Tucson TL
Porównanie Tucsona z innymi samochodami.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson TL 2015-2020?
Awatar użytkownika
rwicik
Autor
Twój samochód: Design 1,7 dct
Kolor: Sand

Re: Porównanie Tucsona z innymi samochodami.

Post autor: rwicik » 08 sty 2018, 9:12

Oglądałem CX-5, przymierzałem się do niej. Oferowali wersję 2.0 benzyna ze skrzynią automatyczną za 135 tys. zł.
Ale jak usłyszałem, że te samochody są dodatkowo zabezpeiczane antykortyzjnie po dopłynięciu do Europy, to jednak postanowiłem szukac dalej i tak trafiłem do Hyundaia - Tucson IMO jest ładniejszy :)

Awatar użytkownika
Speedor
Autor
Twój samochód: 1,6 GDI Style
Napęd 4x4: Tak
Kolor: PolarWhite

Post autor: Speedor » 08 sty 2018, 9:50

Dodatkowo jest plaga kradzieży Mazdy i innych japońców - kierunek Litwa

Awatar użytkownika
rwicik
Autor
Twój samochód: Design 1,7 dct
Kolor: Sand

Post autor: rwicik » 08 sty 2018, 10:04

Cena, podatność na kradzież, zabezpieczenie antykorozyjne i słabe wygłuszenie - to IMO główne wady CX-5.
Ja rozważałem jeszcze coś z Grupy VW, ale tam kazali sobie zbyt długo czekać na dostawę.
Hyundai skusił wyglądem, ceną i dostępnością.

krisman

Post autor: krisman » 08 sty 2018, 10:30

DrAdi pisze:
08 sty 2018, 0:16
Jak to w końcu jest w porównaniu z Sportage?

Podobno materiały w środku lepsze, niż w Tucsonie, za to zawieszenie jest twardsze (u Sportage).

Myślicie, że po FL będzie opcja dołożenia bi-xenonów?

Ja czekam na 1.4 T-GDI. Na jeździe próbnej ten silnik w i30 jest bardzo fajny. Tucson był tylko u mnie z silnikiem 1.6 GDI bez turbiny.

Jazda nim była bardzo podobna do mojego obecnego (chodzi mi o sam silnik), natomiast zaskoczyło mnie bardzo na + spalanie (przy masie 1,5 tony).
Moim zdaniem: Miękki daszek to nie lepsze materiały, wręcz odwrotnie wydają mi się bardzo "ceratowe" (dla mnie tylko GT ma fajne wnętrze)
Po FL będą full led, bi-xenon to w obecnaj KIA

RedDevil

Post autor: RedDevil » 08 sty 2018, 11:47

Fred.X pisze: Nie zrozumiałeś, fajnie się wydaje nie swoje pieniądze , inaczej jest jak kupujesz na użytkownika indywidualnego za gotówkę
A prywatnie nie za gotówkę to też źle? Co według Ciebie znaczy nie swoje pieniądze? Moja firma moja kasa.

Zaba
Forumowicz
Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
Kolor: Micron Grey

Post autor: Zaba » 08 sty 2018, 12:21

^^
Dajcie mu już spokój... Miał wczoraj słabszy dzień :)

Speedor pisze:
08 sty 2018, 8:42
Sportage też fajny ale wygląd dla emeryta bardziej.
To zdanie pokazuje jak różny i indywidualny może być odbiór idei projektantów. Koncern wymyślił sobie tak, że Sportage ma być kierowany do młodzieży stąd jego odważniejsza linia zarówno na zewnątrz (wg mnie totalnie nieudany przód) jak i wewnątrz, a Tucson dla bardziej doświadczonych, stonowanych ludzi ;)
Dla mnie nie ma najmniejszego porównania jeśli chodzi o wygląd najnowszych modeli. Tucson bije na głowę KIA, ale jeśli chodzi o poprzednie modele to Sportage bardziej mi się podobał niż ix35...

Julek

Post autor: Julek » 08 sty 2018, 12:57

Tak, Sportage starszej generacji rozkładał ix35, też mam takie zdanie. Co do obecnego Sportage, mnie się nie podoba, ale też znam takich co są nim zachwyceni. Jednemu blodynka, drugiemu szatynka . I ja to szanuję. Ważne aby nikt nie żałował zakupu i był swoją zabawką zadowolony.
Moja pierwsza przygoda z marką koreańską póki co ma sie dobrze. Ale obserwuję poczynania z awaryjnymi t-gdi. Jeżeli Hyundai umyje ręce od problemu to niestety więcej tej marki nie kupię. Liczy się całokształt.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

krisman

Post autor: krisman » 08 sty 2018, 13:15

Ja też, jeśli to tak zostanie marka spalona, choć jestem prywatnie bardzo zadowolony. Mam jednak świadomość, że o mały włos kupiłbym 1.6 t-gdi i co? Zostawili by mnie z ręką w nocniku? Miałem ponadprzeciętnie awaryjny model nissana, ale ZAWSZE ASO stawało na wysokości zadania!

DrAdi
Nowicjusz
Twój samochód: Hyundai i30 (I) 1.4 Comfort
Kolor: Srebrny

Post autor: DrAdi » 08 sty 2018, 13:22

Przepraszam, że może mały offtop, ale co to znaczy "obserwuję poczynania z awaryjnymi t-gdi"? Co się z takim silnikiem dzieje złego?

Awatar użytkownika
Fred.X
Weteran
Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
Kolor: Polar White

Post autor: Fred.X » 08 sty 2018, 13:33

RedDevil pisze:
08 sty 2018, 11:47
A prywatnie nie za gotówkę to też źle? Co według Ciebie znaczy nie swoje pieniądze? Moja firma moja kasa.
Tak ale nie wszyscy tak mają ;)

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu