Tucson TL
Silnik 1.6 GDI 132 KM - opinie
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: 1.6 GDI 132 KM - dynamika
@rustin jeśli będziesz w Poznaniu, zapraszam, przejedziesz się moim i będziesz miał porównanie
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6
- Kolor: BiaÅy
Do Poznania mam całą Polskę przejechać . Czyli trzeba kręcić go powyżej 4 tys obrotów aby jakoś jechał . Wtedy nie ma co liczyć na spalanie 7l ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6GDI Comfort 2WD
- Kolor: Biały
Trzeba zredukować zanim zabierzesz się do wyprzedzania. Przy stałej prędkości wrzucasz szóstkę i masz ciszę, spokój i 7l spalania.
W zamian masz niższą awaryjność od silników z turbiną. Coś za coś.
W zamian masz niższą awaryjność od silników z turbiną. Coś za coś.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Nie wiem skąd jesteś. Strzelałem że być może blisko.
Umów się na jazdę próbną koło siebie w okolicy i będziesz wiedział czy Ci odpowiada taki styl jazdy.
Gdy ja wsiadłem do Tucsona 1.6 GDI na jeździe próbnej spodziewałem się muła. Fajerwerków nie było, mówię aha ok żona będzie jeździć koło domu - starczy. Teraz od roku już prawie jak jest covid ja w większości jeżdżę Tucsonem koło domu i powiem lata mi to czy to przyspiesza tak lub owak. W permanentnych korkach to nie jest potrzebne. W Polskę jadę innym autem... mocniejszym
Umów się na jazdę próbną koło siebie w okolicy i będziesz wiedział czy Ci odpowiada taki styl jazdy.
Gdy ja wsiadłem do Tucsona 1.6 GDI na jeździe próbnej spodziewałem się muła. Fajerwerków nie było, mówię aha ok żona będzie jeździć koło domu - starczy. Teraz od roku już prawie jak jest covid ja w większości jeżdżę Tucsonem koło domu i powiem lata mi to czy to przyspiesza tak lub owak. W permanentnych korkach to nie jest potrzebne. W Polskę jadę innym autem... mocniejszym
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6gdi comfort 2019
- Kolor: Moon Rock
Do mojego gdi również przesiadałem się z turbodiesla, a konkretnie volvo 1.9TD 102KM, gdzie
przyspieszenie do setki było niemal identyczne co w Tucsonie - 12sek.
Miałem dokładnie ten sam dylemat - jakie będą moje odczucia z jazdy wolnossącą benzyną w porównaniu z turbodieslem.
Zabrałem Tucsona podczas jazdy próbnej na autostradę, żeby sprawdzić dynamikę przy wyższych prędkościach i podjąłem decyzję o zakupie jeszcze podczas jazdy próbnej.
Po dwóch latach i 35000km nadal mnie niezmiernie cieszy każdy przejechany kilometr.
Polecam ten silnik każdemu, kto potrzebuje zwykłego cywilnego auta i nie szuka sportowych emocji za kółkiem.
przyspieszenie do setki było niemal identyczne co w Tucsonie - 12sek.
Miałem dokładnie ten sam dylemat - jakie będą moje odczucia z jazdy wolnossącą benzyną w porównaniu z turbodieslem.
Zabrałem Tucsona podczas jazdy próbnej na autostradę, żeby sprawdzić dynamikę przy wyższych prędkościach i podjąłem decyzję o zakupie jeszcze podczas jazdy próbnej.
Po dwóch latach i 35000km nadal mnie niezmiernie cieszy każdy przejechany kilometr.
Polecam ten silnik każdemu, kto potrzebuje zwykłego cywilnego auta i nie szuka sportowych emocji za kółkiem.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Ja jeżdżę swoim już ponad 3 lata. Silnik daje radę a najważniejsze że jest oszczędny. No i wolnossący.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Jeździłem kilka dni. Mógłbym jeździć. Oszczędny. Szkoda że nie ma z automatem
W mniejszych jest hybryda z automatem
W mniejszych jest hybryda z automatem
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6
- Kolor: BiaÅy
Jak widać czym jeżdżę , nie jestem maniakiem prędkości to 90 koni i 200Nm do tego aż 13.8s do setki mi wystarcza powiedzmy , nauczyłem się . Ale nie chcę aby było gorzej i spalanie 9l. Wsadzę kij w mrowisko . Tucson czy sportage ? Dodam , że zależy mi na bagażniku bo rodzina 2+2 , wyczytałem że jest w jednym i drugim ok 500l więc w sam raz
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Czy ja wiem czy wsadzisz kij w mrowisko? Chyba nie, nie spinamy się. Nam jest bliżej do wizji Hyundaia niż KIA. A jeśli mam mówić za siebie to nie podoba mi się przód Sportage.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Kwestia indywidualna, gustu.
Trzeba wsiąść, obejrzeć, wybrać indywidualnie.
Trzeba wsiąść, obejrzeć, wybrać indywidualnie.