Tucson NX4
BlueLink NX4e
- myTucson
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Shadow Gray/Abyss Black
Re: BlueLink NX4e
Aplikacja i jej możliwości w pełnej wersji, dostępnej na rynkach poza EU jest tym czego od tego typu apki można oczekiwać. Pełne sterowanie klimatyzacją, uruchamianie silnika, wykorzystanie kamer jako rejestratora jazdy, kluczyk cyfrowy itp. to jednak nie to samo co wykastrowana wersja dostępna u nas.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 160KM Platinum MHEV
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Sailing Blue Pearl
Sa w sumie dwa. Jedno to reset modemu przez wejscie w ustawienia serwisowe (u mnie nie pomoglo). Drugie to zdjecie klapki pod kierownica po lewej i wyciagniecie na kilka minut tej bialej wtyczki na srodku. U mnie to wlasnie od razu pomoglo (przy okazji dodam, ze nic sie nie zeruje z ustawien itd) i jest to sposob przekazany w ASO jako cos w rodzaju tymczasowego workaround.JaiTucson pisze: ↑23 lut 2025, 17:51Też mam podobny problem w N-Line Hybryd m.r. 2025. Bluelink parę dni działa jak powinien, potem może nie działać przez parę tygodni, prawdopodobnie przez postój w garażu podziemnym. Może ktoś już ma jakieś rozwiązanie? Może resetowanie bluelink'a przez dealer mode. Jedynie nie wiem co na to gwarancja.
A przy okazji jest mi ktos w stanie wytlumaczyc jak rozumiec profile w samochodzie z kontem Bluelink w aplikacji? Tzn mam na moj numer telefonu i email konto w Bluelink i powiazane z samochodem. Mam moj profil ktorego kopie zapasowa zrobic w Bluelink (choc sam nie wiem ktore informacje w tej kopii zapasowej sa trzymane w ktore nie - z aplikacji/samochodu). I mam drugi profil w samochodzie, gdy chce go dodac do mojego konta w Bluelink w aplikacji (ustawienia -> rejestacja profilu uzytkownika) mam informacje zeby zrobic to w samochodzie (i ze na kazdym koncie mozna miec max 2 profile), ale w samochodzie jak ten drugi profil chce podlaczyc pod moj numer telefonu jest glupi komunikat, ze ten numer juz .... nie jest uzywany...

I ostatnie pytanie, czy dobrze rozumiem, ze pamiec foteli jest niezalezna od profili? Zona ma ustawienia fotela pod przyciskiem nr 2, jak zmienia profil na swoj to fotel sie z automatu przestawia, czy to faktycznie tak dziala, ze samo sie laczy? Glowny profil z pamieci foteli nr 1 a drugi profil z pamiecia nr 2? Troche dziwne
-
- Świeżak
- Kolor: Biały
Dziękuję za podpowiedź. Opcja ze wtyczką brzmi sensownie, spróbuję przy okazji jeśli znajdęMce pisze: ↑28 lut 2025, 16:05Sa w sumie dwa. Jedno to reset modemu przez wejscie w ustawienia serwisowe (u mnie nie pomoglo). Drugie to zdjecie klapki pod kierownica po lewej i wyciagniecie na kilka minut tej bialej wtyczki na srodku. U mnie to wlasnie od razu pomoglo (przy okazji dodam, ze nic sie nie zeruje z ustawien itd) i jest to sposob przekazany w ASO jako cos w rodzaju tymczasowego workaround.

-
- Świeżak
Dzisiaj bluelink stracił zasięg znów. Sposób ze wtyczką rozwiązał problem natychmiast. Z efektów ubocznych to klimatyzacja przeszła do ustawień domyślnych ale to nic. Dziękuję po raz kolejny za podpowiedź.Mce pisze: ↑28 lut 2025, 16:05Sa w sumie dwa. Jedno to reset modemu przez wejscie w ustawienia serwisowe (u mnie nie pomoglo). Drugie to zdjecie klapki pod kierownica po lewej i wyciagniecie na kilka minut tej bialej wtyczki na srodku. U mnie to wlasnie od razu pomoglo (przy okazji dodam, ze nic sie nie zeruje z ustawien itd) i jest to sposob przekazany w ASO jako cos w rodzaju tymczasowego workaround.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 160KM Platinum MHEV
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Sailing Blue Pearl
Masz na mysli jakies ustawienia klimatyzacji w opcjach tak?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI HEV 210 KM
- Kolor: Red Ultimate Mettalik
I jak tam z tym cyfrowym kluczykiem? Jest w nx4 FL czy nie ma? Komuś to działa?
-
- Świeżak
Nie widzę w apce takiej usługimojawielka pisze: ↑12 mar 2025, 9:34I jak tam z tym cyfrowym kluczykiem? Jest w nx4 FL czy nie ma? Komuś to działa?

-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI HEV 210 KM
- Kolor: Red Ultimate Mettalik
U mnie też nie ma, ale czytając na stronie Hyunadi, to niby można zrobić kładąc telefon na ładowarkę itd. tylko opis jest dla innego modelu , nie wiem czy jako przykład czy tylko dot tego auta
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Ecotronic Gray Pearl
Może pod tym poniższym linkiem znajdziecie interesujące Was informacje. Warto jednak mieć na uwadze, że każda nowa technologia jest zawsze super pomocna, pod warunkiem, że działa niezawodnie.
https://www.hyundai.com/pl/pl/oferta/us ... l-key.html
https://www.hyundai.com/pl/pl/oferta/us ... l-key.html