Tucson TL
Lakier- defekt

Masz problem z nadwoziem lub karoserią - Tucson TL? Napisz tutaj.
Julek

Re: Lakier- defekt

Post autor: Julek » 06 cze 2017, 23:33

No tak, ale jak to sprawdzić czy to klej ? Wyglada to tak jakby tam rdza byla i farba sie nie trzymała... Że też tego nie widziałem przy odbiorze. W serwisie sami niedowierzali...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

krisman

Post autor: krisman » 06 cze 2017, 23:58

Spróbuj podważyć od wewnątrz. Jeśli jest to defekt lakieru i korozja, to powinien płatek farby leciutko odpaść. jeśli klej, nic się nie stanie.

Julek

Post autor: Julek » 07 cze 2017, 0:01

Ok. Sprawdzę

krisman

Post autor: krisman » 07 cze 2017, 0:02

Tylko uważnie i delikatnie. Nie pozyskuj lakieru

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 07 cze 2017, 0:09

Szyba jest wklejana po lakierowaniu - więc to nie klej do szyb zapewne.

Julek

Post autor: Julek » 18 cze 2017, 14:59

Sprawa załatwiona. Okazało się, że były to spore zacieki lakieru podobno spotkano się z tym po raz pierwszy akurat w moim wozie (miejsce trudne do uchwycenia na pierwszy rzut oka, więc radzę dokładnie sprawdzić u siebie).
Szyba została wycięta i pomalowano całą klapę na nowo usuwając nadmiar farby. Po całej historii nie ma śladu, jedynie badanie grubości lakieru wykaże, że zamiast 140 µm - jest 240 µm.
Serwis w Baranowie spisał się bardzo dobrze. Cała operacja trwala 5 dni.
W książce serwisowej otrzymałem wpis, że z uwagi na wadę fabryczną powłoki lakierniczej klapy bagażnika . została ona naprawiona poprzez ponowne malowanie (dokumentacja zdjęciowa do mojej wiadomości). Oczywiście to samo widnieje w zapisie historii pojazdu widoczne w każdym innym salonie H.

cinek1

Post autor: cinek1 » 18 cze 2017, 16:15

I super masz kłopot z głowy a powiedz mi jak kierownica czy nie zauważyłeś aby w miejscu gdzie trzymasz najczęściej byla taka troche śliska już?

Julek

Post autor: Julek » 18 cze 2017, 16:26

@cinek1 - auto ma w chwili obecnej przebiegu ok.1500 km. Byłem sprawdzić, póki co nie widać różnic na kierownicy. Może się wypowiedzą ci, co zrobili nieco więcej przebiegu ?

cinek1

Post autor: cinek1 » 18 cze 2017, 17:20

A No to mały masz ja 15000 najechalem szkoda ze mało jest gadżetów do upiększenia chciałem Grill wymienić ale nie wiem czy i za ile w aso mi zrobią jakbym kupil

krisman

Post autor: krisman » 18 cze 2017, 19:08

Wymiana grilla to banał, sam to zrobisz.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu