Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson PHEV N-line 265KM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: GRAFIT
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Witam Wszystkich. Z racji, że zamówiłem Tucsona w lipcu pojawiłem się i u Was. Nie wiem tylko, czy się go doczekam, bo ostatni telefon był z terminem na koniec Marca 2022 roku. Zamówiona wersja PHEV N-Line.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
knocked pisze: ↑17 gru 2021, 10:33Wczoraj odebrałem auto.
Data zamówienia: 25.10.2021 r.
Odbiór: 16.12.2021 r.
Hybryda 230 KM, 4x4, Platinum
Nie zamawiałem auta "szytego na miarę" tylko wybierałem z tego co dealer zamówił w kwietniu, pewnie dlatego, z mojej perspektywy, poszło szybko.
No i miałem szczęście, że nie skasowali tego zamówienia (@Zibi70 - wytrwałości. Mam nadzieję, że Tobie też się uda).
Jedyne odstępstwa od "wymarzonej wersji" to nie taki kolor tapicerki i brak pakietu safety, ale jakoś przeżyję
No to w końcu jest ta pi#$%@a homologacja czy nie. Jedni odbierają, drudzy nie mogą bo brak homologacji. O co kaman?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI, 4WD, 230KM PLATINUM, N-LINE, + SUN, SEATS
- Kolor: Shimmering Silver

-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Kolor: Red sun
Widzisz Piorko873,ja tez mialem na dzisiaj.tak jak juz pisalem.i wiem ze to niestety nieprawda
.tylko nam to inaczej tlumacza.Tobie ze wchodzi do produkcji a mi ze schodzi.odbiory te same dni.pic na wode ,fotomontaz.moze na 3ech Króli dotra do salonow.moze.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai i 30 Wagon 1.5 DPI
- Kolor: Biały
Re: Czas oczekiwania na nowego Hyundai
Witajcie, śledzę od kilku dni to forum i jest to jedyne forum, jakie znalazłem odnośnie czasu oczekiwania na nowy samochód marki Hyundai. Nie czekam jednak na Tucsona, lecz na i30 Wagon w wersji podstawowej z białym lakierem (jedyna opcja dodatkowa jaką wybrałem - nie ma nawet alufelg) od 01.07. - silnik wolnossący 1.5 DPI. Widzę, że problem jest podobny przy zamówieniu każdego modelu. Mój miał być pod koniec października. Mamy niebawem koniec roku, a termin produkcji przesuwa się z każdym kontaktem z dealerem o kilka dni. Niby wersja najtańsza, to jednak ma m.in. tempomat, system Bluetooth, i chyba to te części tak przedłużają ten termin. Sam już nwm. Ach już nie mogę się doczekać, zwłaszcza, że bd to mój pierwszy samochód z salonu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson Platinum PHEV (czekam)
- Kolor: Sunset Red
PHEV Platinum + Leather Sunset Red, zamówiony 30 lipca. Zakończenie produkcji miało być 26 listopada i od tego dnia, termin ten jest codziennie przesuwany o 1 dzień. Zamówiony w Toruniu i dealer twierdzi, że w takiej samej sytuacji (termin przesuwany codziennie o 1 dzień) ma około 30 samochodów.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Kolor: Red sun
Zatem witaj w klubie.dokladnie mam tak samo.od 26listopada przesuwana produkcja o dwa dni.HEV ,platinum,n-line .... Gdynia.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 4WD
- Kolor: Red
Zamawiałem w kwietniu - miał być w lipcu. W maju telefon, że we wrześniu. Dzwoniłem do wszystkich salonów i praktycznie wstrzeliłem się w 100% moje zamówienie (4WD, platinum, leather, safety, dwukolorowy, 7dct, 180 km) z odbiorem od ręki - odebrałem pod koniec maja. Obecnie czas oczekiwania to minimum 6-8 msc, a auta z lipca pewnie będą ok marca 2022. Ja niestety swojego sprzedaję - zamawiam większą wersję czyli santa fe.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 4WD
- Kolor: Red
Z rocznika 22 jest tylko hybryda 1,6 230 km lub plug in. Diesel nie jest dostępny. Czas oczekiwania II kwartał 2022. Żaden dealer nie ma w tej chwili santa fe 4WD na stanie niestety.