2022, 18:22
U mnie tego dźwięku nie zauważyłem, za to z problemem dławienia się mam kontakt. Niestety - zdarzyło mi się już kilka razy, że musiałem się ratować wciśnięciem sprzęgła a potem ruszaniem z wyższych - jak na mój gust - za wysokich obrotów, co daje w dupę sprzęgłu - tarczy i tłumikom drgań. Nie podoba mi się to - będę obserwował, bo efekt jest taki, że trzeba ruszać jakby się było początkującym kierowcą bez obycia z gazem i sprzęgłem.
Dla uściślenia produkcja Kwiecień 2022
Fakt przyznaje , pomyłka z Mojej strony
Może, jeżeli zawory to kolejny krok.Dreaminalist pisze: ↑19 sie 2022, 10:59...
No i jeśli to jest powiązane to czemu u Mnie to nie występuje, a mam chrobotanie ?
Leje tylko Verve 98 , ale czy to mogło by mieć jakikolwiek związek ?
Chyba nie , chociaż w tej sprawie niczego już nie jestem pewny![]()
...