Tucson TL
Co w naszych samochodach wymagało naprawy
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Re: Co w naszych samochodach wymagało naprawy
Najprawdopodobniej skrzynia biegów 1.6 T-GDI 6MT 4x4, brzęczenie na zimnym silniku, po rozgrzaniu znika, problem od nowości, przebieg 6800km, 3 miesiące.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 30tys km
- Kolor:
Prawdopodobnie sprzęgło... i tak do 15 tys km... gwarancja gwarancji nie równa, jak w telewizorze umiera piksel wymieniają a tutaj odsyłają z kwitkiem.
Hyundai Tucson 1.6 GDI comfort
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson style 1.6gdi
- Kolor:
U mnie. Po 6 miesiącach i przejechanych 15 tyś. Krzywa kierownica, wymiana lampy stop, wymiana tarcz hamulcowych.
1.6 gdi 6mt
Ja mam za sobą:
Regulacja zbieżności (kierownica była lekko w prawo)
Wymiana trzeciej lampy stop, ponowna wymiana tej samej lampy + nowa uszczelka spryskiwacza = wreszcie problem rozwiązany.
Wymiana krzywych tarcz
Wszystko w ramach gwarancji.
Ja mam za sobą:
Regulacja zbieżności (kierownica była lekko w prawo)
Wymiana trzeciej lampy stop, ponowna wymiana tej samej lampy + nowa uszczelka spryskiwacza = wreszcie problem rozwiązany.
Wymiana krzywych tarcz
Wszystko w ramach gwarancji.
1.6 T-GDI 6MT 4x4,
skrzynia biegów - brzęczenie na zimnym silniku, po rozgrzaniu brzęczenie ustępowało. Po wymianie synchronizatorów brzęczenie znacząco ustało, ale zobaczymy co będzie jak przyjdzie zima.
skrzynia biegów - brzęczenie na zimnym silniku, po rozgrzaniu brzęczenie ustępowało. Po wymianie synchronizatorów brzęczenie znacząco ustało, ale zobaczymy co będzie jak przyjdzie zima.
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
1,6 GDI 6mt. Jak do tej pory:
* wymiana tylnej lampy stop
*zbieżność ustawiana 3 razy
*wymiana jednej wadliwe opony letniej
I nie dawno zauważyłem, że mam złe spasowany przedni zderzak. Odstaje od lewej lampy na 5 mm...
* wymiana tylnej lampy stop
*zbieżność ustawiana 3 razy
*wymiana jednej wadliwe opony letniej
I nie dawno zauważyłem, że mam złe spasowany przedni zderzak. Odstaje od lewej lampy na 5 mm...
1.6 t-gdi:
* korekta ustawienia kierownicy + zbieżność (dopiero za czwartym razem ustawione prawidłowo)
* umówiona wizyta na wrzesień w sprawie naprawy minimalnych trzasków po stronie pasażera (tylko przy małej prędkości 5 km/h i jeździe po nierównościach). Problem występuje jedynie bez obciążenia-bez pasażera na fotelu. Serwis wstępnie zdiagnozował luźny element w chassis w podłodze - konieczna prawdopodobnie naprawa blacharska.
* korekta ustawienia kierownicy + zbieżność (dopiero za czwartym razem ustawione prawidłowo)
* umówiona wizyta na wrzesień w sprawie naprawy minimalnych trzasków po stronie pasażera (tylko przy małej prędkości 5 km/h i jeździe po nierównościach). Problem występuje jedynie bez obciążenia-bez pasażera na fotelu. Serwis wstępnie zdiagnozował luźny element w chassis w podłodze - konieczna prawdopodobnie naprawa blacharska.
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
Inżynier Mamoń pisze: ↑07 sie 2017, 17:441.6 t-gdi:
hehe to samo miałem ale u mnie doszło jeszcze
* parujące lampy ( stopu i podświetlenia tablicy rejestracyjnej )
* czujnik otwarcia maski nie działa
i na to teraz znowu muszę się umówić bo dalej paruje światło stopu i czujnik otwarcia maski dalej nie działa
Niech Ci wymienią z nowego rodzaju uszczelką spryskiwacza, jest na to biuletyn ale lepiej przypomnieć
Masz na myśli trzaski od strony pasażera? Jeśli tak, wiesz może konkretnie co zrobili podczas naprawy?