Tucson NX4
BlueLink NX4e

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
Mce
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI 160KM Platinum MHEV
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Sailing Blue Pearl

Re: BlueLink NX4e

Post autor: Mce » 24 mar 2025, 0:09

Kluczyk cyfrowy jest ale jak rozumiem dla większości tylko w formie karty NFC (bardzo mało modeli telefonów Hyundai wspiera żeby taki klucz dodać).
Ja w aplikacji widzę jak na załącznikach opcje do klucza cyfrowego. Niestety do telefonu go nie mogę dodać więc zostaje używanie karty.

Dodam tylko, że u mnie wyglądalo to tak, że przy odbiorze auta (luty) dostałem ten klucz cyfrowy (w formie karty NFC coś jak bankomatowa) i od razu ta karta została skonfigurowana z samochodem.
W praktyce działa to tak, że na ładowarce bezprzewodowej mogę położyć tę kartę i wtedy odpalić samochód (i kartę zabrać żeby tam nie leżała cały czas). Oczywiście kluczyk inteligentny nie jest wtedy potrzebny w samochodzie.

Jest to wszystko opisane w najnowszej instrukcji (a na pewno w Instrukcja_obslugi_Tucson_NX4e_FL_ICE_i_MHEV_250112.pdf).

Więc kolejność jest raczej taka, że trzeba mieć klucz cyfrowy jako kartę i dodany do samochodu a dopiero potem można to powiązać z telefonem ewentualnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mojawielka
Świeżak
Twój samochód: 1.6 TGDI HEV 210 KM
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Red Ultimate Mettalik

Re: BlueLink NX4e

Post autor: mojawielka » 24 mar 2025, 7:09

W specyfikacji z salonu ( oferta) mam w specyfikacji, że auto posiada cyfrowy kluczyk 2.0. W aucie na ładowarce nie mam oznaczenia NFC. Nie dostałem karty. U mnie w Bluelink nie mam takiej opcji jak na Twoim screenie. Muszę głębiej podważyć temat, bo nie wiem teraz co mi zaoferowano, a co sprzedano, bo jak na razie wszystkie znaki wskazują na to, że jednak nie mam NFC, a miało być.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu