Rzeczywiście ocean media i informacji jakim powinien w tej sytuacji być Internet, a tam morza "szlamu" i z chęcią o trochę pitnej "wody" w owym temacie...
a tu w nim
zero informacji o obligatoryjnej funkcji najlepiej sprzedawanego SUV-a ostatnich lat
Ale bzdura goni bzdurę, spam goni spam i reklama goni reklamę. Internet 2.0
Co do tego jedynego filmiku, to nie wiemy jaki to Hyundai, rocznik etc., wygląda na dość zasłużony
zatem nie ma pewności co jest w NX4.
W załączeniu fotka baterii... wygląda to niestety na jednorazówkę
oblane to plastikiem, zaślepki zamiast śrub. Chyba, że jak się sanki aluminiowy stelaż montażowy odkręci, będzie dostęp, na innych zdjęciach tej aukcji eBay nie widać.
Także czeka nas lojalka co 4 lata na 600 zł + dojazd, bo ani przeglądu nie przejdziemy i kolor czerwony
SOS daje po oczach i potrafi irytować na wyświetlaczu.
Czy w płetwie rekina jest nadajnik GPS
Jak słabo uszczelniony to potrafi zawilgotnieć, a następnie zaśniedzieć (miałem to w poprzednim, ale Fordzie), dość często myję auto...
ale bez przesady i dach rzadko.
W instrukcji natomiast nie ma informacji jak nas informuje auto, jak pada bateria eCall. Jest napisane, że zaświeci się ikonka, jak przy rozruchu eCall napotka błąd systemu, a to ma miejsce, wątpie by bateria padała po 2 latach już
ALE, widziałem na fb jak kolo pokazał zdjęcia i jego SOS było po lewej stronie, lewego "zegaru". U mnie występuje centralnie, w górnej części, tuż pod ikonkami świateł.
Jakieś pomysły
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.