Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Spokojnie chłopaki, jak mnie zrobią w "cocoa" w ASO to na początku kwietnia do wzięcia będzie auto do cesji leasingu Igła, 5000 przebieg, 7.0 spalania na trybie SPORT... tylko sprzęgło napierd..a
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight
Przez długi czas miałem na to wyrąbane bo nikt się ze mną nie kontaktował i generalnie założyłem, że trzeba czekać. Tylko luty miał być ostatecznym terminem... A co informacji z netu, to jak najbardziej przydatne. Tylko nie sądzisz, że powinniśmy być informowani przez salon co się dzieje? A ja ciągle słyszę, że bardzo by chcieli mi dostarczyć samochód tylko ta fabryka Hyundaia taka nieprzewidywalnaAmat pisze: ↑20 mar 2022, 19:09Pedr nie denerwuj się. Jedziemy na jednym wózku. Podobne samochody i nawet terminy mamy podobne. Też mnie Cho...a Bierze na to czekanie i szukam w necie info. Jeśli coś znajdę w miarę wiarygodnego staram się napisać na tym forum. Czasami to pomaga innym jakoś przetrwać. Pozdrawiam
-
- Twórca
Rewelacja Jak się w końcu doczekam, to będę jeździł z duszą na ramieniu czy coś się zaraz nie zrąbiedaniel.tucson4 pisze: ↑20 mar 2022, 19:28Spokojnie chłopaki, jak mnie zrobią w "cocoa" w ASO to na początku kwietnia do wzięcia będzie auto do cesji leasingu Igła, 5000 przebieg, 7.0 spalania na trybie SPORT... tylko sprzęgło napierd..a
-
- Twórca
- Kolor: Najładniejszy
Nie, nie z hybrydami wcale nie jest źle. Trochę skarg na podnoszący się olej. Ale to raczej mały %. Zresztą zobacz sam, link z fb.
https://www.facebook.com/groups/4701592 ... ?ref=share
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
Auto jest na ""gwarancji""... w petencie jest inwencja roszczeniowa, aby udowodnić i doprowadzić do wymiany danego podzespołu... kwestia kto i kiedy się da, a kto pęknie...
-
- Twórca
Mam wrażenie, że grupa zdominowana jest przez problemy z gpf i raporty spalania ale faktycznie z hybrydami wydaje się, że jest w miarę spokój. Chociaż ten ostatni post z tym skrzypieniemAmat pisze: ↑20 mar 2022, 20:28Nie, nie z hybrydami wcale nie jest źle. Trochę skarg na podnoszący się olej. Ale to raczej mały %. Zresztą zobacz sam, link z fb.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2022, 21:26 przez Pedr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Twórca
Tu pokazuje się podejście do klienta i klasę. Klient niezadowolony więc robimy co się da aby był - bo wówczas przyjdzie po kolejny samochód. Ja pamiętam kilka lat temu wydawało mi się, że pękł mieszek przy dźwigni zmiany biegów. Zgłosiłem na przeglądzie. Wymienili bez szemrania - a okazało się, że to celowy otwór i w nowym mieszku też oczywiście był.daniel.tucson4 pisze: ↑20 mar 2022, 20:57Auto jest na ""gwarancji""... w petencie jest inwencja roszczeniowa, aby udowodnić i doprowadzić do wymiany danego podzespołu... kwestia kto i kiedy się da, a kto pęknie...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Shadow Grey
Ja MHEV, wszystkie pakiety z nline wlacznie. Nadal czekam, auto zamowione 30.04 w fabryce, teraz termin to 15.04, wiec miekkie hybrydy tez stoja... :/
W salonie standardowa sciema, ze trzeba czekac bo niby mam jedno z najstarszych zamowien, ALE kolor (shadow gray) niby niestandardowy i białe "rzekomo" przyjeżdzają. No kpina jakaś. Gdyby nie to ze leasing już mam podpisany dawno bym zrezygnował. Wpłaciłem zaliczkę za rav4 i czekam co bedzie szybciej.
W salonie standardowa sciema, ze trzeba czekac bo niby mam jedno z najstarszych zamowien, ALE kolor (shadow gray) niby niestandardowy i białe "rzekomo" przyjeżdzają. No kpina jakaś. Gdyby nie to ze leasing już mam podpisany dawno bym zrezygnował. Wpłaciłem zaliczkę za rav4 i czekam co bedzie szybciej.
-
- Twórca
- Kolor: Najładniejszy
Z 30 kwietnia!! I jeszcze w fabryce?? A ja właśnie dzwoniłem by otrzymać następ y termin. Ostatnio miał być 25 marzec, potem 28 kwiecień, teraz 18 maj. Zamowienie - lipiec 21. Czyli z dostawą będzie min 11 miesiecy może dożyje
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Shadow Grey
Tak, zamowienie z 30 kwietnia. Nie mam juz słów nawet...