Tucson NX4
BlueLink NX4e

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
Mce
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI 160KM Platinum MHEV
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Sailing Blue Pearl

Re: BlueLink NX4e

Post autor: Mce » 24 mar 2025, 0:09

Kluczyk cyfrowy jest ale jak rozumiem dla większości tylko w formie karty NFC (bardzo mało modeli telefonów Hyundai wspiera żeby taki klucz dodać).
Ja w aplikacji widzę jak na załącznikach opcje do klucza cyfrowego. Niestety do telefonu go nie mogę dodać więc zostaje używanie karty.

Dodam tylko, że u mnie wyglądalo to tak, że przy odbiorze auta (luty) dostałem ten klucz cyfrowy (w formie karty NFC coś jak bankomatowa) i od razu ta karta została skonfigurowana z samochodem.
W praktyce działa to tak, że na ładowarce bezprzewodowej mogę położyć tę kartę i wtedy odpalić samochód (i kartę zabrać żeby tam nie leżała cały czas). Oczywiście kluczyk inteligentny nie jest wtedy potrzebny w samochodzie.

Jest to wszystko opisane w najnowszej instrukcji (a na pewno w Instrukcja_obslugi_Tucson_NX4e_FL_ICE_i_MHEV_250112.pdf).

Więc kolejność jest raczej taka, że trzeba mieć klucz cyfrowy jako kartę i dodany do samochodu a dopiero potem można to powiązać z telefonem ewentualnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mojawielka
Świeżak
Twój samochód: 1.6 TGDI HEV 210 KM
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Red Ultimate Mettalik

Post autor: mojawielka » 24 mar 2025, 7:09

W specyfikacji z salonu ( oferta) mam w specyfikacji, że auto posiada cyfrowy kluczyk 2.0. W aucie na ładowarce nie mam oznaczenia NFC. Nie dostałem karty. U mnie w Bluelink nie mam takiej opcji jak na Twoim screenie. Muszę głębiej podważyć temat, bo nie wiem teraz co mi zaoferowano, a co sprzedano, bo jak na razie wszystkie znaki wskazują na to, że jednak nie mam NFC, a miało być.

awer
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
Skrzynia: Manual
Kolor: Ecotronic Gray Pearl

Post autor: awer » 15 cze 2025, 20:54

Właśnie zauważyłem, że w Bluelink zmieniła mi się subskrypcja na pakiet Lite. Też taka zmiana po roku u Was wystąpiła? Ta wersja to bezużyteczna wydmuszka.

MiruJ
Świeżak
Twój samochód: 1,6 HEV
Kolor: srebrny

Post autor: MiruJ » 16 cze 2025, 11:59

Dokładnie tak, mam ten sam problem. Do tego nie mogę wykupić wersji pro, nawet po zakupie pro nie ładuje się ani na tel ani w aucie, a obsluga bluelink nie reaguje na maile. Rezygnacja z subskrypcji też nie daje odzewu ???
Kompletnie bezużyteczna aplikacja, wciskana w salonie podczas zakupu auta jako nie wiadomo co !!!
Ponadto salon i nawet hyundai polska nie poczuwają się do jakiejś odpowiedzialności za działanie tej aplikacji - nie wiem, czy pod względem prawnym nie powinni być za jej działanie odpowiedzialni, skoro (jak to było w moim przypadku) wręcz nakazano mi ją zainstalować podczas wydawania auta ! PO CO?!

miszazawodowiec
Świeżak
Twój samochód: Tucson 2025 1.6 TGDi
Rok produkcji: 2025
Kolor: Cypress Green

Post autor: miszazawodowiec » 16 lip 2025, 20:48

Witam od wczoraj po aktualizacji pod ikona zasięgu Bluelink pokazał sie napis "service off" oczywiście samochód nie łaczy się z aplikacja na telefonie. I teraz nie wiem wylogowanie zalogowanie na aplikacji nie pomogło, poczekać kilka dni czy jedynym rozwiazaniem jest zdjecie klemy? Tucson 2025.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 31 lip 2025, 19:20

U mnie od wczoraj samochód niewidoczny w aplikacji. Mapa wskazuje że stoi przez cały czas w bezruchu, pod adresem pod którym faktycznie był chwilowo, ale już dawno tam go nie ma. W przebiegach także brak danych z dnia dzisiejszego. Jakieś pomysły?

awer
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
Kolor: Ecotronic Gray Pearl

Post autor: awer » 02 sie 2025, 15:43

Była teraz aktualizacja aplikacji. Wyloguj się i zaloguj ponownie. Powinno pomóc, choć u mnie nie było to konieczne, ale tak pisze przy opisie zmian, jakie wprowadziła ta aktualizacja.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 02 sie 2025, 22:22

Dziękuję, ale sam wrócił.

maciejm
Forumowicz
Twój samochód: hybrid
Kolor: sunset red

Post autor: maciejm » 05 sie 2025, 13:31

Od soboty do poniedziałku samochód stał w garażu (nie zmykałem go). Wponiedziałek rano przy pierwszym uruchomieniu nie widzi kluczyka. Musiałem go odpalać z "przyłożenia". Po kilku minutach jazdy przez kilka sekund wydobywł się przenikliwy pisk. Nie był to odgłos mechaniczny, bardziej jakby jakaś instalacja, urzadzenie elektryczne? piszczało. Po południu bez problemów odpala, drzwi zamyka/otwiera, nie ma problemu. Komunikatu o wyczerpanej baterii też nie ma. Dzisiaj rano pierwsze uruchomienie i ponownie nie widzi kluczyka. Odpalenie z "przylożenia" Później wszystko ok. Dzisiaj spróbuję wymienić baterię.
Przypomniałem sobie, że w bluelinku jest opcja diagnostyki. Nigdy tego nie wlączałem, ale pomyslałem, że jak jest diagnostyka to może coś pokaże. Niestety mam komunikat bodajże "nie można wykonać". To normalne? Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że połączenie mam z buelinkiem mam. Samochód mam widoczny w aplikacji.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu