Tucson TL
Lakier- defekt

Masz problem z nadwoziem lub karoserią - Tucson TL? Napisz tutaj.
krisman

Re: Lakier- defekt

Post autor: krisman » 29 maja 2017, 15:21

U mnie zero defektów na blachach, ale zauważyłem minimalnie niedomalowany fragment spoilera plastikowego nad szybą, a właściwie pomalowany w narożniku jakby cieniej. Ale nie będę tego reklamował, prawie niewidoczne a nie chcę napraw lakierniczych.

Julek

Post autor: Julek » 29 maja 2017, 21:26

Ja niestety muszę to zrobić. Bez tego czeka mnie korozja. Zamieszczam zdjęcie gdzie tego szukać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krisman

Post autor: krisman » 29 maja 2017, 22:30

Mam mieszane uczucia. Żeby to zrobić profesjonalnie powinni wyciąć tylną szybę i polakierować na nowo klapę. Ciekawe jak to zrobią...?

Julek

Post autor: Julek » 29 maja 2017, 23:04

No właśnie tak mówili, że wytną tylną szybę. Po swojemu zrozumiałem, że po prostu wyciągną ? Nie znam się na tym. Mówili, że po wycięciu szyby dopiero okaże się czy trzeba zamawiać materiał czy pomalować. Najchetniej bym odpuścił ale jak po czasie wyjdzie korozja ? A na bank wyjdzie... krisman, znasz się na tym ?

Wysłane przy użyciu Tapatalka

krisman

Post autor: krisman » 30 maja 2017, 0:39

Nie no, znam się tylko "teoretycznie" czyli wiem jak to fachowo powinno wyglądać. Nigdy nic z tym nie miałem do czynienia, wiedza ze względu na zainteresowania m/i motoryzacją. Miałem kiedyś podobny problem w nowym aucie i też dotyczył tylnej klapy ( sedan) Pojawiły się podobne "purchle" w miejscach styku z listwą chromowaną (niby jakaś reakcja chemiczna - znany problem np. w hondzie civic) chciano mi to poprawić miejscowo, na co się nie zgodziłem po konsultacji z dobrym lakiernikiem. Na dłuższą metę, tylko malowanie całego elementu po odpowiednim przygotowaniu.

prodarek

Post autor: prodarek » 30 maja 2017, 8:00

Wycina się szybę i malują na nowo element wiem bo kiedyś pracowałem przy szybach :)

cinek1

Post autor: cinek1 » 30 maja 2017, 21:25

A nie można zapytać o nowa klapę cała bez defektu? Wkoncu element wymienny

Julek

Post autor: Julek » 30 maja 2017, 21:53

Mówili że wszystko się okaże po demontażu i wycięciu tej szyby.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

cinek1

Post autor: cinek1 » 30 maja 2017, 22:40

Bez sensu a czy możesz się ty nie zgodzić na taki wariant naprawy skoro można wymienić cała klapę na nowa bez defektu? Wiesz ciekawe gdzie i jak to zrobią rozumiem jakby to odesłali do fabryki na naprawę a tak hmmm ciekawe zapytaj gdzie indziej jak to jest uwzgledniane

cinek1

Post autor: cinek1 » 30 maja 2017, 22:42

Bo ciekawi mnie kupujesza auto fabrycznie robione i czy musisz się godzić na naprawy pozafabryczne taka jak ta gdzie można zamówić klapę i zamienić nic prostszego jak wycinanie szyby potem nie wiadomo jak się wklei itp ja bym polemizowal

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu