Tucson NX4
BlueLink NX4e

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Re: BlueLink NX4e

Post autor: myTucson » 20 lut 2025, 10:48

Taka cisza w tym temacie a tu rewolucyjna zmiana w funkcjonalności została wprowadzona.
Nie wiem czy dla wszystkich, ale dla samochodów z kamerami 360 jest dostępny podgląd online, z możliwościach zapisania fotek ze wszystkich kamer. Wg mnie to spory plus dla apki.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

marbrzozk
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4 Platinium
Napęd 4x4: Nie
Kolor: Phantom Black

Post autor: marbrzozk » 20 lut 2025, 18:30

I tak sama funkcjonalność Ci się pojawiła w aplikacji, czy coś musiałeś aktualizować? Rozumiem, że działa to tak jak w USA i pewnie w pojazdach poliftowych.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca

Post autor: myTucson » 20 lut 2025, 20:12

Aktualizacja weszła chyba w tle, bo sam nic nie pobierałem. Cały czas jednak czekam na aktualizację Digital Key dla Samsunga. Teoretyczne pojawiło się wsparcie dla Samsung Wallet Polska i można wybrać różne marki, w tym Hyundai czy KIA, ale po przekierowaniu na apke Bluelink brak przycisku Digital Key. A w sumie to wg mnie jedna z bardziej porządnych funkcjonalność. No bo na zdalne uruchamianie ogrzewania/klimatyzacji w obecnej sytuacji Zielonego Ładu, dla silników spalinowych pomimo hybrydy, nie ma chyba co liczyć.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca

Post autor: myTucson » 21 lut 2025, 17:38

Jak widać naprawdę mało kogo interesuje ta apka, jej funkcje, albo co gorszące - to FORUM :o

JaiTucson
Świeżak
Kolor: Biały

Post autor: JaiTucson » 23 lut 2025, 17:51

Tomciu pisze:
23 sty 2025, 19:09
Dzień dobry, od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Tucsona Hybryda, model 2025.
W sumie samo auto spisuje się nieźle, ale aplkacja bluelink to jakaś porażka. Potrafi się wyłączyć i utracić łączność auta z telefonem na kilka dni. Byłem już dwa razy w serwisie, gdzie był resetowany i problem jest znowu. Ostatnio mi powiedziano, że jest to związane z garażowaniem auta na podziemnym parkingu. Bluelink powinien mieć zasięg po 15 minutach od wyjazdu z garażu. Jesli nie złapie zasięgu w 15 min., to potem może na kilka dni się wyłączyc. Wydaje mi się, że to jakaś ściema, bo zazwyczaj auto po wyjeździe jest na powierzchni dłużej niż te magiczne15 minut, a bluelink się nie włącza. I tak potrafi "milczec" przez kilka dni. Przy jeździe kilkugodzinnej potrafi się włączyć w połowie drogi i potem działa, zanim znowu nie wjedzie do podziemnego garażu.
Czy ktoś z Was ma na to jakiś sposób, bo wychodzi na to, że w moim przypadku to wyjątkowo bezużyteczny bajer.
Też mam podobny problem w N-Line Hybryd m.r. 2025. Bluelink parę dni działa jak powinien, potem może nie działać przez parę tygodni, prawdopodobnie przez postój w garażu podziemnym. Może ktoś już ma jakieś rozwiązanie? Może resetowanie bluelink'a przez dealer mode. Jedynie nie wiem co na to gwarancja.

maciejm
Forumowicz
Twój samochód: hybrid
Kolor: sunset red

Post autor: maciejm » 24 lut 2025, 9:03

Niby mam kamery 360 a zmian żadnych nie widzę.

arbi
Weteran
Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
Kolor: 2 kolorowy

Post autor: arbi » 24 lut 2025, 10:43

bo masz za stary system, tylko w poliftach działa

maciejm
Forumowicz
Twój samochód: hybrid
Kolor: sunset red

Post autor: maciejm » 24 lut 2025, 13:01

Aaa. To wyjaśnia sprawę. Swoją drogą szkoda. Chętnie bym taką funkcjonalność widział u siebie.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca

Post autor: myTucson » 24 lut 2025, 19:23

Obserwując ten wątek można wnioskować, że Bluelink nie cieszy się popularnością. To źle wróży dla jego zwolenników. Chyba, że to tylko na naszym Forum ...

awer
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kolor: Ecotronic Gray Pearl

Post autor: awer » 25 lut 2025, 19:19

Wystarczy pobieżnie przejrzeć politykę prywatności, aby dojść do wniosku, że ta aplikacja raczej nie ma wspierać jej użytkowników, tylko dostarczać informacji o użytkownikach, zwłaszcza o lokalizacji, prędkości i tym podobnych podstawowych parametrach związanych z codzienną eksploatacją samochodu. Zwłaszcza ciekawe są te fragmenty polityki prywatności, które mówią o tym komu Hyundai może te dane udostępnić. ;) Warto o tym pamiętać, tym bardziej, że na dzień dzisiejszy za wiele funkcjonalności, naprawdę przydatnych nie oferuje. Niemniej jednak nie planuję usunięcia konta z tej aplikacji. :)

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu