Udało mi się w zeszłym tygodniu odebrać Tusona.
Zamówiony pod koniec września zeszłego roku. Samochód zamawiany indywidualnie. Wersja 1.6 T-Gdi 150km 7DCT Executive z elektryczną klapą, pakietem N-line w kolorze polar white.
Pierwsza wersja, że trafi do produkcji w listopadzie, grudzień-styczeń odbiór.
W listopadzie info że jest na produkcji, w styczniu info że co 2 dni o 2 dni przesuwany koniec terminu produkcji i tak do połowy lutego, kiedy dostałem telefon że samochód wyprodukowany i jedzie do salonu.
Początek marca odbiór z salonu.
Wyprodukował się już w 2022r. w wersji N-line, a nie executive N-Line, na szczęście cena taka jak przy zamówieniu. Gdybym zamówił chwilę później to cena mogłaby się zwiększyć, bo to niby zależy od HMP, a nie od dealera.
Przy odbiorze trochę rozmawiałem ze sprzedawcą. Powiedział mi że w największy problem jest oczywiście z Hybrydami i automatami. Dawno już nie mieli automatu do wydania. A najstarsze zamówienie które mieli to chyba z maja, hybryda 4x4 platinum N-line i z dodatkowymi pakietami.
W chwili obecnej zjeżdżają głównie Polar white, ze względu na to że kończą produkcję samochodów w tym kolorze no i manuale w różnych kolorach. Jak odbierałem to czekał na wydanie także biały N-line w hybrydzie.