Tucson NX4
BlueLink NX4e
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI 48V 2WD Executive 2024 FL
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: BlueLink NX4e
Działa, ale też zdarzało się przy kilku próbach, że wyrzucał błąd.
"Wentylacja przedniej szyby" to najśmieszniejsza z nowych funkcji... Opuszcza lekko wszystkie 4 szyby, wentylujące samochód, ale nie ma to nic wspólnego z nadmuchem na przednią szybę. Ktoś się chyba walnął przy tłumaczeniu z koreańskiego albo pokiełbasili funkcje. Szkoda, że nie da się odpalić ogrzewania i/lub klimy...
Wielka szkoda, że zabrali wszystkie zdalne ustawienia. Ja akurat lubiłem tam pogrzebać. Chociaż irytowało słabe tłumaczenie nazw funkcji, to jednak chętnie od czasu do czasu przestawiłem sobie to i owo, by rano mieć gotowy świeży setup.
"Wentylacja przedniej szyby" to najśmieszniejsza z nowych funkcji... Opuszcza lekko wszystkie 4 szyby, wentylujące samochód, ale nie ma to nic wspólnego z nadmuchem na przednią szybę. Ktoś się chyba walnął przy tłumaczeniu z koreańskiego albo pokiełbasili funkcje. Szkoda, że nie da się odpalić ogrzewania i/lub klimy...
Wielka szkoda, że zabrali wszystkie zdalne ustawienia. Ja akurat lubiłem tam pogrzebać. Chociaż irytowało słabe tłumaczenie nazw funkcji, to jednak chętnie od czasu do czasu przestawiłem sobie to i owo, by rano mieć gotowy świeży setup.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI 48V 2WD Executive 2024 FL
Nie rozumiem też braku opcji zdalnego dpalenia świateł mijania lub pozycyjnych przy obecności opcji odpalenia kierunkowskazów i klaksonu... Akurat już parę razy chętnie bym sobie doświetlił dojście do auta w ciemności, a trąbienia to raczej za często używać nie będę...
- myTucson
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Shadow Gray/Abyss Black
Mam pytanie do korzystających z tej aplikacji na Samsungach. Czy ktoś ma zainstalowany kluczyk cyfrowy i dzięki temu ma możliwość np. uruchamiania samochodu bez kluczyka tradycyjnego?
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Kolor: 2 kolorowy
Pierwsze słyszę by ta opcja byla dostępna w Polsce... np w GB faktycznie mozna zamówić HT z kartą cyfrowa zamiast klucza i aplikacja korzystajaca z NFC zamiannie do tej karty. Ale w Polsce zdaję się tego nie ma.... mamy za to jazde z pilota a oni nie 

- myTucson
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
- Kolor: Shadow Gray/Abyss Black
A jednak. Tucson MY25 zgodnie z deklaracjami producenta https://www.hyundai.com/pl/pl/oferta/us ... l-key.html
ma taką funkcjonalność. Problem polega na tym, że tylko na wybranych telefonach, chociaż podobno można cyfrowy kluczyk dodać przez portfel googla i stąd moje pytanie.
ma taką funkcjonalność. Problem polega na tym, że tylko na wybranych telefonach, chociaż podobno można cyfrowy kluczyk dodać przez portfel googla i stąd moje pytanie.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson nx4e 2022 hybryda plugin 4x4
- Rok produkcji: 2022
Bluelink
Witam.Kupilem 2letniego Tucson nx4 2022 hybryda z Francji,chciałem dostać się do tej aplikacji ale wychodzi mi napis że już ktoś jest podpięty,myślę że to pierwszy właściciel,ktoś mi poradzi jak go usunąć i co mam robić.Mam 60 latek i słabo ogarniam takie aplikacje.Dziekuje z gory
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
Re: Bluelink
Jeśli Twój samochód jest wyposażony w funkcje Bluelink, będziesz mieć dostęp do Bluelink niezależnie od tego, czy jesteś pierwszym, czy kolejnym właścicielem pojazdu, pod warunkiem, że subskrypcja usług Bluelink nie wygasła.
Jeśli Twój pojazd jest nadal zarejestrowany na poprzedniego właściciela, możesz dezaktywować konto poprzedniego właściciela dla tego pojazdu, korzystając z funkcji dezaktywacji w pojeździe. Wystarczy przejść do „Ustawień”, następnie „Bluelink” i wybrać „Dezaktywuj Bluelink i przywróć ustawienia fabryczne”.
Źródło
https://www-hyundai-com.translate.goog/ ... _tr_pto=rq
Jeśli Twój pojazd jest nadal zarejestrowany na poprzedniego właściciela, możesz dezaktywować konto poprzedniego właściciela dla tego pojazdu, korzystając z funkcji dezaktywacji w pojeździe. Wystarczy przejść do „Ustawień”, następnie „Bluelink” i wybrać „Dezaktywuj Bluelink i przywróć ustawienia fabryczne”.
Źródło
https://www-hyundai-com.translate.goog/ ... _tr_pto=rq
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson nx4e 2022 hybryda plugin 4x4
- Rok produkcji: 2022
Dzięki bardzo za poddpowiedz,właśnie to zrobiłem,pozdrawiam
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson Hybryda 215 kM
- Kolor: Granatowy
Dzień dobry, od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Tucsona Hybryda, model 2025.
W sumie samo auto spisuje się nieźle, ale aplkacja bluelink to jakaś porażka. Potrafi się wyłączyć i utracić łączność auta z telefonem na kilka dni. Byłem już dwa razy w serwisie, gdzie był resetowany i problem jest znowu. Ostatnio mi powiedziano, że jest to związane z garażowaniem auta na podziemnym parkingu. Bluelink powinien mieć zasięg po 15 minutach od wyjazdu z garażu. Jesli nie złapie zasięgu w 15 min., to potem może na kilka dni się wyłączyc. Wydaje mi się, że to jakaś ściema, bo zazwyczaj auto po wyjeździe jest na powierzchni dłużej niż te magiczne15 minut, a bluelink się nie włącza. I tak potrafi "milczec" przez kilka dni. Przy jeździe kilkugodzinnej potrafi się włączyć w połowie drogi i potem działa, zanim znowu nie wjedzie do podziemnego garażu.
Czy ktoś z Was ma na to jakiś sposób, bo wychodzi na to, że w moim przypadku to wyjątkowo bezużyteczny bajer.
W sumie samo auto spisuje się nieźle, ale aplkacja bluelink to jakaś porażka. Potrafi się wyłączyć i utracić łączność auta z telefonem na kilka dni. Byłem już dwa razy w serwisie, gdzie był resetowany i problem jest znowu. Ostatnio mi powiedziano, że jest to związane z garażowaniem auta na podziemnym parkingu. Bluelink powinien mieć zasięg po 15 minutach od wyjazdu z garażu. Jesli nie złapie zasięgu w 15 min., to potem może na kilka dni się wyłączyc. Wydaje mi się, że to jakaś ściema, bo zazwyczaj auto po wyjeździe jest na powierzchni dłużej niż te magiczne15 minut, a bluelink się nie włącza. I tak potrafi "milczec" przez kilka dni. Przy jeździe kilkugodzinnej potrafi się włączyć w połowie drogi i potem działa, zanim znowu nie wjedzie do podziemnego garażu.
Czy ktoś z Was ma na to jakiś sposób, bo wychodzi na to, że w moim przypadku to wyjątkowo bezużyteczny bajer.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 7DCT 4WD (180 KM) MHEV Executive
- Kolor: Shimmering Silver Metallic
Czy rozwiązałeś jakiś ten problem? U mnie także nie działają te funkcje. HMP odbyła do ASO, kierownik ASO nawet nie proponuje sprawdzenia bo sam nie wie co mialby sprawdzać i mówi, że nie ma wglądu w bluelinka.