Tucson TL
Porównanie Tucsona z innymi samochodami.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
- Kolor: Micron Grey
Re: Porównanie Tucsona z innymi samochodami.
@ Krisman
Mamy zamówione Style 2.0 CRDi 136 KM 2x4 MT... Ja wybrałem po długich przemyśleniach 1.7 CDRi AT, niestety zostały wyprzedane (u dilera od którego odbieramy samochody) i zgodziłem się na manuala... Kosztem AT (na czym mi bardzo zależało) mam teoretycznie lepszy silnik i... klapę el. No i kolor jak u Ciebie, mimo iż wybrałem white sand No ale tak jak wspominałęm już wcześniej... to jest/będzie samochód służbowy wiec nie do końca wszystko ode mnie zależało. Pracuję w firmie gdzie do tej pory byliśmy uzależnieni od samochodów z grupy FCA... Od tego roku otrzymaliśmy zgodę na wybór innych marek, stąd zmiana... Czasami mam przemyślenia czy dobrze zrobiłem... Ja dojeżdżam do pracy 70 km w jedną stronę... Alfą jeździ mi się zajebiście (ponoć to już nie przekleństwo). Natomiast Tucson będzie dużo wygodniejszy... Mam świadomość, że już nie będę mógł tak spokojnie wyprzedzić, ale... wózek mi się zmieści do bagażnika bez problemów Coś za coś...
Mamy zamówione Style 2.0 CRDi 136 KM 2x4 MT... Ja wybrałem po długich przemyśleniach 1.7 CDRi AT, niestety zostały wyprzedane (u dilera od którego odbieramy samochody) i zgodziłem się na manuala... Kosztem AT (na czym mi bardzo zależało) mam teoretycznie lepszy silnik i... klapę el. No i kolor jak u Ciebie, mimo iż wybrałem white sand No ale tak jak wspominałęm już wcześniej... to jest/będzie samochód służbowy wiec nie do końca wszystko ode mnie zależało. Pracuję w firmie gdzie do tej pory byliśmy uzależnieni od samochodów z grupy FCA... Od tego roku otrzymaliśmy zgodę na wybór innych marek, stąd zmiana... Czasami mam przemyślenia czy dobrze zrobiłem... Ja dojeżdżam do pracy 70 km w jedną stronę... Alfą jeździ mi się zajebiście (ponoć to już nie przekleństwo). Natomiast Tucson będzie dużo wygodniejszy... Mam świadomość, że już nie będę mógł tak spokojnie wyprzedzić, ale... wózek mi się zmieści do bagażnika bez problemów Coś za coś...
Ten silnik bardzo łatwo "podkręcić" na 160 lub mapa 180KM więc masz pole do manewru, aczkolwiek jednak firmowe to duże ograniczenie.
-
- Forumowicz
Nie muszę go podkręcać... Spokojnie... Będę tęsknił za jeszcze jedną zmianą w stosunku do AR... Zasięg na jednym baku... Obecnym samochodem robię ok 1050. Przy jakiejś spokojnej jeździe nawet 1100 km... Mam pełną świadomość, że Tucson na tyle nie pozwoli...
Nie przesadzajmy, ja w benzynie mam ponad 700km na zbiorniku, a jeżdżę w większości do pracy i po mieście, więc źle nie będzie. Stacji nie brakuje, to nie preria
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai i30 (I) 1.4 Comfort
- Kolor: Srebrny
Jak to w końcu jest w porównaniu z Sportage?
Podobno materiały w środku lepsze, niż w Tucsonie, za to zawieszenie jest twardsze (u Sportage).
Myślicie, że po FL będzie opcja dołożenia bi-xenonów?
Ja czekam na 1.4 T-GDI. Na jeździe próbnej ten silnik w i30 jest bardzo fajny. Tucson był tylko u mnie z silnikiem 1.6 GDI bez turbiny.
Jazda nim była bardzo podobna do mojego obecnego (chodzi mi o sam silnik), natomiast zaskoczyło mnie bardzo na + spalanie (przy masie 1,5 tony).
Podobno materiały w środku lepsze, niż w Tucsonie, za to zawieszenie jest twardsze (u Sportage).
Myślicie, że po FL będzie opcja dołożenia bi-xenonów?
Ja czekam na 1.4 T-GDI. Na jeździe próbnej ten silnik w i30 jest bardzo fajny. Tucson był tylko u mnie z silnikiem 1.6 GDI bez turbiny.
Jazda nim była bardzo podobna do mojego obecnego (chodzi mi o sam silnik), natomiast zaskoczyło mnie bardzo na + spalanie (przy masie 1,5 tony).
-
- Forumowicz
Podczas jazd w PL rzeczywiście nie ma znaczenia... Przy wyjeździe poza granice czasami jest przydatne
Auto kupiłem na osobę prywatną za gotówkę, ale nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź. Czy jak ktoś kupił auto w leasingu na firmę to ma je za darmo, czy nie musi za nie płacić czy co? bo nie czaje co ma cwaniactwo do firmy.
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
Nie zrozumiałeś, fajnie się wydaje nie swoje pieniądze , inaczej jest jak kupujesz na użytkownika indywidualnego za gotówkę
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
jeszcze możesz się zdziwić, wczoraj tankowałem i spalanie wg kompa 8,4/100 , pod korek 9,0 , jazda po Toruniu, głownie krótkie odcinki , dużo świateł , silnik nie zawsze dogrzany, i bez dziadowania ,ja tez sie martwiłem o spalanie ze względu na rozmiar auta
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Gdybym miał kwotę 150k na samochód - też bym kupił Mazdę CX-5 i to z silnikiem 2.5 benzyna. Kosztuje 160k więc te 10 tys.zł nie robi różnicy przy takiej kwocie. Mazda to zawsze Mazda - oczko wyżej od Hyundaia. W środku w Maździe czujesz się o klasę wyżej.
Na pewno za 150k nie kupiłbym Hyundaia z wiatrakiem.
Jeżdziłem CX-5 2.0 , jeździłem Tucsonem 1.6 GDI , jeździłem Sportage 1,6 GDI.
Gdybym miał sporą gotówkę wybrałbym CX-5. W środku ekskluzywnie, wyświetlacz na desce - ogólnie super. Nie jest tak cicho wcale.
Tucson - wygląd super ale to dalej "koreańczyk". Wrażenie robi cisza w kabinie na autostradzie, mała ilość spalanego paliwa i bardzo atrakcyjna cena. I to według mnie najrozsądniejszy wybór jak dla mnie.
Sportage też fajny ale wygląd dla emeryta bardziej.
Wszystko w sumie zależy od kasy.