Tucson NX4
Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło - rezonans podczas zmiany biegów
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło
Oni i tak ci prawdy nie powiedzą Osobiście to i tak nie wierzę w to że wyciągali skrzynię z dwóch samochodów by podmieniać części
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Może... bo po powrocie jak zobaczyłem, że korek od zbiorniczka na płyn hamulcowy był położony na nim - to już się ich "boję":?
Po odebraniu, na pierwszym zatrzymaniu, ruszyłem z 1 to sprzęgło wydało dziwny odgłos raz, później już nie...
Po odebraniu, na pierwszym zatrzymaniu, ruszyłem z 1 to sprzęgło wydało dziwny odgłos raz, później już nie...
-
- Weteran
Z moich życiowych doświadczeń wynika ze te kierowniki serwisu lubią opowiadać dużo bajek , bo większość klientów posiadająch nowe samochody jedyne czym się interesuje to do kiedy rata i czy jest paliwo Dla mnie samochody to konik od małego dziecka i zawsze mi się wydawało że ASO to warsztat pełen profesionalistów ale tak niestety nie jest, to tylko zwykli wymieniacze pracujący na akord
- daniel.tucson4
- Autor
Takie podejście bo za gwarancję doraźnie się nie płaci (cena zań ukryta jest w cenie auta i w zawyżonych cenach przeglądów okresowych).
Z resztą tak samo jest ze służbą zdrowia czy ze szkolnictwem chcesz mieć zrobione coś porządnie to zapłać. No i taka nasza ta "gwarancja"... taką naklejkę z szyby tylnej poodklejajcie
Ciekawe czy to typowe dla PL i na zachodzie jest podobnie
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Kolor: Metaliczny
Jak najbardziej tak mogło być. Jest jeszcze ten Ziomek z Austrii , który kontaktował się chyba z Goranem i u Niego też podobnodaniel.tucson4 pisze: ↑23 sie 2022, 21:454. @ Dreaminalist napisał, że u Gorana wymiana kompletu sprzęgła nic pomogła - z tym, że może być tak, że dali mu LUK z tzw. felernej serii.
wymienili kompletne sprzęgło i nic to nie pomogło. O tym jest gdzieś w tym wątku .
No i wiecie jeśli to jest tak , że jest jakaś wadliwa partia części , to skąd wiemy jaka to jest partia i czy nie wymienią Nam ,
właśnie na część z takiej partii
-
- Weteran
Jak by co to ja jestem ostatni w kolejce i poczekam spokojnie na wymianę aż Wy potwierdzicie że już montują sprawne części
- Dreaminalist
- Mistrz
Skoro problem zaczął się w październiku 2021 , a ostatnie zgłoszenie jest z kwietniowego 2022,
to Ja się zgadzam tylko na części z maja 2022 , albo nowsze ha ha ha
- Dreaminalist
- Mistrz
Co Ja pacze ....
Wrzucam tutaj dla porządku , żeby Nam nie umkneło, bo ten temat tak się rozrósł i porozrzucał po róznych wątkach
EDIT :
Danielu pisałeś , że masz nagraną wizytę u Majstrów w ASO 29-ego , czyli w poniedziałek , Hmmmm...
gdzieś w innym wątku pisałeś coś o dealerach z Wrocka , więc rozumiem , że też jesteś Wrocław i okolica, no więc
jak uderzasz w poniedziałek do ASO, nie wiem czy we Wrocławiu , czy w Długołęce , to nie daj sobie rozgrzebać
zaworów, bo to ewidentnie nie wygląda na ten problem , jeszcze tylko bardziej może to namieszać
Niech najpierw sprawdzą ten nieszczęsny wydech i okolice tłumika końcowego, mocowań i tych blaszek
dopiero teraz to zauważyłem , czyli może jednak to nie zawory ....
Wrzucam tutaj dla porządku , żeby Nam nie umkneło, bo ten temat tak się rozrósł i porozrzucał po róznych wątkach
EDIT :
Danielu pisałeś , że masz nagraną wizytę u Majstrów w ASO 29-ego , czyli w poniedziałek , Hmmmm...
gdzieś w innym wątku pisałeś coś o dealerach z Wrocka , więc rozumiem , że też jesteś Wrocław i okolica, no więc
jak uderzasz w poniedziałek do ASO, nie wiem czy we Wrocławiu , czy w Długołęce , to nie daj sobie rozgrzebać
zaworów, bo to ewidentnie nie wygląda na ten problem , jeszcze tylko bardziej może to namieszać
Niech najpierw sprawdzą ten nieszczęsny wydech i okolice tłumika końcowego, mocowań i tych blaszek
- daniel.tucson4
- Autor
Zajebiste podejście Ja też tak robię, wykładam co trzeba i czekam na innychmczelny2401 pisze: ↑24 sie 2022, 12:59Jak by co to ja jestem ostatni w kolejce i poczekam spokojnie na wymianę aż Wy potwierdzicie że już montują sprawne części
- Dreaminalist
- Mistrz
Oj tam , Oj tamdaniel.tucson4 pisze: ↑24 sie 2022, 21:21Zajebiste podejście Ja też tak robię, wykładam co trzeba i czekam na innych
My się nie damy Festung Breslau walczy do końca
Może właśnie to jest coś prozaicznego jak ten wydech zobaczymy
Edit:
Swoją drogą , jeśli się po czasie okaże , że to rzeczywiście jest wydech ,
to będzie to nie złe samozaoranie się całego ASO HME