Jeśli polujesz na hybrydę, GPF nie jest tak uciążliwy, jest tam na pewno inaczej to rozwiązane niż w wersjach czysto benzynowych lub MHEV. Po wpisach osób z problemami widzimy, że osoby z HEV się nie skarżą, a tam silnik jest permanentnie niedogrzany więc paradoksalnie powinno się to jeszcze szybciej zapychać, a tak nie jest.Duch pisze: ↑31 gru 2021, 19:43Informacyjne, napaliłem się na Tucsona, już od kilku lat się przymierzam, a teraz te auto jest po prostu piękne i na zewnątrz i wewnątrz, jazda próbna co prawda nie w hybrydzie, ale w automacie wersja Executive, no bajka, cud miód i malina, i w pewnym momencie słyszę od handlowca, że jazda w trybie ECO raczej odpada bo auto ma GPF (odpowiednik DPF z Diesel) który się lubi zatykać, i bach jak obuchem w głowę, zimny prysznic, nie, jak, dlaczego?!?! przecież to benzyna. Niestety moje marzenie o Hyundai prysło jak bańka mydlana, użytkownikom Hyundaia życzę aby nie mieli podobnych historii jak ja
Ponadto, zmora zatykającego się filtra będzie nam już towarzyszyć bez względu na markę - wszystkie auta benzynowe po 2019 mają GPF więc aby nie mieć problemu musisz szukać auta starszego.