Używałem miernika z salonu (nie chciało mi się załatwiać jakiegoś innego). Tak jak pisałem >>> całe auto 70-100 (więcej na dachu raczej czyli 80-100), dookoła 70-80. Natomiast progi i słupki oraz wnęki drzwiowe ewidentnie cieniej (do 50); równomiernie po dwóch stronach. Nie sądzę, żeby miało to znaczenie, że przed odbiorem kładli bezpośrednio w salonie ceramikę na lakier. Sprawdzę to jeszcze w pracy, ale w sumie, to co to zmienia
Tucson TL
Na co zwrócić uwagę przy odbiorze auta?
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
Re: Na co zwrócić uwagę przy odbiorze auta?
Przy użyciu miernika z salonu wartości były podobne do Twoich, a przy użyciu sprzętu innego troszkę bliżej średniej ,czyli 120-wszystko zależy od odpowiednio skalibrowanego miernika ale jeszcze nic nie odpadło-tfu,tfu, więc będzie dobrze
Jestem z siebie dumny (lista Julka) . Ja miałem trochę więcej, ale własny przyrząd.Speedor pisze: U mnie w Polar White tak samo. Od 70-80 do max 118-120. Poniżej 70 nie widziałem.
Wydrukowałem listę Julka. Krok po kroku. Tylko z centymetrem nie latałem.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wydaje mi się Julek, że Perłowy lakier który mamy, ze względu na strukturę jest nieco grubiej położony, niż bazowy biały akryl. To, że w obu są pomijając podkład dwie warstwy, nie oznacza, że tej samej grubości.
O tym nie pomyślałem. To moze wszystko tłumaczyć.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
U mnie w Polar White, od 100-110 do max 130-140. Poniżej 100 tylko wnęki. Miernik mam profesjonalny kalibrowany przed pomiarem.
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
No dobra. Sprawdziłem na innym mierniku : pomiar od 120 w górę (nawet 150-160). Wnęki tez powyżej 120. Tak jak pisałem wcześniej, nie wie czy położona dodatkowo powłoka ceramiczna ma wpływ na wynik pomiaru.
Mam pytanie odnośnie regulacji w ramach gwarancji, która przysługuje chyba przez pół roku od odbioru. Prawe tylne drzwi lekko odstają w dolnej części, czy z taką usterką można podjechać do ASO ? Poza tym praktycznie wszystkimi drzwiami trzeba mocniej trzasnąć, żeby się poprawnie domknęły (największy opór czuć na klapie bagażnika, jak się otwiera). To norma w nowym aucie, czy też kwestia regulacji ? Robiliście coś takiego ?
Mam pytanie odnośnie regulacji w ramach gwarancji, która przysługuje chyba przez pół roku od odbioru. Prawe tylne drzwi lekko odstają w dolnej części, czy z taką usterką można podjechać do ASO ? Poza tym praktycznie wszystkimi drzwiami trzeba mocniej trzasnąć, żeby się poprawnie domknęły (największy opór czuć na klapie bagażnika, jak się otwiera). To norma w nowym aucie, czy też kwestia regulacji ? Robiliście coś takiego ?
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
O drzwiach było już na forum. Trzeba mocniej trzasnąć żeby się zamknęły. Ale wystarczy aby było jedno otwarte to reszta zamknie się z palca. Takie mamy szczelne autka.
Z czasem jest zdecydowanie lepiej, jak się uleżą uszczelki. co do drzwi i ich regulacji, jak najbardziej możesz zgłosić i wyregulują, jeśli tylko to możliwe.