grupa na ktorj jest filmik jest grupą prywatą. Jeżeli nie jesteś członkiem to nie wyświetlisz filmikuDreaminalist pisze: ↑09 wrz 2022, 7:24Nie wiem , czy to coś pomoże , bo nie mogę wyświetlić filmu ( może jest ustawiony tylko na prywatne ) , ale
co do opisu ... może to coś z pompą wtryskową / wysokiego ciśnienia - podpompowuje , żeby uzyskać właściwe
ciśninie
A czemu tak kombinuje w tę stronę ?
Temat pompy GDI pojawił się już w wątku TL-owym , właśnie z podobnymi objawami,
a chyba też coś z pompa wtryskową chcieli sprawdzać u Gorana .
Więc kto wie może coś jest na rzeczy
U Mnie tego nie ma , a filmu wyświetlić nie mogę , dlatego ciężko mi coś więcej powiedzieć,
ale obczajcie czy może to nie ten właśnie trop.
Tucson NX4
KLEKOT po kilkunastu sekundach!
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: KLEKOT po kilkunastu sekundach!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
Aby obejrzeć ów filmik można dołączyć do grupy.
Ja nie będę ściągał tego filmu i go udostępniał czy coś na jakiejś chmurze bo nie znam typa - autora. Pewnie jak ktoś z Was dołączy coś więcej wniesie/wyniesie - raczej warto
Ja nie będę ściągał tego filmu i go udostępniał czy coś na jakiejś chmurze bo nie znam typa - autora. Pewnie jak ktoś z Was dołączy coś więcej wniesie/wyniesie - raczej warto
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Dark Knight
Właśnie, a poza tym są takie grupy, na których mają o wiele fajniejsze filmydaniel.tucson4 pisze: ↑09 wrz 2022, 10:46Ja nie będę ściągał tego filmu i go udostępniał czy coś na jakiejś chmurze bo nie znam typa - autora. Pewnie jak ktoś z Was dołączy coś więcej wniesie/wyniesie - raczej warto
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
- daniel.tucson4
- Autor
No, no... teraz słychać pewien rezonans metaliczny przy jeździe, jest dość stały - pojawia się jak są obroty - czyli drgania silnika większe po nich jak jazda bez gazu też jest obecny. Dochodzi z przodu... Jest bardzo częsty... ok. 70-80% jazdy... odgłos jakby blacha drgała lub skaczące puszki na sznurku ciągnące się za autem...
W połowie października coroczny przegląd, zgłoszone będą działać... Ciekawe czy to jest powiązane z zaworami bądź furkotem sprzęgła, a może coś nowego
Opini marki na "h" już niestety nic dla mnie nie uratuje poza alarmującym i gwałtownym wzrostem awaryjności podobnym marek tego segmentu... ale to jakby cieszyć się, że drugi ma źle, mocno egocentryczne raczej
W połowie października coroczny przegląd, zgłoszone będą działać... Ciekawe czy to jest powiązane z zaworami bądź furkotem sprzęgła, a może coś nowego
Opini marki na "h" już niestety nic dla mnie nie uratuje poza alarmującym i gwałtownym wzrostem awaryjności podobnym marek tego segmentu... ale to jakby cieszyć się, że drugi ma źle, mocno egocentryczne raczej
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Kolor: Metaliczny
Nie jestem w tym dobry , ale czy takie objawy nie występują , jak jest problem z prowadnicami zaworowów ?daniel.tucson4 pisze: ↑12 wrz 2022, 12:27teraz słychać pewien rezonans metaliczny przy jeździe, jest dość stały - pojawia się jak są obroty - czyli drgania silnika większe po nich jak jazda bez gazu też jest obecny. Dochodzi z przodu... Jest bardzo częsty... ok. 70-80% jazdy... odgłos jakby blacha drgała lub skaczące puszki na sznurku ciągnące się za autem...
Nie , to niemożliwe , przecież mówimy o fabrycznie nowym NX4 z niecałymi 15 tyś. km. przebiegu, prosto z salonu
- daniel.tucson4
- Autor
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T GDI 2WD 6MT 150KM Smart
- Kolor: Dark Knight
Witam mam prośbę do posiadaczy Hyundai nx4 wersja smart zwykła skrzynia manualna ,chodzi mi o wstawienie filmiku pracy silnika mam wrażenie że silnik w moim autku pracuje jak diesel słychać pracę zaworów lub wtryskiwaczy mogę się mylić Chciałbym się upewnić zanim zgłoszę to w serwisie
- daniel.tucson4
- Autor
Tak, klekocze jakoś dziwnie. sceny jakie ASO reżyseruje przechodzą moje fantazje - wszystko opiszę z nazwiskami itd w "internetach" przy kulminacji A teraz, szanowny pan (kierownik serwisu) ASO podczas odbierania ode mnie pojazdu na przegląd okresowy i dziwny rezonans poproszony o weryfikację akustyczną niezidentyfikowanego dźwięku (to inny temat na forum - za chwilę go dokończę) SAM ZAUWAŻYŁ, że jest dziwny klekot, okazał głośno zdziwienie. Ja szybko oznajmiłem, że otworzę maskę i posłuchamy, a on na to, że nie ma już czasu Tyle miałem do nich pytań wcześniej, i partnerka mi uciekła, także postanowiłem temat poruszyć przy odbiorze... no i facet też się śpieszył i ja też... i sprawa się rozlazła. Następnym razem rozmawiam z nimi w formie komend nie grzecznościowo.