Czy sprzedawca poinformował Cię, co w przypadku, jeżeli nie wyprodukują samochodu w tym roku? Bo np. zabrakło "czegoś tam" do produkcji? Pytam bo niepokoi mnie to, iż zerwą umowę, będą chcieli podpisać nową po nowych stawkach i czas oczekiwania od początku.Zibi70 pisze: ↑19 paź 2021, 19:45Może faktycznie termin zrobił swoje. We wrześniu nie było szans na taki zapis - przynajmniej nie tam gdzie udało się zamówić samochód już zamówiony a nie na produkcję. Natomiast dziś rozmawiałem ze sprzedawcą i twierdzi, że nie ma mowy, żeby zamówienie zostało anulowane i samochód nie poszedł do produkcji skoro już jest w kolejce.
Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Polar White
Mnie poinformowano, że jeżeli zamówienie zostanie anulowane przez fabrykę to zaczynamy zabawę od nowa, czyli nowe zamówienie, nowe ceny, nowy czas oczekiwania.
Na umowie mam zapis, że w przypadku niewywiązania się salonu z umowy wypłacą zaliczkę oraz 300 zł kary umownej i tyle...
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Wiadomość z przed kilku minut z salonu: moja "Tucsona" za dwa tygodnie w salonie. To mniej więcej tyle trwa transport. Dla przypomnienia zamówienie 22. 07 hybryda platinum.
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Polar White
WOW gratulacje, to Ci się poszczęściło!!! Ja zamawiałem miesiąc wcześniej też platinium w hybrydzie i cisza ale to potwierdza co mi powiedział sprzedawca w salonie, że nie ma żadnej reguły z tymi zamówieniami. Lista oczekujących swoje a realizacja swoje.
Tak czy inaczej gratuluję, pochwal się po odebraniu!!!
-
- Twórca
Podchodzę do terminu z dużym dystansem. Jak mi powiedziano to jest bardzo "mniej więcej" dwa tygodnie temu sprawdzano innego klienta i podobnie termin był 2 tygodnie, a za dwa dni podjechała laweta. W drugą stronę też bywa. Jak zobaczę na placu to napiszę, ale nadziei kupa
-
- Świeżak
- Twój samochód: Oczekuje na Tucson 2021 HEV 230KM
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Phantom Black
A ile razy i o jaki okres czasu miałeś przesuwaną produkcję? Moje zamówienie wpadło do kolejki 30.lipca, więc podobnie, a produkcję cały czas mi przesuwają o 2-3 dni, obecny termin na dzisiaj.Amat pisze: ↑20 paź 2021, 11:17Podchodzę do terminu z dużym dystansem. Jak mi powiedziano to jest bardzo "mniej więcej" dwa tygodnie temu sprawdzano innego klienta i podobnie termin był 2 tygodnie, a za dwa dni podjechała laweta. W drugą stronę też bywa. Jak zobaczę na placu to napiszę, ale nadziei kupa
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
To fajnie, ja mam z 21 lipca i s-dawca oznajmij uroczyście, że może w grudniu Ja pier#@*^! co za dziki zachód i cowboy'ie GangNam Style - Psy-chole, nie wytrzymie zara ...dominikp24 pisze: ↑20 paź 2021, 11:25A ile razy i o jaki okres czasu miałeś przesuwaną produkcję? Moje zamówienie wpadło do kolejki 30.lipca, więc podobnie, a produkcję cały czas mi przesuwają o 2-3 dni, obecny termin na dzisiaj.
-
- Twórca
Do Dominik! Też 30 lipca. O terminy nigdy nie pytałem miało być za 3 miesiące to cierpliwie czekałem. 2 tygodnie temu odezwał się salon z informacją że coś się dzieje. Prosili o kontakt za 2 tygodnie
Zadzwoniłem.... i taką. Informacje otrzymałem.
Wygląda na to że wypychają hybrydy i nasze dwie "tuśki" jadą sobie po hali montażowej
Zadzwoniłem.... i taką. Informacje otrzymałem.
Wygląda na to że wypychają hybrydy i nasze dwie "tuśki" jadą sobie po hali montażowej
Ostatnio zmieniony 20 paź 2021, 12:09 przez Amat, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Oczekuje na Tucson 2021 HEV 230KM
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Phantom Black
No też słyszałem, że priorytet na hybrydy i elektryki, żeby limitów CO2 nie przekroczyć. Podobno (nie wiem ile w tym prawdy) KIA już przekroczyła limit na ten rok i gotowe samochody czekają do stycznia na homologacje - w tym roku już tylko EV.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Dark Knight
Na temat opcji nie wyprodukowania w tym roku nie rozmawialiśmy. S-ca twierdzi, że nie ma opcji, żeby samochód został skasowany z kolejki i nie został wyprodukowany. A kiedy - hmmm... To inna bajka - zapytam o ten case przy kolejnym sprawdzeniu statusu - ale to nie będzie szybko - tylko w połowie listopada.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!