Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 2021 - maybe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: amazon grey
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
pisz pisz - bardzo ciekawe
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: NX4
- Kolor: Dark Knight
@Maniek dzięki za opis. Być może trzeba będzie odżałować na pomoc prawną w naszej sytuacji.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI mHEV 180KM Platinum SUN
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
Czy komuś już termin odbioru Tucsona "przeskoczył" z 2021 na 2022? Czy dealer poinformował Was już, że skoro auto będzie wyprodukowane w 2022 to i cena będzie z nowego cennika? "No, może urwiemy trochę z marży"...
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
@Kosso
Mnie tak zaśpiewali już w pażdzierniku.
Teraz wydzwaniam po całej Polsce i coraz cześciej słyszę, że mają zamówione samochody - czekają ale jesli VIN dostaną po 1 stycznia 2022 to będą po cenach 2022. Bardzo ciekawe.
Do tego (choć nikt tego oficjalnie nie powiedział) wszystko wskazuje na to, że część samochodów stoi "prawie" gotowa i czeka na części - to właśnie powód sytuacji kiedy w systemie widać, że samochód został wyprodukowany ale nie ma VIN - czegoś mu brakuje i dlatego stoi i czeka. Niektóre podobno już kilka tygodni tak stoją. Do tego dochodzą te "nowsze", które nie mają homologacji - też stoją.
Nie sądzę, żeby to nie miało wpływu na jakość.
Mnie tak zaśpiewali już w pażdzierniku.
Teraz wydzwaniam po całej Polsce i coraz cześciej słyszę, że mają zamówione samochody - czekają ale jesli VIN dostaną po 1 stycznia 2022 to będą po cenach 2022. Bardzo ciekawe.
Do tego (choć nikt tego oficjalnie nie powiedział) wszystko wskazuje na to, że część samochodów stoi "prawie" gotowa i czeka na części - to właśnie powód sytuacji kiedy w systemie widać, że samochód został wyprodukowany ale nie ma VIN - czegoś mu brakuje i dlatego stoi i czeka. Niektóre podobno już kilka tygodni tak stoją. Do tego dochodzą te "nowsze", które nie mają homologacji - też stoją.
Nie sądzę, żeby to nie miało wpływu na jakość.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Red sun
Mi rowniez poraz kolejny przeskoczyla data.z 27go na 29ty.homologacja 2022.a ta ma sie pojawic ok 20go stycznia.cena?ponoc taka sama.zreszta aktualnie juz zawarlem leasing i dzisiaj poszla przedplata.
-
- Nowicjusz
Ja mam od 27 września podpisaną umowę-zamówienie i wpłacony zadatek. Pierwotny termin w umowie 30.11.2021. Chwilę przed terminem informacja o opóźnieniu - nowy termin: połowa grudnia 2021. Po moich mailach i telefonach, w połowie grudnia informacja o tym, że samochód nie trafił jeszcze na produkcję i nie trafi w tym roku. Nowy termin to przełom lutego/marca 2022. Cena wg. nowego rocznika, ale nie wiemy dokładnie jaka bo nie ma jeszcze cennika (to był stan na 15.12.2021). Dziś już cennik jest i widać, że jest około 8 tys. drożej. Na pytanie czy nadal obowiązuje umowa-zamówienie skoro i termin nie dotrzymany i cena zapisana w umowie ulega zmianie, pan przedstawiciel zapewnił, że "oczywiście obowiązuje"...
-
- Twórca
Domyślam się, że samochód był wcześniej zamawiany przez dealera - a wiesz kiedy?Kosso pisze: ↑27 gru 2021, 17:44Ja mam od 27 września podpisaną umowę-zamówienie i wpłacony zadatek. Pierwotny termin w umowie 30.11.2021. Chwilę przed terminem informacja o opóźnieniu - nowy termin: połowa grudnia 2021. Po moich mailach i telefonach, w połowie grudnia informacja o tym, że samochód nie trafił jeszcze na produkcję i nie trafi w tym roku. Nowy termin to przełom lutego/marca 2022.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Red sun
Ty kolego masz zamowione auto we wrzesniu.ja zamowilem 4go sierpnia.a dealer zamawial to auto w maju.
-
- Nowicjusz
Jak pytałem pod koniec września o to co jeszcze zostało w danej specyfikacji (Hybryda 230 KM, 4x4, Platinum, Silky Bronze) to handlowiec powiedział, że "w planie do produkcji" są jeszcze dwie takie sztuki, które powinny zejść z taśmy max. w połowie listopada, a potem kończą produkcję...
-
- Twórca
Pewnie też zamawiane kwiecień/maj skoro ostateczny odbiór był połowa listopada. Czyli aktualna wersja to marzec, hmm…Kosso pisze: ↑27 gru 2021, 18:19Jak pytałem pod koniec września o to co jeszcze zostało w danej specyfikacji (Hybryda 230 KM, 4x4, Platinum, Silky Bronze) to handlowiec powiedział, że "w planie do produkcji" są jeszcze dwie takie sztuki, które powinny zejść z taśmy max. w połowie listopada, a potem kończą produkcję...