Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 230KM N- Line 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Phantom Black
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Witam dziś byłem w salonie Dealera widziałem moją czarną perłę wygląda bosko dostałem fakturę dokumentację do rejestracji ,założą podłącza mi wideorejestrator i udało mi się że cały komplet żarówek kabina ,bagaznik, tablica rejestracyjna 9szt oryginał wymienia mi na Ledy wszystko w cenie w gratisie No i podczas składania zamówienie w maju 2022 mam zapis 2 komplety dywaników welurowe i gumowe + mata do bagażnika gumowa wszystko w cenie tylko tyle I aż tyle . Zapytałem czy można coś jeszcze negocjować to odpowiedź padła ze mam cenę z mają 2022 a tojest ponad 10% więc około 25 tys zł do przodu tak więc żadnych innych rabatów itd. W przyszłym tygodniu odbiór. N line ma na progach nakładki Tucson jeszcze tyle
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
No właśnie ludzie pozakładali fotovoltaikę i będą jeździć "za darmo". Sam szukałem jakiegoś plugina, ale ceny mnie zniechęcają.daniel.tucson4 pisze: Przy takich cenach prądu to ja dziękuję mieć PLUG-IN'a
- daniel.tucson4
- Autor
No to lecimy przy medianie 2 litry/100 km przy 7 PLN za litr dla PHEV po 100 000 kilometrów zwraca się 3500 zł w stosunku do mediany 7 litrów/100 km dla manuala czyli należałoby przejechać 200 000 km aby różnica 70 000 zł się zwróciła względem manuala
Dalej po ile czasu będziesz na to "0"
Dalej 2.0 jakie koszty poniesie się na wygenerowanie prądy do ładowania w czasie używania pojazdu
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
@daniel.tucson4
dlatego napisałem, że ceny zniechęcają zwłaszcza, że dla mnie ma to być auto do pracy i czasami troszkę dalej (ale nie w trasę).
Rocznie na paliwo wydaję ok 6k. Dzieci się praktycznie wyprowadziły więc mam nadmiar energii. Myślę, że jest o co walczyć.
@Cezary
Chyba nie ma różnicy jak jedziesz takim samym autem Benz i PHEV. W tym drugim nawet przyjemniej po mieście, bo całkowita cisza.
dlatego napisałem, że ceny zniechęcają zwłaszcza, że dla mnie ma to być auto do pracy i czasami troszkę dalej (ale nie w trasę).
Rocznie na paliwo wydaję ok 6k. Dzieci się praktycznie wyprowadziły więc mam nadmiar energii. Myślę, że jest o co walczyć.
@Cezary
Chyba nie ma różnicy jak jedziesz takim samym autem Benz i PHEV. W tym drugim nawet przyjemniej po mieście, bo całkowita cisza.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 230KM N- Line 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Phantom Black
Witam wszystkich dziś nadszedł ten dzień i odebrałem popołudniu samochód o Dealera. Warto bylo czekać normalnie ogień . Życzę wszystkim cierpliwosci i wytrzymałości. Bo jest warto.
- daniel.tucson4
- Autor
O ho, czyżby odwilż produkcyjna w stajni
Po mega rabacie 1000 zł w cenniku Tucsona przez kilka dobrych miesięcy pojawił się TERAZ 10 000 co prawda dla SMART, ale jednak
Po mega rabacie 1000 zł w cenniku Tucsona przez kilka dobrych miesięcy pojawił się TERAZ 10 000 co prawda dla SMART, ale jednak
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
To pewnie ta magia zbliżającej się nocy kupałydaniel.tucson4 pisze: ↑15 mar 2023, 23:17O ho, czyżby odwilż produkcyjna w stajni
W cenniku z 10.03.2023 rzeczywiście już dają 10 k upustu , a jeszcze miesiąc temu był ledwo 1 klocek, dwa tygodnie temu 6 k, a teraz
Co ciekawe liczba Tusconów dostępnych od ręki ( przez stronę Hyundaia) zwiększyła się z 727 do 737 , z czego 225 jest w wersji SMART
Także jak ktoś teraz zrobi gorący strzał to ładnie zyska , a Tucsona będzie miał od ręki , w wersji której w sumie nic nie brakuje ...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
Zapewne to dopiero początek przecen. Kupując swojego polifta w 2020r., dostałem bonusa w wysokości prawie 30tys. Więc zalecam cierpliwość.