Zibi, ale Ty ciszniesz te auto! Ale, w dobrym tego słowa znaczeniu. Chcesz Tucsa - to działasz! Wybrałeś "mega kozacki" kolor i fajna ta edycja NLine - congratki dla Ciebie!Zibi70 pisze: ↑29 gru 2021, 14:36No i tu Cię @Kosso zapewne zdziwię.
Po doświadczeniach z Motortest szukałem po całym kraju - nawet w Szczecinie. W MM Cars znalazłem sympatycznego sprzedawcę - Pana Damiana, który zaoferował samochód z dostawą na styczeń, jednak choć wóz jest w systemie jako produkcja zakończona - od ponad dwóch tygodni przesuwa mu się termin opuszczenia fabryki i nie ma VIN.
Wydzwaniałem też do Korea Motors i GT Auto - na ich stronie znalazłem info, że mają kilka Tucosnów (Smart) i jednego Executive. Zadzwoniłem do handlowca, z którym wcześniej miałem sporo pozytywnych kontaktów (Pan Piotr) i w rozmowie wyszło, że do kupienia jest executive 6 MT - bordowy z czarnym dachem. To generalnie nie dla mnie ale wziąłem żonę i pojechałem. Po obejrzeniu nadal bym się nie zdecydował ale przy okazji poszwędaliśmy się po sali i wypatrzyłem Executiva N-Line. Zapytałem o niego, był zarezerwowany, ale po sprawdzeniu okazało się, że czas rezerwacji się skończył więc... Zarezerwowałem dla siebie - żeby zyskać czas, aby się zastanowić - bo kolor jak dla mnie trudny w utrzymaniu i do tego N-line, który wydawał mi się zbędny (może oprócz tapicerki foteli), a do tego koła 19" (mniejszy komfort, droższe opony).
Wyczytałem też, że N-line ma twardsze zawieszenie. Wczoraj zadzwoniłem i chciałem o tym pogadać - dostałem więc zaproszenie na jazdę N-linem, żeby ocenić. Po jeździe jeszcze chwila rozmowy, małe negocjacje do upustu na grupę zawodową 8% + dywaniki gumowe i welurowe + mata do bagażnika + symboliczny upust na pierwsze tankowanie i podpisy na umowie. Samochód od razu z tabliczką Sprzedany", został zamknięty, żeby już się nikt do niego nie pakował i na koniec dnia wyprowadzony z ekspozycji. Odbiór na początku lutego - czeka na homologację.
Nie wiem jak inni handlowcy w GT Auto, ale kontakty z Panem Piotrem oceniam bardzo pozytywnie - znacznie ponad przeciętna. Słowny, cierpliwy (dwa razy z nim miałem jazdy testowe + samochód do testu na całe popołudnie). Wcześniejsze oferty, które od niego miałem były zawsze lepsze od innych. Niestety sprzedawca z Motortest dał mi jedną - nieco lepszą i jej wybór był bardzo dużym błędem, a bajzel i podejście jakie mają w Motortest to m a s a k r a!
Wiesz, że będziesz miał u mnie "przerąbane" Wiesz, może dlaczego