Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson NX4 od 2020 roku?
Awatar użytkownika
daniel.tucson4
Autor
Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
Skrzynia: Manual
Wersja: NX4
Kolor: Taki ładny

Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia

Post autor: daniel.tucson4 » 07 cze 2024, 17:29

Dreaminalist pisze:
11 maja 2024, 13:35
Danielu czy to znaczy , że u Ciebie w Maju też powrócił Dr. Chrobot ? :)
...ale od czasu do czasu jak się bardzo mocno nagrzał to pare razy zachrobotało :shock:
Dodatkowo jeszcze u Mnie fotel kierowcy zaczał skrzypieć ( stelarz siedziska ) . No cóż , ma prawo , w końcu to już stare i wysłużone auto - 2,5 roku , 28 tyś km. przebiegu :lol:
Jak jest gorąco, to się manifestuje. O co chodzi z tą relacją znaczenia temperatury otoczenia na "chrobot" :?: Pamiętam jak któryś mi opowiadał, że jak był w Chorwacji, to aż wstyd mu było ruszać :!: :roll:

Trzeba napisać do "Fifth Gear" czy "Starożytni Kosmici" ... bo HMP to tylko call center dla sztuki, a ASO do wymiany oleju. :roll: :roll:

Dzin89
Świeżak
Twój samochód: Tucson jeszcze tym roku
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Kolor: Biały

Post autor: Dzin89 » 14 lis 2024, 9:55

Cześć,
Jestem na kupnie Tucsona FL HEV 2WD w wersji Modern lub Smart. W salonach w Polsce jest jeszcze kilkanaście sztuk na które na poziomie importera są duże rabaty- do 14k PLN.
Czy ktoś kupował Tuscona w tej wyprzedaży i uzyskał jeszcze jakiś rabat na poziomie dealera? To mój pierwszy zakup samochodu w salonie, a targować się kompletnie nie potrafię :D

Hyunmak
Weteran
Twój samochód: 1.6 GDI
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna

Post autor: Hyunmak » 14 lis 2024, 10:41

Cześć, targuj sie na akcesoria typu zimowe opony, dywaniki itp

Awatar użytkownika
Dreaminalist
Mistrz
Twój samochód: Tucson NX4E FL G4FP ( GT ) WMJ6 FWD
Kolor: Metaliczny

Post autor: Dreaminalist » 14 lis 2024, 16:56

Przede wszystkim trudno jest ustalić ile wynosi aktualna marża dealera , czy importera , a więc jakie jest rzeczywiste pole manewru. Możemy tylko się domyślać na podstawie jakiś informacji z internetu > klik < , albo > klik < . Hyundai jako marka - mimo wszystko - wolumenowa pewnie nie ma dla dealerów za dużych marż. Z moich ostatnich kontaktów z dealerami wynikałoby , że obecnie marża jest raczej taka jak tam piszą w artykułach . Przy czym jedni oferowali trochę większą kwotę , ale mniej opcji dealerskich , inni mniejszy upust, ale za to więcej dodatkowych opcji. Teraz jest też sytuacja w której wiele osób chce zdążyć przed styczniem z zakupem w obawie przed możliwą podwyżką cen nowych samochodów związaną z nowymi stawkami podatku CAFE 2025. Tak więc rynek jest bardziej dealera , niż klienta, a że Tucson jest jedym z najlepiej sprzedających się aut , to i
negocjacje są trudniejsze niż w przypadku np. Ssangyong-a , czy czegoś od Stellantisa , albo Renault :mrgreen:
Dlatego proponuje kontakt z kilkoma dealerami , oraz ( nawet jeśli nie bierzesz takiej opcji na poważnie ) to jednak rozpytanie o oferty innych producentów , bo to zawsze może pomóc .
No i pamiętaj , że wysokośc raty kredytu , czy leasingu też można negocjować ;)

Hyunmak
Weteran
Twój samochód: 1.6 GDI
Wersja: TL

Post autor: Hyunmak » 14 lis 2024, 20:03

Unikaj wyjawiania formy finansowania dopóki nie ustalisz ceny ;)

Zenek
Nowicjusz
Twój samochód: 1,6 T-GDI HEV
Napęd 4x4: Tak

Post autor: Zenek » 19 lis 2024, 21:17

Dzin89 pisze:
14 lis 2024, 9:55
Cześć,
Jestem na kupnie Tucsona FL HEV 2WD w wersji Modern lub Smart. W salonach w Polsce jest jeszcze kilkanaście sztuk na które na poziomie importera są duże rabaty- do 14k PLN.
Czy ktoś kupował Tuscona w tej wyprzedaży i uzyskał jeszcze jakiś rabat na poziomie dealera? To mój pierwszy zakup samochodu w salonie, a targować się kompletnie nie potrafię :D
Z jakichś reklam wynika, że są jeszcze w dniach 18-29 black weekend w Hyundai gdzie jest dodatkowo jeszcze 2% dla grup zawodowych i dla firm oraz +3000zl dla klienta indywidualnego.
Tak jak wyżej ktoś pisał polecam kontakt z najbliższymi salonami z innych miejscowości. Bo aby oszczędzić ponad 5k opłaca się pojechać do salonu 80km dalej ;)

lopek3
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI 7DCT Executive Comfort
Skrzynia: Automat DCT
Kolor: Ultimate Red

Post autor: lopek3 » 21 lis 2024, 20:47

Hyunmak pisze:
14 lis 2024, 20:03
Unikaj wyjawiania formy finansowania dopóki nie ustalisz ceny ;)
No nie wiem. Jak powiedziałem, że biorę za gotówkę na grupę zawodową, to bardzo mi chcieli sprzedać oferując zniżkę na pakiet comfort.
Warto pójść z marudną żoną do salonu, która upiera się na niedostępny kolor lakieru lub wnętrza.
Także w sumie uzyskałem rabat 27 kPLN od ceny katalogowej.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 22 lis 2024, 14:32

To jeśli możesz powiedz ile finalnie zapłaciłeś i czy z jakimiś dodatkami do wersji, którą wybrałeś.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

lopek3
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI 7DCT Executive Comfort
Skrzynia: Automat DCT
Kolor: Ultimate Red

Post autor: lopek3 » 22 lis 2024, 18:58

Za 1,6 T-GDI 7DCT MHEV Executive + pakiet Comfort (kamery 360 + Krell i coś jeszcze) na grupę zawodową finalnie wyszło 158,5 kPLN przy cenie katalogowej 185,5 kPLN.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 22 lis 2024, 19:58

Jeżeli samochód z placu, tzn. z "wyprzedaży stanu magazynowego" to tak nie za tanio. W tych pieniądzach u jednego ze znanych mi dealerów, z placu można było wziąć wersję Tucson PE (GT) 1.6 T-GDI 48V 2WD 7DCT MY25 Platinum w kolorze Ultimate Red Metallic. Ale jak na zamówienie w ulubionych kolorach lakieru i tapicerki, to OK. Oferta z ubiegłego tygodnia.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu