Tucson NX4
BlueLink NX4e

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
RaV
Świeżak
Twój samochód: 1.6 TGDI 48V 2WD Executive 2024 FL
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Szary

Re: BlueLink NX4e

Post autor: RaV » 14 lis 2024, 22:45

Działa, ale też zdarzało się przy kilku próbach, że wyrzucał błąd.

"Wentylacja przedniej szyby" to najśmieszniejsza z nowych funkcji... Opuszcza lekko wszystkie 4 szyby, wentylujące samochód, ale nie ma to nic wspólnego z nadmuchem na przednią szybę. Ktoś się chyba walnął przy tłumaczeniu z koreańskiego albo pokiełbasili funkcje. Szkoda, że nie da się odpalić ogrzewania i/lub klimy...

Wielka szkoda, że zabrali wszystkie zdalne ustawienia. Ja akurat lubiłem tam pogrzebać. Chociaż irytowało słabe tłumaczenie nazw funkcji, to jednak chętnie od czasu do czasu przestawiłem sobie to i owo, by rano mieć gotowy świeży setup.

RaV
Świeżak
Twój samochód: 1.6 TGDI 48V 2WD Executive 2024 FL
Skrzynia: Automat DCT
Paliwo: Benzyna
Kolor: Szary

Post autor: RaV » 14 lis 2024, 22:47

Nie rozumiem też braku opcji zdalnego dpalenia świateł mijania lub pozycyjnych przy obecności opcji odpalenia kierunkowskazów i klaksonu... Akurat już parę razy chętnie bym sobie doświetlił dojście do auta w ciemności, a trąbienia to raczej za często używać nie będę...

Awatar użytkownika
myTucson
Nowicjusz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 16 lis 2024, 23:02

Mam pytanie do korzystających z tej aplikacji na Samsungach. Czy ktoś ma zainstalowany kluczyk cyfrowy i dzięki temu ma możliwość np. uruchamiania samochodu bez kluczyka tradycyjnego?
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

arbi
Weteran
Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
Kolor: 2 kolorowy

Post autor: arbi » 17 lis 2024, 11:09

Pierwsze słyszę by ta opcja byla dostępna w Polsce... np w GB faktycznie mozna zamówić HT z kartą cyfrowa zamiast klucza i aplikacja korzystajaca z NFC zamiannie do tej karty. Ale w Polsce zdaję się tego nie ma.... mamy za to jazde z pilota a oni nie :)

Awatar użytkownika
myTucson
Nowicjusz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 17 lis 2024, 17:39

A jednak. Tucson MY25 zgodnie z deklaracjami producenta https://www.hyundai.com/pl/pl/oferta/us ... l-key.html
ma taką funkcjonalność. Problem polega na tym, że tylko na wybranych telefonach, chociaż podobno można cyfrowy kluczyk dodać przez portfel googla i stąd moje pytanie.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu