Tucson TL
Podwyższenie mocy - silniki diesla
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
- Kolor: Biały
Re: Podwyższenie mocy - silniki diesla
Witam ,osobiście jeździłem Renault z podniesioną moca o 30 KM ,zrobiłem ponad 100tyś ,i nic silnik jak sprzedawalem w super kondycij i nic sie nie psulo ,tylko trzeba wybrać dobry warsztat to podstawa .Spalanie spadło mi ponad pół litra na sto km.,a przyspieszenie świetne szczególnie na wyższych biegach polecam .A i najważniejsze jak podnosilem moc auto mialo przejechane ponad 200 tyś.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDI comfort plus 2WD
- Kolor: Czarny
Witam napiszę też w tym dziale Jakoś mało info można znaleźć na ten temat... Jakiś czas temu podniosłem moc , na hamowni wyszło 112hp i 272Nm po zabiegu jest 160hp i 349Nm
Auto zupełnie inaczej jedzie ( czuć różnicę na 5 i 6 biegu ) , spalanie bez zmian . Naprawdę jestem bardzo zadowolony , Jedyne co to częstsza wymiana oleju , bo te interwały zapropnowane przez producenta są trochę za duże. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
Auto zupełnie inaczej jedzie ( czuć różnicę na 5 i 6 biegu ) , spalanie bez zmian . Naprawdę jestem bardzo zadowolony , Jedyne co to częstsza wymiana oleju , bo te interwały zapropnowane przez producenta są trochę za duże. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
-
- Weteran
Witam, a gdzie podnosiłeś moc, co to za warsztat.
-
- Świeżak
G lab łódź
-
- Weteran
O to super blisko mnie, a można wiedzieć jaki koszt, i jaki czas montażu, wyciągają komputer.
-
- Świeżak
1200 pln. 6h . Myślę że cena b.dobra. Jak patrzyłem tu gdzie mieszkam to ceny zaczynają się od 5900 sek. A w g.lab już kiedyś robiłem inne auto . Jeszcze zauważyłem że wcześniej jak spokojnie przyspieszałem to silnik potrafił lekko zawibrować . Serwis kilka krotnie sprawdzał nawet chcieli wymieniać wskaźnik ale po podniesieniu mocy wszystko ustało auto bardzo gładko chodzi . Czuć że silnikowi się chce.
-
- Weteran
A ten przyrost mocy nie za duży, aż 45 KM, bezpieczna wartość, na ile zostawiałeś auto.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
Nie za duży? Podniesli o 40%
-
- Świeżak
Tak za duży przyrost koni ma mniejsze znaczenie od Nm to Nm mogą rozwalić sprzęgło i skrzynię. To 2 auto które robię i myślę że to też będzie ok. Gwarancji nigdy nie masz . Bardziej ryzykowny jest box który podwysza wszystkie parametry. Tu wszystko zrobione pod dany egzemplarz, moment obrotowy przechodzi bardzo płynnie , jest lepiej niż w serii . Jak chcesz autem ruszać z każdego skrzyżowania z butem w podłodze to raczej nie pojeździ. Ja jeżdżę 80% po autostradzie i przy 120km/h jest duża różnica , czuć że silnikowi się chce. Tak że z mojej strony polecam.