Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Jesli bylby to kwiecien lub maj to wole juz sie nie wypowiadac.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Dark Knight
Mój był zamawiany koniec kwietnia i też „naprawdę” ostateczny termin był w listopadzie. Na początku grudnia była wersja styczeń / luty a pewnie jak zadzwonię w przyszłym tygodniu to się dowiem że jednak marzec. Coś czuję, że do salonu po odbiór wybiorę się z tortem i będziemy obchodzić roczek.
-
- Twórca
Jaka wersje zamowiles?jakies dodatkowe pakiety?
-
- Twórca
Z tego co pamietam z zamawiania to-to iz dealer mowil ze jesli zamowie do 10 sierpnia to bede jeszcze w jakims pakiecie produkcyjnym.po 10ym sierpnia wszystko sie przesowa o minimum miesiac.auta ktore podpisywal umowy we wrzesniu mowil ze juz sa wyrzucone odrazu na 2022rok.moze od samego poczaku ktos scieme Tobo wciskal.
-
- Twórca
Jeśli pytanie do mnie to 1.6 HEV 2WD tylko Platinum
-
- Twórca
Taka myśl też mi zaświtała ale sprzedawca przysyłał mi updates z moim zamówieniem (z systemu dealerskiego) i było jak wół, że złożone 30 kwietnia.Syriusz1969 pisze: ↑27 gru 2021, 19:25Z tego co pamietam z zamawiania to-to iz dealer mowil ze jesli zamowie do 10 sierpnia to bede jeszcze w jakims pakiecie produkcyjnym.po 10ym sierpnia wszystko sie przesowa o minimum miesiac.auta ktore podpisywal umowy we wrzesniu mowil ze juz sa wyrzucone odrazu na 2022rok.moze od samego poczaku ktos scieme Tobo wciskal.
-
- Twórca
To ten moj chociaz mowil jak jest realnie.i to ze auto masz z kwietniowej transzy nic nie daje.zamowiles a raczej umowe zawarles prawie dwa miesiace po mnie i dlatego tak sie dzieje.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeśli umowa obowiązuje to wyłącznie na warunkach, jakie zostały w niej zawarte. Jeśli jakikolwiek parametr umowy ulega zmianie, to umowa dla ważności wymaga osobnego aneksu. Jeśli pan sprzedawca tego nie kuma, to ja bym z nim już przestał rozmawiać bo bardzo delikatnie rzecz ujmując pieprzy farmazony jak potłuczony. Taka obsługa klientów to są kpiny.
Ta umowa jest już nieważna skoro samochód nie został dostarczony w terminie. Oni pierdzielą takie bzdury, żebyś nie pieprznął drzwiami i nie poszedł gdzie indziej a zamiast tego jak cielątko zabulił wg nowego cennika - czyli drożej bazowo i z mniejszymi rabatami albo całkiem bez.
Wracając do wątku z VIN.
Jajca polegają na tym, że część samochodów, które od kilku tygodni testują zimę ma placu, dostaną VIN na 2022 i mimo, że stoją i kwitną pod chmurką to zostaną sprzedane drożej - to dopiero cyrk.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
Ja też zamawiałem w sierpniu. I miałem do wyboru dwa: z początku kwietnia tylko nie ten kolor i z końca kwietnia (kolor ok choć i tak nie ten co chciałem) Ten z początku kwietnia (ktoś musiał go zamówić po mnie) już podobno został odebranySyriusz1969 pisze: ↑27 gru 2021, 19:47To ten moj chociaz mowil jak jest realnie.i to ze auto masz z kwietniowej transzy nic nie daje.zamowiles a raczej umowe zawarles prawie dwa miesiace po mnie i dlatego tak sie dzieje.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI mHEV 180KM Platinum SUN
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
Dla mnie to było oczywiste, że przynajmniej przedstawią aneks wydłużający termin (żeby sami mieli dupokryjkę), ale nawet to mieli w nosie. Zapowiedź nowej ceny to de facto zmiana przedmiotu umowy. Czy ktoś badał w ogóle możliwość wyegzekwowania dwukrotności zadatku? Teoretycznie jest taka możliwość w świetle kodeksu cywilnego, ale zastanawiam się na ile dealer będzie się zasłaniał "siłą wyższą", na którą nie miał wpływu...Zibi70 pisze: ↑27 gru 2021, 19:49Jeśli umowa obowiązuje to wyłącznie na warunkach, jakie zostały w niej zawarte. Jeśli jakikolwiek parametr umowy ulega zmianie, to umowa dla ważności wymaga osobnego aneksu. Jeśli pan sprzedawca tego nie kuma, to ja bym z nim już przestał rozmawiać bo bardzo delikatnie rzecz ujmując pieprzy farmazony jak potłuczony. Taka obsługa klientów to są kpiny.
Ta umowa jest już nieważna skoro samochód nie został dostarczony w terminie. Oni pierdzielą takie bzdury, żebyś nie pieprznął drzwiami i nie poszedł gdzie indziej a zamiast tego jak cielątko zabulił wg nowego cennika - czyli drożej bazowo i z mniejszymi rabatami albo całkiem bez.
Wracając do wątku z VIN.
Jajca polegają na tym, że część samochodów, które od kilku tygodni testują zimę ma placu, dostaną VIN na 2022 i mimo, że stoją i kwitną pod chmurką to zostaną sprzedane drożej - to dopiero cyrk.
Co do ceny... handlowiec informując mnie w grudniu o przejściu produkcji na 2022 zapewnił, że na pewno będzie drożej, ale "coś spróbujemy urwać na marży". Ale trzeba się przygotować na minimum +4 tys. Rozumiem opóźnienia w fabrykach, bo z tym boryka się cała branża, ale traktowanie klienta chcącego wydać prawie 200k na samochód jak szatniarz w Misiu to jest gruba przesada. Jedyna opcja minimum jak dla mnie na ten moment:
Cena 2022 jest gorsza o 8k. 4k ucinają w marży, za pozostałe 4k koła zimowe. I wtedy możemy rozmawiać...