Tucson TL
Wibracje przy ruszaniu przy minimalnych prędkościach
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Re: Wibracje przy ruszaniu przy minimalnych predkościach
Jak na razie przebieg prawie 14kkm, produkcja maj 2019 nic nie szarpie.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
U mnie 45k km, 2016 r. nic nie szarpie!
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
Losowość występowania tych szarpnięć, bardziej skłania mnie do teorii, że to nie problem ze sprzęgłem, a z elektroniką nim sterującą. Związek z wilgotnością też mógłby mieć wtedy sens. U mnie również zaczęło się w październiku.
@Szarpidrut, pytanie: w którym ASO serwisujesz? W Gdańsku czy Wejherowie? Ja w Wejherowie.
Dajcie znać Panowie, jak coś ogarniecie.
@Szarpidrut, pytanie: w którym ASO serwisujesz? W Gdańsku czy Wejherowie? Ja w Wejherowie.
Dajcie znać Panowie, jak coś ogarniecie.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7
- Kolor: Czarny
Czy problem z szarpaniem powrócił po wymianie sprzegła czy moze coś cos w nim poprawili ze wytrzymuje dlużej? Jak czytam wątek to problemy zaczynaja sie w granicach 20-35 tys. km . Czy osoby ktore mialy wymieniane moga napisac jak sie sprawuja obecnie skrzynie.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Jeśli problem istniałby dalej - wierz mi... pisali by
taki już mamy klimat że jeśli coś jest "nie halo" to podnosi się larum automatycznie. Jeśli jest OK to nic nikt nie pisze. No chyba że Hyundai im zakazał, bo to też możliwe
a były takie przypadki...

Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
- Forumowicz
Ciekawa sprawa z tym "zakazem" pierwsze słyszę ze takie coś może wystąpić. Dopytuje się o ta wymianę bo chce kupić Tucsona z 2016 1.7 z DCT gdzie wymieniono sprzęgło wraz z łożyskiem wyciskowym przy przebiegu około 30 tys. Obecnie ma kolo 45 tys i nie zauważyłem szarpania. Ciekawe ile obecnie maja przejechane samochody z tego wątku i jak wygląda sprawa z szarpaniem.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Przy brzęczącej manualnej skrzyni był taki przypadek, klient poszedł na ugodę z Hyundaiem pod warunkiem usunięcia z naszego Forum jego negatywnych wpisów... a było ich sporo, w maści wszelakiej. Pomagając naszemu użytkownikowi te wpisy usunąć wypracował on sobie, dzięki dosadnemu nazywaniu swojego problemu z autem, dogodne warunki usunięcia jego problemów ze skrzynią. Warto pisać zatem o prawdziwych problemach i nie zostawać z nimi w garażu!
-
- Forumowicz
Tucson - masz racje trzeba pisać o problemach, może ktoś odpisze jak się trzymają ich skrzynie po wymianie sprzęgłaTucson pisze: ↑04 lut 2020, 14:31Przy brzęczącej manualnej skrzyni był taki przypadek, klient poszedł na ugodę z Hyundaiem pod warunkiem usunięcia z naszego Forum jego negatywnych wpisów... a było ich sporo, w maści wszelakiej. Pomagając naszemu użytkownikowi te wpisy usunąć wypracował on sobie, dzięki dosadnemu nazywaniu swojego problemu z autem, dogodne warunki usunięcia jego problemów ze skrzynią. Warto pisać zatem o prawdziwych problemach i nie zostawać z nimi w garażu!
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Nawet nie żartujcie że dalej nie usuneli tego problemu. Kupiłem N-Line w benzynie i automacie. Jak na razie jeździ się super ale mam dopiero niecałe 3 tyś.km. Ale reasumując człowiek nie po to dał ponad sto tyś.zł. aby co 25 tyś.km wymieniać sprzęgło a przy 40 tyś.km. tarcze i klocki i może coś jeszcze.To by była jakaś paranoja. Mam nadzieję że to pojedyńcze przypadki i wynikają też w jakimś stopniu z niewłaściwej eksploatacji.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Myślę że Hyundai się jeszcze ma ochotę starać, spróbuj coś zgłosić w Mercedesie albo BMW... sukcesów życzę - wina użytkownika i nie ma dyskusji!