kik pisze: ↑27 paź 2021, 10:37
No cóż za RAV4 miałem dac 136tysi,. za HT 116tys. dla mnie to znaczna różnica. Jeśli cię rozśmieszyłem do łez to się bardzo cieszę bo o to trudno. Ale w przypadku wybranego przeze mnie wyposażenia Style, 1,6T-GDI, automat nigdzie nie znalazłem u innych producentów samochodu zblizonego cenowo do tej kwoty. I Tak VW Tiguan był średnio 5-8tys droższy, RAW 20 tysi, Mazda 15 tysi a Honda to już kosmos, pomijam samochody klasy premium. Tyle i tylko tyle. Dla mnie HT to samochód z dołu klasy SUV jeśli uważasz że jest inaczej to dalej śmiej się do łez.
Tak to zwykle bywa, że kiedy zabieramy się do konfiguracji nowej zabawki to wydajemy więcej niż planowaliśmy - przynajmniej ja tak mam

. To mi potrzebne, tamto niezbędne a owo chcę mieć i zamiast planowanych 120 tyśków robi się 140, a jeszcze muszę to i tamto i kolejne 20 tyśków wjeżdża na fakturę a to już nie jest takie zwykłe 20 kawałków - to waży już więcej bo jedziemy już grubo poza budżetem. Wtedy mieć 20 tysięcy a nie mieć 20 tysięcy to razem już 40.
Co do Twoich wyborów @KIK - wydaje się, że HT jest optymalny. Nie chcę żeby zabrzmiało, że sam sobie udowadniam słuszność własnego wyboru, ale rozkminiałem podobny zakres i... Wg poznanych opinii - Tiguan to proszenie się o kłopoty (silniki VW) i całkiem przeciętny fun z posiadania. Mazda? Mój brat na nieszczęście sobie kupił jeden z ich wynalazków a znajoma miała CX5. Nie miałem nawet pojęcia, że można tak skomplikować najprostsze rzeczy, by wszelkie naprawy były drogie i wymagały rozbiórki połowy samochodu, do tego awaryjność i podatność na korozję na ponadprzeciętnym poziomie - masakra - nigdy żadnej Mazdy. Honda... Miałem kiedyś CR-V (II gen) - to było dosyć solidne auto, obecne są dużo bardziej papierowe a cena jak za czołg. Powinniśmy jeszcze brać pod uwagę Qashqai'a - w cennikach bazowych wygląda w miarę ale większość tego co chciałoby się mieć to opcja i na koniec robisz gały ile sobie za to życzą - do tego silnik 1.3 i hmmm... no nie - odpada. O Mitsubishi nawet nie wspominam - sam se z drutu lepszy samochód uklepię
To wszystko sprawia, że spotykamy się w wątku porównującym HT i RAV 4 - zresztą nie tylko my robimy takie porównania:
https://www.youtube.com/watch?v=rVYqLa9dKQU
Oczekiwanie zaostrza apetyt

miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!