Do tego wacha E10... wszystko po to by kusić do elektryków, ale dusić te zasłużone spaliniaki. Jakoś w USA w metropoliach nikt od smogu nie zdycha, chyba że nie wiem

U mnie w HEV Platinum przejechane w 10 miesięcy 21500 z czego 60% miasto, 30% dojazdy do miasta z przedmieści i z 10% to jazda po autostradzie. Średnie spalanie 6,4. Z GPFem nie mam żadnego problemu.Ellessorr pisze: ↑25 lut 2024, 18:49Witam Koleżanki i Kolegów,
czy coś zmieniło się w kontekście problemów z GPFem?
Na Facebooku Hyudaia znalazlem odpowiedź, że wprowadzona została aktualizacja, która rzekomo usuwa problem (zdjecie w załączniku) Czy ktoś już implementował tę aktualizację i faktycznie usuwą problem?
Dostałem naprawę atrakcyjną cenę na NXa hybrid 230 KM w wersji Platinum z 2024 roku i zastawiam się czy w to iść. Czytałem, że przy HEV problem ten występuję bardzo rzadko, ale dodam, że samochód cześciej będzie używany w mieście (zgodnie z rwklamowanym przeznaczeniem). Jak myślicie iść w to?
Pozdrawiam
Grabol pisze: ↑25 lut 2024, 22:05U mnie w HEV Platinum przejechane w 10 miesięcy 21500 z czego 60% miasto, 30% dojazdy do miasta z przedmieści i z 10% to jazda po autostradzie. Średnie spalanie 6,4. Z GPFem nie mam żadnego problemu.
Teraz przez tydzień jeździłem mazda cx5 z przebiegiem 4000 km I patrząc na jakoś wykonania (trzeszczące plastiki, głośne zawieszenie) oraz ogólna mułowatość samochodu z radością wróciłem do Hyundaia.
Żyję. Nie ma tragedii, jak się jakiś łańcuchów na nadgarstkach nie nosiEllessorr pisze: ↑26 lut 2024, 9:54Patrząc na ostatniego Tucsona to tyle zrobilismy przez okolo 3 lataU nas pewnie bedzie podobnie z jazda w mieście (60-70%) czasami przejazd przez obwodnice czy podróż do innego miasta droga ekspresową. Nie mam raczej problemu zeby dawać po garach a nie duścić samochód przy 1.5-2tys obrotow, także chyba nie bedzie problemow z tym GPFem. Zapytam tak bokiem a jak te piano blacki ? Nakładałeś jakieś folie czy tak żyjesz z tym rysujacym się od patrzenia plastikiem?
Pozdrawiam