Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Wersja: NX4
- Kolor: Najładniejszy
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Jeśli przerwa potrwa nawet 3 miesiące to strategiczne części do 55 tys samochodów (230000:4) z pewnością nie będą czekały gdy w innych fabrykach są przestoje spowodowane ich brakiem
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Racja, ale pytanie czy wojna putina nie wpłynie na pogłębienie problemów z dostawami podzespołów na innych rynkach - wg mnie wpłynie i już wpływa pogłębiając nadal nierozwiązane problemy z okresu pandemii.
Nikomu nie życzę, ale trzeba być realistą.
Nikomu nie życzę, ale trzeba być realistą.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
Dzisiaj dwoje ludzi (fb) dostało wiadomosc że ich zamówienia zeszły z produkcji. Jeden ma już vin Dostawa koniec marca - początek kwietnia.Pedr pisze: ↑17 mar 2022, 19:09No to się dość szybko dowiedziałem: „w związku z COVID fabryki Hyundaia miały ostatnio przerwę w produkcji + brak części z Korei = mogą wystąpić opóźnienia w dostarczaniu aut”. Tak jakby do tej pory wszystko odbywało się terminowo … „produkcja pojazdu nie jest zaplanowana na najbliższe 2 tygodnie + a kiedy będzie, to nie wiemy”
Chyba ktoś wprowadził Cię w błąd
-
- Twórca
- Paliwo: Hybryda
Zakładam, że dostałem standardową odpowiedź, którą wysyłają każdej osobie zainteresowanej dowiedzeniem się co się dzieje z mocno przeterminowanym zamówieniem. Czy te osoby, które dostały info o produkcji czekają też na hybrydy?
-
- Twórca
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: szary
Hybryda 4x4 Platinum n-line zamówienie w lipcu obecny termin odbioru maj.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 2021 - maybe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: amazon grey
mam zamówienie z maja i dalej nie mam
HEV 4x4 platinium plus all pakiety oprócz nline
HEV 4x4 platinium plus all pakiety oprócz nline
-
- Twórca
Tego nie napisali, ale to mimo wszystko świadczy że produkcji nie zatrzymali.
Znalazłem za to inną dzisiejszą wypowiedź dot hybrydy
cytat z fb:
2.11 przejąłem zamówienie salonowe i w zeszły czwartek przyjechał do salonu. Liczę na odbiór w tym tygodniu. Pan z salonu mówił, że zamawiali go w maju 2021. Wersja platinum nline HEV 4x4 i wszystkie pakiety. Pierwotnie miał być niby w listopadzie, ale w umowie było do końca marca i w sumie się udało. Cena stara, rok 22. Tylko leasing się troszkę zmienił na minus i nie wynika to z wiboru.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
-
- Twórca
Publiczne forum, więc nie będę używał niecenzuralnych epitetów ale mój poziom frustracji sięga zenitu. Hyundai wyszedł przypadkiem - nie miałem nigdy kontaktu z tą marką, za wyjątkiem i40, którego dostałem kiedyś jako samochód zastępczy i nie zrobił wówczas na mnie dobrego wrażenia. Od dwudziestu lat jeżdżę samochodami segmentu D, ale ten segment wymiera więc trzeba było się przestawić. Jak szukałem samochodu w zeszłym roku, to Hyundai i Kia miały sobie tak doskonale radzić z kryzysem. Chciałem Superba, ale koncern VW miał ciągle problemy, przestoje i mówiło się, że rok oczekiwania to standard. Tymczasem ludzie odbierają jednak te Superby (śledzę grupę) a ja czekam.Amat pisze: ↑20 mar 2022, 12:47Tego nie napisali, ale to mimo wszystko świadczy że produkcji nie zatrzymali.
Znalazłem za to inną dzisiejszą wypowiedź dot hybrydy
cytat z fb:
2.11 przejąłem zamówienie salonowe i w zeszły czwartek przyjechał do salonu. Liczę na odbiór w tym tygodniu. Pan z salonu mówił, że zamawiali go w maju 2021. Wersja platinum nline HEV 4x4 i wszystkie pakiety. Pierwotnie miał być niby w listopadzie, ale w umowie było do końca marca i w sumie się udało. Cena stara, rok 22. Tylko leasing się troszkę zmienił na minus i nie wynika to z wiboru.
Słyszałem już wcześniej, że HMP ma pogląd na to co będzie się produkować w najbliższych dwóch tygodniach więc jeśli piszą, że nie będzie, to jest to wiarygodne.
Jeśli jakieś hybrydy jednak docierają, to przynajmniej wiemy, że nie przestali produkować. Mój aktualny termin to przełom kwiecień / maj. Jeśli kolejny raz przełożą, to się chyba poddam - mam teraz opcję GLA. Dobra oferta, tylko diesel
-
- Twórca
Pedr nie denerwuj się. Jedziemy na jednym wózku. Podobne samochody i nawet terminy mamy podobne. Też mnie Cho...a Bierze na to czekanie i szukam w necie info. Jeśli coś znajdę w miarę wiarygodnego staram się napisać na tym forum. Czasami to pomaga innym jakoś przetrwać. Pozdrawiam