Tucson TL
Lakier- defekt
Lakier- defekt
Jestem ponad 2 miesiące po odbiorze auta. Wczoraj zauważyłem, że w miejscu gdzie kończy się dolna część tylnej szyby po lewej stronie (w tej cienkiej szczelinie) lakier jest nierówny jakby odspojony od podłoża . Wygląda to nieciekawie. Byłem dzisiaj w serwisie ale noe było osoby zajmującej się reklamacjami. Oczywiście noe odpuszczę. Wygląda tak jakby były odpyski lakieru.
Re: Lakier- defekt
Julek 2 miesiące czy tygodnie bo jak kojarzę dopiero w maju odbierałeś
2 tygodnie. Sorki. Będę informował na bieżąco.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
No to niezłe.. :/ powiem Ci @Julek że 2 dni temu dzwoniłem do firmy zajmującej się czyszczeniem aut i pytałem o tą jasną tapicerkę czy będzie ciężko z nią, na koniec rozmowy weszliśmy na temat że kupuję nowe auto a właściwie oczekuję już to facet zaoferował mi swoją usługę czyli sprawdzają między innymi lakier przy odbiorze myślę ze skorzystam.
Zrobię fotkę to wstawię. Swoją drogą może dobry pomysł z tym sprawdzeniem lakieru. Ja zakupiłem specjalnie na tą okazję miernik lakieru za 150 zł i mierzyłem to wszystko było ok. Jednak teraz dopiero zauważyłem ten defekt. Jest to miejsce dosyć ukryte i nierówności widać tylko pod światło. Samochód w salonie stał w zacienionym miejscu.
No to zamieszczam zdjęcia. Jutro jadę reklamować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jestem po wizycie w serwisie. Reklamacja została przyjęta. Nie było żadnych problemów. Za dwa tygodnie oddaję auto na 3-4 dni.
Swoją drogą radzę sprawdzić w waszych autach. Tak jak widać na moich zdjęciach, miejsce trudno dostępne, na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale pod światło lakier odspojony. W przypadku takich pęcherzy na lakierze korozja wystrzelilaby po pierwszej zimie na 100%.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Gdybyś mógł zrobić zdjęcie z dalszej odległości bo za cholerę nie mogę dojść gdzie to jest. Porównywałem tylko ze zdjęciami tucsonów bo swojego jeszcze nie mam...