Tucson NX4
BlueLink NX4e
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson SMART 1.6 T-GDI
- Kolor: Shimmering Silver
BlueLink NX4e
BlueLink działa znakomicie, założenie konta w usłudze banalne. zastanawiam sie skąd takie problemy, poza tym pozostały systemy auta bez zarzutu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Nlain
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Re: Tucson 2021 (NX4)
Mam pytanie odnośnie aplikacji bluelink czy można ustawić temperaturę wewnątrz samochodu z telefonu w nowym tuksonie NX4 hybrid
- f_r_a_n_t_i_c
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 T-GDI HEV Platinum
- Kolor: Silky Bronze
Nie znalazłam takiej opcji. Nie odpalisz klimy ani silnika zdalnie, co to to nie. Wygoda z ustawieniami w dużej mierze polega tutaj na tym, że jak już przekopiesz się przez różne zawiłości systemu, to potem możesz na spokojnie przez Bluelink w domu zmieniać w telefonie różne opcje, które inaczej musiał byś na włączonym zapłonie robić na miejscu. A tak potem jak wsiądziesz i uruchomisz auto to oprogramowanie przypomni ci, że dokonałeś zmiany od ostatniego czasu i zapyta czy je zastosować. To samo się tyczy np. wyznaczenia w domu trasy do konkretnego celu
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Nlain
- Kolor: Biały
Dzięki za udzielenie odpowiedzi pozdrawiam
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Kolor: White
Zrobiłby to w 265km hybrydzie.f_r_a_n_t_i_c pisze: ↑30 cze 2021, 21:56Nie znalazłam takiej opcji. Nie odpalisz klimy ani silnika zdalnie, co to to nie. Wygoda z ustawieniami w dużej mierze polega tutaj na tym, że jak już przekopiesz się przez różne zawiłości systemu, to potem możesz na spokojnie przez Bluelink w domu zmieniać w telefonie różne opcje, które inaczej musiał byś na włączonym zapłonie robić na miejscu. A tak potem jak wsiądziesz i uruchomisz auto to oprogramowanie przypomni ci, że dokonałeś zmiany od ostatniego czasu i zapyta czy je zastosować. To samo się tyczy np. wyznaczenia w domu trasy do konkretnego celu
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 150KM Executive
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
BlueLink NX4E - problem
Samochód odebrałem 24 sierpnia. BlueLink działał do 30 sierpnia czyli przez 6 dni.
Po tym czasie aplikacja nie łączyła się z samochodem, zaś chcąc wyświetlić jaką kolwiek informację typu pogoda, stacje paliw, czy parkingi, pokazywała się informacja "Odbiór danych jest opóźniony, spróbuj ponownie później".
Odłączenie klemy od akumulatora pomogła, gdyż wszystko wróciło do normy, ale tylko na tydzień. I nadal to samo.
Czy ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z tym samym??
Po tym czasie aplikacja nie łączyła się z samochodem, zaś chcąc wyświetlić jaką kolwiek informację typu pogoda, stacje paliw, czy parkingi, pokazywała się informacja "Odbiór danych jest opóźniony, spróbuj ponownie później".
Odłączenie klemy od akumulatora pomogła, gdyż wszystko wróciło do normy, ale tylko na tydzień. I nadal to samo.
Czy ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z tym samym??
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Problem z BlueLink NX4E
Wprawdzie ja mam auto z 2017 roku z grudnia pierwszy na android z kartą mobis 5 ale mniej więcej mam to samo tyle że u mnie wyświetla się komunikat " błąd usługi skataktuj się z serwisem " od odbioru auta ten błąd powraca jak bumerang serwis walczy z tym co przegląd coś tam robią i albo działa albo częściowo działa a teraz od razu po uruchomieniu auta komunikat sam się pojawia nawet jak telefon nie jest podłączony pod auto za chwilę mam przegląd więc będę klad nacisk aby to zrobiono raz a porządnie a jak nie to niech wymieniają na nowy ......
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Skrzynia: Automat DCT
Re: BlueLink NX4E
Proszę o pomoc w instalacji BlueLinka, ponieważ nie za bardzo sobie z tym radzę. Samochód mam od tygodnia.
1. Założyłem sobie profil kierowcy i porobiłem sobie ustawienia odpowiednio dla mnie, zapisałem sobie stacje radiowe.
2. Zainstalowałem BlueLinka, (podając adres email, imię nazwisko) i połączyłem go z samochodem skanując kod QR
Po zainstalowaniu BlueLinka i połączeniu go z samochodem utworzył mi się nowy profil kierowcy z nazwą taką jaką podałem przy instalowaniu aplkacji (imię i nazwisko)
Czy zrobiłem złą kolejność? Najpierw instalacja BlueLinka, połączenie z samochodem i dopiero ustawianie profilu.
Czy można przypisać BlueLinka do istniejącego już profilu kierowcy?
1. Założyłem sobie profil kierowcy i porobiłem sobie ustawienia odpowiednio dla mnie, zapisałem sobie stacje radiowe.
2. Zainstalowałem BlueLinka, (podając adres email, imię nazwisko) i połączyłem go z samochodem skanując kod QR
Po zainstalowaniu BlueLinka i połączeniu go z samochodem utworzył mi się nowy profil kierowcy z nazwą taką jaką podałem przy instalowaniu aplkacji (imię i nazwisko)
Czy zrobiłem złą kolejność? Najpierw instalacja BlueLinka, połączenie z samochodem i dopiero ustawianie profilu.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
I jak? Ktoś coś wie w ww. temacie?Pietrow pisze: ↑01 lut 2022, 9:35Proszę o pomoc w instalacji BlueLinka, ponieważ nie za bardzo sobie z tym radzę. Samochód mam od tygodnia.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4 1.6 T-GDi
- Kolor: Silky BRonze
Ja najpierw założyłem profil w samochodzie, potem na Bluelink założyłem konto i powiązałem je w aplikacji.