Już Ci napisałem. Jeśli wyprodukowany, to wyświetla się vin samochodu
Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Wersja: NX4
- Kolor: Najładniejszy
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Shadow Grey
Czyli, jeśli mam zamówiony np. Platinum N-line + pakiety, to dostanę "biedniejszą" wersję z 2022? To jest dość słabe jeśli tak robią...Bodzimierz pisze: ↑21 mar 2022, 13:37
Wyprodukował się już w 2022r. w wersji N-line, a nie executive N-Line, na szczęście cena taka jak przy zamówieniu. Gdybym zamówił chwilę później to cena mogłaby się zwiększyć, bo to niby zależy od HMP, a nie od dealera.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Executive N-Line 2WD MHEV
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Polar White
Jestem ciekaw jak to załatwią bo z cenników wynika, że dla wersji N-line z 2022 roku brakuje pakietu Safety z Platinum z 2021 roku i chyba tylko żaluzji przeciwsłonecznych w tylnych drzwiach.
Więc jeśli zamówiłeś w 2021 roku Platinum z N-line i z dodatkowymi pakietami ale bez Safety to będzie pewnie N-line 2022 rok z elektryczną klapą, pakietem Luxury i Sun jeśli był zamówiony w 2021 roku.
A ciekawe jak to rozwiążą jeśli zamówiłeś Platinum z N-line i pakietem Safety.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Kolor: Shadow Grey
Zamówiłem Platinum N-line ze wszystkimi pakietami, taki mial wczesniej dealer zamowiony wiec bralem co jest bo mial byc szybciej . Nie brakuje tylko Safety i rolet, ale np. elektrycznego zawieszenia czy jak to sie tam dokladnie nazywa.Bodzimierz pisze: ↑30 mar 2022, 12:26Jestem ciekaw jak to załatwią bo z cenników wynika, że dla wersji N-line z 2022 roku brakuje pakietu Safety z Platinum z 2021 roku i chyba tylko żaluzji przeciwsłonecznych w tylnych drzwiach.
Więc jeśli zamówiłeś w 2021 roku Platinum z N-line i z dodatkowymi pakietami ale bez Safety to będzie pewnie N-line 2022 rok z elektryczną klapą, pakietem Luxury i Sun jeśli był zamówiony w 2021 roku.
A ciekawe jak to rozwiążą jeśli zamówiłeś Platinum z N-line i pakietem Safety.
-
- Świeżak
No właśnie brakuje całego pakietu Safety na który składa się między innymi elektrycznie sterowane zawieszenie, asystent monitorowania martwego pola (BCA), asystent jazdy autostradowej (HDA).
Żaluzje są w standardzie w Platinum, a nie ma ich w N-line ani żadnym pakiecie do N-line.
Albo będzie najbogatsza wersja N-line, ale w takim razie powinno być taniej niż przy zamówieniu ze względu na niższe wyposażenie, albo Platinum ze wszystkimi pakietami i też taniej ze względu na brak pakietu N-line, albo wyczarują N-line ze wszystkimi pakietami łącznie z Safety
A czy w ogóle ktoś miał taka sytuację jak ja, że zamówił samochód w 2021 roku Executive lub Platinum z pakietem N-line, a otrzymał wersję wyposażeniową N-line z 2022 roku?
Żaluzje są w standardzie w Platinum, a nie ma ich w N-line ani żadnym pakiecie do N-line.
Albo będzie najbogatsza wersja N-line, ale w takim razie powinno być taniej niż przy zamówieniu ze względu na niższe wyposażenie, albo Platinum ze wszystkimi pakietami i też taniej ze względu na brak pakietu N-line, albo wyczarują N-line ze wszystkimi pakietami łącznie z Safety
A czy w ogóle ktoś miał taka sytuację jak ja, że zamówił samochód w 2021 roku Executive lub Platinum z pakietem N-line, a otrzymał wersję wyposażeniową N-line z 2022 roku?
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hybrid Plug-in Platinum
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Teal
W tym miesiącu odebrałem samochód - produkcja 2022 wg specyfikacji 2021 czy wg zamowienia
-
- Świeżak
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 2WD
- Kolor: Biały
Przecież do N-Line '22 jest pakiet Luxury zawierający el. Platinum, m.in. kamery 360, audio Krell, BCA itp.Bodzimierz pisze: ↑30 mar 2022, 13:55No właśnie brakuje całego pakietu Safety na który składa się między innymi elektrycznie sterowane zawieszenie, asystent monitorowania martwego pola (BCA), asystent jazdy autostradowej (HDA).
Ja odebrałem w lutym Platinum N-Line wg zamówienia z maja '21
Produkcja '22
-
- Świeżak
Jest pakiet Luxury z elementami wyposażenia Platinum, ale nie ma pakietu Safety, który można dokupić do Platinum, a nie można go dokupić do N-line. W safety jest np elektrycznie sterowane zawieszenie czy asystent jazdy autostradowej. W Luxury jest system BCA, ale nie ma asystenta BCA który jest w Safety (w sumie to nie wiem czym się różni system od asystenta, w Platinum Safety jest system i może być jeszcze dodatkowo asystent).
Sprawdź cenniki na stronie Hyundaia.
Ja zamówiłem we wrześniu, odebrałem w marcu i jako wersję wyposażenia mam N-line, a nie Executive z pakietem N-line. Tak naprawdę to Executive + N-line z 2021 to praktycznie to samo co N-line w 2022.
Możliwe że przy zamówieniach Platinum z pakietem N-line wychodzą tak jak zostały zamówione, a Executive + N-line juz wychodzą po prostu jako N-line.
Sprawdź cenniki na stronie Hyundaia.
Ja zamówiłem we wrześniu, odebrałem w marcu i jako wersję wyposażenia mam N-line, a nie Executive z pakietem N-line. Tak naprawdę to Executive + N-line z 2021 to praktycznie to samo co N-line w 2022.
Możliwe że przy zamówieniach Platinum z pakietem N-line wychodzą tak jak zostały zamówione, a Executive + N-line juz wychodzą po prostu jako N-line.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hybrid Plug-in Platinum
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Teal
Niestety nie. Tylko tego mi brakuje do pełnej wejsji. Jest za to pakiet Teal. Gdzieś czytałem że modele z 2022 z Teal mają jasna podsufitkę - u mnie jest czarna.Bodzimierz pisze:
Z pakietem N-line?
w wersji nline co odebrałeś masz walk-in (odsuwany automatycznie fotel kierowcy przy wysiadaniu)?mk2207 pisze: Przecież do N-Line '22 jest pakiet Luxury zawierający el. Platinum, m.in. kamery 360, audio Krell, BCA itp.
Ja odebrałem w lutym Platinum N-Line wg zamówienia z maja '21
Produkcja '22