Tucson NX4
Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło - rezonans podczas zmiany biegów
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 TGDI
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna/LPG
- Kolor: Teal
Re: Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło
Nie rozumiem, co kiedy po raz pierwszy o tym wspomnieli? 4 razy byłem na stacji benzynowej gdzie kupiłem samochód, udawali szaleńców i powtarzali, że wszystko jest w porządku, to jest dźwięk silnika przez kolektor ssący. Po prostu nie mogłem tego przyjąć i poszedłem na inną stację serwisową, gdzie NATYCHMIAST powiedzieli, że to sprzęgło i zamówili wszystkie części Z WYJĄTKIEM koła zamachowego ... a on ma być próbką wszystkiego. wymienili sprzęgło a skoro nie mieli na stanie koła zamachowego to zwrócili mi auto i czekają na przybycie części
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Najnowsze doniesienia z "poligonu"
na zimnym silniku hałas praktycznie nie występuje A jak się już podgrzeje to słychać w miarę kilometrów. Dźwięk można "wymusić" nawet na postoju, ale wtedy jakby ciężej o niego, chyba związane jest to z obciążeniem jednostki
Kto myśli, że tego nie ma (może i nie ma), ale niech wyłączy muzę i nasłucha. Może nadaje się to na jakąś akcję przywoławczą. Dodam, że jak delikatnie się jeździ, sprzęgło popuszcza powoli i tuż po dopiero wciskamy pedał gazu, to ów "BRZĘK" nie występuje. TYLKO, jak jest dynamika, na młodego wariata jada to słychać... Oszczędni tego nie doświadczą
na zimnym silniku hałas praktycznie nie występuje A jak się już podgrzeje to słychać w miarę kilometrów. Dźwięk można "wymusić" nawet na postoju, ale wtedy jakby ciężej o niego, chyba związane jest to z obciążeniem jednostki
Kto myśli, że tego nie ma (może i nie ma), ale niech wyłączy muzę i nasłucha. Może nadaje się to na jakąś akcję przywoławczą. Dodam, że jak delikatnie się jeździ, sprzęgło popuszcza powoli i tuż po dopiero wciskamy pedał gazu, to ów "BRZĘK" nie występuje. TYLKO, jak jest dynamika, na młodego wariata jada to słychać... Oszczędni tego nie doświadczą
-
- Forumowicz
tu nowość... koło zamachowe zostało wymienione, sporo chodzenia między dwiema płytami, ale dźwięk nadal pozostał jak powiedział Daniel, przy lekkiej jeździe i zmianie biegów ledwo słychać dźwięk, a gdy tylko jazda jest żywsza, dźwięk jest obecny
- daniel.tucson4
- Autor
Szkoda Ale duże dzięki, Goran za dzielenie się tymi informacjami, bo na Twoim doświadczeniu my mamy inne opcje. Co teraz zamierzasz
Ja, we czwartek jadę do dealera ASO na wymianę oleju i zgłaszam ów grzechot - napiszę na pewno
Ja, we czwartek jadę do dealera ASO na wymianę oleju i zgłaszam ów grzechot - napiszę na pewno
-
- Forumowicz
Myślę, że skontaktuję się z generalnym importerem na piśmie za pośrednictwem prawnika i poproszę o wyjaśnienie lub definitywne usunięcie tego dźwięku lub zwrot samochodu, ponieważ to już nie ma sensu. Jeszcze raz zaznaczam auto dobrze jeździ, dobrze ciągnie, dobrze się zachowuje, ale to NIE jest normalny dźwięk. istnieje od PIERWSZEGO DNIA !!
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 Executive
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
No to już wiem, co dostaniesz za odpowiedź. Auto jest sprawne.
Nawet Pertyn w jednym z swoich filmów mówi o tym dziwnym dźwięku.
Nawet Pertyn w jednym z swoich filmów mówi o tym dziwnym dźwięku.
-
- Forumowicz
czy możesz połączyć się z niektórymi z tych filmów? Dziękuję Ci
- daniel.tucson4
- Autor
-
- Forumowicz
nawet gdyby rozumiał polski to byłoby super
Daniel przez ile minut w przybliżeniu?
Daniel przez ile minut w przybliżeniu?
- daniel.tucson4
- Autor
Bingo
Oto ów filmik: https://www.youtube.com/watch?v=MoIn-6xwnq4
Przy 6:26 mówi tłumaczenie dla "gości" I'm pointing out some flaws intentionally here - there's a little deep working clutch, and when you try to release it more quickly, the engine emits some strange metallic noises.
On to mówi jakby już o tym wiedział, przy aucie z przebiegiem 500km Goran oraz reszta i ja, wygląda na to, że jesteśmy na przegranej pozycji już w dokach startowych
Oto ów filmik: https://www.youtube.com/watch?v=MoIn-6xwnq4
Przy 6:26 mówi tłumaczenie dla "gości" I'm pointing out some flaws intentionally here - there's a little deep working clutch, and when you try to release it more quickly, the engine emits some strange metallic noises.
On to mówi jakby już o tym wiedział, przy aucie z przebiegiem 500km Goran oraz reszta i ja, wygląda na to, że jesteśmy na przegranej pozycji już w dokach startowych