Tucson NX4
Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło - rezonans podczas zmiany biegów
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Tucson NX4 - hałasujące sprzęgło
Tak, Goran jest lekarzem, napierał z prawnikami, jak pisałem był chyba z nimi podczas każdej z 6 wizyt, i był też od niego rzeczoznawca itp. Pisał, że "krzyczał" nieźle na nich, bo do spokojnych nie należy... Widać tylko takie działa coś wskórają, ale za którymś tam razem
Wywnioskowali, że smrodu może narobić, płaci zawsze całość to może jeszcze wróci... A jego stare auto pewnie już wystawione, sprzedadzą, albo już.
W oczach ASO, zmienił po prostu auto
Ale patrzcie, jest coś na rzeczy, wychodzą dalej auta z tym dźwiękiem
Wywnioskowali, że smrodu może narobić, płaci zawsze całość to może jeszcze wróci... A jego stare auto pewnie już wystawione, sprzedadzą, albo już.
W oczach ASO, zmienił po prostu auto
Ale patrzcie, jest coś na rzeczy, wychodzą dalej auta z tym dźwiękiem
Ostatnio zmieniony 14 lip 2022, 16:52 przez daniel.tucson4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
Dokładnie i dlatego mamy podstawę do uznania naszych racji , no i tutaj albo naprawy , albo wymiany na egzemplarz wolny od tej pseudo "cechy".daniel.tucson4 pisze: ↑14 lip 2022, 13:09Jest tylko malutkie "ale" co z autami, w których to odgłosu nie ma Produkt o takiej samej specyfikacji, nie może odznaczać się pewną "cechą" (patrz. furczące sprzęgło) ... czasami argument nie do obejścia
Dlatego musimy walczyć o swoje.
Ciekawe czy teraz w Polsce , po precedensie z Chorwacji , zmieni się polityka firmy i dealerzy też będą gotowi złoźyć ofertę, czy dalej będą szli w zaparte ,
że ten typ tak ma.
I to wygląda na to że tylko z fabryki w Czechach , bo Słowackie Sportage tego cuda nie majadaniel.tucson4 pisze: ↑14 lip 2022, 16:48Ale patrzcie, jest coś na rzeczy, wychodzą dalej auta z tym dźwiękiem
Ostatnio zmieniony 14 lip 2022, 16:55 przez Dreaminalist, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel.tucson4
- Autor
Jak masz hajs i czas to załatwisz podobnie. VIN Gorana mamyDreaminalist pisze: ↑14 lip 2022, 16:52...
Ciekawe czy teraz w Polsce , po precedensie z Chorwacji , zmieni się polityka firmy i dealerzy też będą gotowi złoźyć ofertę, czy dalej będą szli w zaparte , z
że ten typ tak ma.
Jednak, "taniej" i bardziej fair dla marki H będzie nie walić w "CH" tylko wziąć się za skuteczną diagnostykę... bo takich "Goranów" może przybywać
- Dreaminalist
- Mistrz
No właśnie , ale w sumie to wykonali unik , bo nie udało się stwierdzić , co zaszło , tylko wymienili na automat. Czyli w sumie dalej nic nie wiemy.
- daniel.tucson4
- Autor
"Giganci" zawsze grają na zwłokę... Bo mogą lub/i chcą. Strategia jest taka, aby pokazać, że jacyś malutcy im nie będą rozkazywać itd.
Dzielą i rządzą.
Dzielą i rządzą.
- Dreaminalist
- Mistrz
Naszła mnie taka myśl , że skoro Goran rozwiązał swój problem - Gratulujemy Goran - to może usunąć z YT i tym samym z forum ważny dla nas film :
https://www.youtube.com/embed/x2V40qLNTbQ
Dlatego , dla porządku postanowiłem - zwłaszcza , że pojawiły się nowe osoby - zapodać materiał od Petryna :
6:19 - 6:30 "Trochę za głęboko biorące sprzęgło , a jeżeli się je próbuje puścić szybciej to silnik wydaje dziwne , metaliczne dźwięki."
https://www.youtube.com/embed/MoIn-6xwnq4
No i materiał z Autowizji , gdzie słychać ten dźwięk :
10:21 - 10:24
https://www.youtube.com/watch?v=WDKzLllXK1Y
https://www.youtube.com/embed/x2V40qLNTbQ
Dlatego , dla porządku postanowiłem - zwłaszcza , że pojawiły się nowe osoby - zapodać materiał od Petryna :
6:19 - 6:30 "Trochę za głęboko biorące sprzęgło , a jeżeli się je próbuje puścić szybciej to silnik wydaje dziwne , metaliczne dźwięki."
https://www.youtube.com/embed/MoIn-6xwnq4
No i materiał z Autowizji , gdzie słychać ten dźwięk :
10:21 - 10:24
https://www.youtube.com/watch?v=WDKzLllXK1Y
- daniel.tucson4
- Autor
Uderz w stół, a nożyce się odezwą
Dziś kontakt z ASO. Umówiony na 25.07 w sprawie ÓW dźwięku - będą "grzebać" coś przy zaworach Zobaczymy...
Zostałem już telefonicznie "uspokojony", że dźwięk jest normalny.
Dziś kontakt z ASO. Umówiony na 25.07 w sprawie ÓW dźwięku - będą "grzebać" coś przy zaworach Zobaczymy...
Zostałem już telefonicznie "uspokojony", że dźwięk jest normalny.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6Tgdi manual 2022
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Biały
Panowie u mnie póki co bez zmian. Jeżdżę autem zastępczym i nie odbiorę Tucsona aż nie zostanie naprawiony. Ciągle jestem z Wami obserwuję forum i jak będę miał jakieś info dam znać. Pozdrawiam serdecznie wszystkich mam nadzieję że wspólnie damy radę
- daniel.tucson4
- Autor
Cześć Filip, długo to trwa... Jednak, chyba się wstrzymam z tym, aby mi znów eksperymentowali przy aucie - coś nie ufam tamtejszej ekipie serwisowej i skoro Filipa auto już stoi niby na kołkach do roboty to chyba HMP widzi to systemowo, i czemu Filipowi nie robi tylko mnie Czy to przez moje "pisemko"
Filip, dzwonisz tam, ciśniesz ASO...
Panowie, ZAWORY Na prawdę Kto mnie uspokoi lub utwierdzi w przekonaniu, że będzie z zaworami kapiszon niech przeczyta co trzeba i zabierze głos w sprawie.
Filip, dzwonisz tam, ciśniesz ASO...
Panowie, ZAWORY Na prawdę Kto mnie uspokoi lub utwierdzi w przekonaniu, że będzie z zaworami kapiszon niech przeczyta co trzeba i zabierze głos w sprawie.
- Dreaminalist
- Mistrz
Ale, że luz zaworowy , czy że wada wykonawcza ?daniel.tucson4 pisze: ↑16 lip 2022, 10:30Panowie, ZAWORY Na prawdę Kto mnie uspokoi lub utwierdzi w przekonaniu, że będzie z zaworami kapiszon
Jak na moje ucho to raczej kapiszon. To inaczej brzmi , a poza tym przy obciążaniu silnika , ale bez wciśniętego sprzęgła nie ma tego odgłosu, a w przypadku dysfunkcji zaworów , to być powinien . Bo w takim przypadku , to czy sprzęgło wciśnięte , czy nie , to bez znaczenia