Tucson TL
Najpopularniejszy silnik w Tucsonie
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 Comfort
- Kolor: Srebrny
Re: Najpopularniejszy silnik w Tucsonie
Jeżdżę dieslem 2.0l 136km i z mocą jest ok ale dostałem auto zastępcze tucsona 1.6 benzyna i sorry koledzy ale to nie jedzie. Słaby i cały czas trzeba go kręcić. Nie polecam tego silnika.
- dywan wawa
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: White
To samo mogę powiedzieć o Twoim silniku..sorry ale to nie jedzie - w porównaniu do mojego...185 KMDaniel Wałbrzych pisze: ↑04 maja 2018, 0:19Jeżdżę dieslem 2.0l 136km i z mocą jest ok ale dostałem auto zastępcze tucsona 1.6 benzyna i sorry koledzy ale to nie jedzie. Słaby i cały czas trzeba go kręcić. Nie polecam tego silnika.
Każdy ma inne potrzeby a silnik 1,6 GDI w zupełności wystarczy. Nie każdy lubi diesla jak nie każdy lubi turbinę w benzynie.
Poza tym nie każdy chcę wydawać ponad 110k za samochód ...
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dokładnie dywan wawa - grom ludzi kupuje nawet wersję Comfort żeby zaoszczędzić te min. 10k zł w różnicy do Style, bo te 80-85 tys zł za to auto to jest akceptowalna cena dla większości i nie każdy ma jedno auto tylko. Do szaleństw są inne zabawki i tor wyścigowy a nie ulica
- dywan wawa
- Twórca
Zgadzam się w całej rozciągłości.
Pomimo że mam najmocniejszy silnik, nie uważam że 1,6GDI nie jedzie. Jeździłem wszystkimi wersjami silnikowymi. Każdy ma wady i zalety.
80% ludzi kupuje HT z silnikiem 1.6 GDI do przemieszczania się z punktu A do punktu B i niekoniecznie potrzebne im są dodatki w wersji Style...
Do ciśnięcia w pedał jest np. Ford Mustang w dobrej cenie...
Pomimo że mam najmocniejszy silnik, nie uważam że 1,6GDI nie jedzie. Jeździłem wszystkimi wersjami silnikowymi. Każdy ma wady i zalety.
80% ludzi kupuje HT z silnikiem 1.6 GDI do przemieszczania się z punktu A do punktu B i niekoniecznie potrzebne im są dodatki w wersji Style...
Do ciśnięcia w pedał jest np. Ford Mustang w dobrej cenie...
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 Comfort
- Kolor: Srebrny
Nie chodzi mi o ściganie czy szybka jazdę, tylko chyba auto jest za duże do tego silnika, albo dostałem z ograniczeniem mocy. Tym nie można wyprzedzić np. Jadaca ciężarówkę. Pozdrawiam
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Od 60 km/h na trójce idzie jak dziki, da się
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Opel Asta V 1.4 Turbo
- Kolor: Szary granit
Obecnie mam Asterkę V 1.4 w Turbo. I jak pomyśle fizycznie o bloku aluminiowym...turbo...dwumasie itd. to aż mnie ciarki przechodzą. Studzenie po trasie...delikatnie jak zimny (dodam że jestem osobą techniczną) powalają czasem na kolana. Silnik 1.6GDI to prosta konstrukcja. Jedyna jej wada to wtrysk bezpośredni...reszta bez wodotrysków itp. Obecnie czekamy z żoną na wersje po lifcie (świeższy wygląd) i Ja modlę się aby silnik pozostał w ofercie bez zmian. Regularne wymiany oleju zapewnią długą eksploatacje tego fajnego auta.
- dywan wawa
- Twórca
Jeździliśmy sąsiada 1,6 GDI na działkę i na trzecim biegu spokojnie wyprzedzaliśmy TIRa.Daniel Wałbrzych pisze: ↑04 maja 2018, 17:42Nie chodzi mi o ściganie czy szybka jazdę, tylko chyba auto jest za duże do tego silnika, albo dostałem z ograniczeniem mocy. Tym nie można wyprzedzić np. Jadaca ciężarówkę. Pozdrawiam
Siejesz jakiś defetyzm....
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Gdy jeszcze jeździłem wolnossącym silnikiem, miałem już wyrobiony odruch, by do wyprzedzania ciężarówki wrzucać 3 bieg.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Kto jeździł wcześniej dizlem z turbiną i wysokim momentem w Tucsonie 1.6 faktycznie może doznać szoku bazując na swoich przyzwyczajeniach ze stylu jazdy. W 1.6 benzynie bez turbo te stare przyzwyczajenia trzeba wyrzucić do kosza i pozbyć się ich tak samo jak starych kopciuchów w dizlu...