Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
Trochę dziwna konfiguracja, bo dopłacając tylko 3.500zł masz pełną "STYLE" ( w realu rabat jesze bardziej obniża różnicę w cenie), którą można wyhaczyć z 2017r za ok . 97000 już w metalicu.
Uwierz, jeśli chcesz dokupić w ASO do comfort'a, navi+ ledy, to warto dopłacić do pełnej wersji STYLE.
Uwierz, jeśli chcesz dokupić w ASO do comfort'a, navi+ ledy, to warto dopłacić do pełnej wersji STYLE.
2017 ceny = Led 4 tys, 3,5 navi, różnica między comfortem a style to 12 tys...navi nie biorę fabrycznej. Hmmm
Julek napisałeś
"2017 ceny = Led 4 tys, 3,5 navi, różnica między comfortem a style to 12 tys...navi nie biorę fabrycznej. Hmmm"
Różnica w cenniku to nie 12 tyś ,a 11tyś.
1.6 GDi 6MT 2WD (132 KM)
78 990 BlueDrive
88 990 BlueDrive
99 990
12000 dotyczy 2016 roku, bo z niego nie ma już STYLE, a comfort jeszcze trafisz, więc by atrakcyjnie wyglądało.
Gdy dostajesz ofertę ceny jeszcze bardziej się zbliżają. (comfort a style w moim przypadku to różnica 9500)
"2017 ceny = Led 4 tys, 3,5 navi, różnica między comfortem a style to 12 tys...navi nie biorę fabrycznej. Hmmm"
Różnica w cenniku to nie 12 tyś ,a 11tyś.
1.6 GDi 6MT 2WD (132 KM)
78 990 BlueDrive
88 990 BlueDrive
99 990
12000 dotyczy 2016 roku, bo z niego nie ma już STYLE, a comfort jeszcze trafisz, więc by atrakcyjnie wyglądało.
Gdy dostajesz ofertę ceny jeszcze bardziej się zbliżają. (comfort a style w moim przypadku to różnica 9500)
Krisman - Tucson wybrany, bliźniacza wersja Twojego, również kolor ten sam. Miałeś rację, dopłata będzie nie wielka w stosunku do poprzedniej konfiguracji. Póki co czekam na odpowiedź z salonu...
Widzę, że do decyzji o wyborze Tucsona podchodziłem podobnie jak Ty. Brałem pod uwagę cx5, crv, sportage. Swoją drogą, trochę szkoda, że Tucson nie ma w ofercie wolnossącego 2.0 jak cx5. Pozdrawiam.

Ma 2.0, niestety przez "eko-terrorystów" nie u nas 

- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
Micron Grey rośnie w siłę
Tak, już nie długo dołączy następny style/micron, naszej nowej przesympatycznej koleżanki

Tak. Auto zamówione - potwierdzam ! Nie długo będę TucsonMan. Wybrałem 1.6 Gdi w wersji Style. Dwa razy podchodziłem do tego auta, jeżdżąc testowymi i taki motor w zupełności wystarcza na przebiegi w okolicy 15 - 17 tys/rok i to po mieście. Wszystko kwestia odpowiednich przełożeń. Gdi T - przerabiałem już te silniki w poprzednim nowym samochodzie, poważne problemy ze skrzynią i turbo łącznie z dwukrotną (!) wymianą łożysk w skrzyni biegów dyskwalifikuje auto od razu. Po moich doświadczeniach omijam je z daleka, mimo, że te z T kuszą dynamiką... Ingerencja w poważne naprawy skrzyń w nowych samochodach (które już w Tucsonach się ponoć się pojawiły) powala !
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 17:46 przez Julek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Gratulacje Julek! A kolor? Szaraczek?
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum